Tips presenterer: UFC 249s beste utøvere – del II

06/05/2020

Vi gir deg andre del av oppladningen til helgens UFC 249.

Savnet av direktesendt idrett har vært enormt verden over, og tomrommet har malt et nøyaktig bilde som forteller hvor mye om plassen sport har i folk sine liv. Enten det er fotball, ishockey, basketball eller tennis; Alle sportsinteresserte har mistet noe de vanligvis har gledet seg til å se minst én gang i løpet av uken. MMA-fansen har også lidd etter virusutbruddet, og selv om UFCs høye herrer prøvde alle muligheter, måtte også de innse alvoret og avlyse planlagte stevner.

Til helgen er UFC imidlertid tilbake, som den første globale toppidretten (beklager til både færøysk, hviterussisk og sørkoreansk fotball), og det er derfor all mulig grunn til å tro at helgens UFC 249 vil tiltrekke sportsinteresserte seere, som vanligvis lar MMA-utøvernes forsøk på å slå eller sparke hverandre bevisstløse passere i stillhet. Derfor vil vi i ukens artikkelserie presentere 14 utøvere som skal møte hverandre i de syv kampene vi har aller størst forventninger til. UFC-direktørene har ikke spart på kruttet når toppidretten gjør et etterlengtet comeback, og gir oss det beste kortet vi har sett siden UFC 200 i juli 2016. Lørdagens kort avsluttes med et ellevilt oppgjør mellom Tony Ferguson og Justin Gaethje, og i løpet av uken skal vi jobbe oss frem til helgens main event.

Greg Hardy vs Yorgan de Castro (Heavyweight)

Greg Hardy har fått en ny sjanse til å få livet og idrettskarrieren på rett kjøl igjen, og kritiske røster vil hevde at ikke mange andre organisasjoner enn UFC ville gitt ham den muligheten. Den tidligere NFL-proffen er nemlig tidligere dømt for vold mot sin daværende kjæreste, og etter overgangen til en karriere innen MMA, kan det være forståelig at UFC-fansen elsker å hate Greg Hardy når han setter sin fot i oktagonet. Der har han fått en god start på sin hittil korte karriere, og står med fem seirer og to tap hittil. Hardy er en særdeles hardtslående tungvekter, og alle hans fem triumfer har kommet via knockout. Han har eller aldri blitt knocket ut eller klappet ut, men ha i bakhodet at proffkarrieren hans i MMA startet ikke før i juni 2018. Han ankommer helgens stevne etter et tap på dommeravgjørelse mot Alexander Volkov, og til tross for at helgens UFC 249 foregår foran tomme tribuner, er det nesten så man kan høre pipekonserten fra de tusen hjem når Hardy gjør sin entre i buret. Hardy er ikke ranket i tungvektdivisjonen.

Greg Hardy

Hans motstander, Yorgan de Castro, er et forholdsvis ubeskrevet blad, og det er litt av grunnen til at denne kampen er så vanskelig å spå, i tillegg til at tungvektdivisjonen er en x-faktor i seg selv. Som Hardy, er også de Castro er en fersking i MMA, og gikk sin første proffkamp i november 2017. Han har imidlertid vunnet samtlige seks kamper hittil, hvorav fem har kommet på knockout og én dommeravgjørelse. UFC-debuten hans i fjor høst endte med en tidlig kveld for motstander Justin Tafa i første runde, som ble klokkerent knocket ut. 33-åringen fra Kapp Verde er en gjennomført seriøs utøver. Han starter dagen sin 5:30 om morgenen, og før pandemien brøt ut, jobbet han som sikkerhetssjef på videregående skole i Durfee. Etter jobb bar det videre på trening i Regiment Training Center, før han var hjemme igjen klokka 21 om kvelden. Slik går, eller gikk, dagene hans, fem dager i uken. En eventuell seier over Greg Hardy vil for alvor få Yorgan de Castros navn på kartet, og fylle opp lommeboka hans betraktelig. Det vil i så fall være en aldri så liten Askepott-historie. Han er ikke ranket i divisjonen.

Yorgan de Castro

Jeremy Stephens – Calvin Kattar (Featherweight)

Jeremy Stephens har en lang, lang fartstid i UFC-sirkuset. «Lil Heathen» startet karrieren så sent som i 2005, og debuterte i UFC for snart 13 år siden. Her har han gått ikke mindre enn 33 kamper, men til tross for at han stadig vaker i toppsjiktet, har han aldri vært i nærheten av en tittelkamp. Det skyldes først og fremst hans manglende evne til å samle sammen store seiersrekker, og før helgens møte med Calvin Kattar, har Stephens tapt tre på rad. Mange har spurt seg hva et eventuelt fjerde strake nederlag vil gjøre for veteranens karriere, selv om han utelukkende møter utøvere i toppklasse. Yair Rodriguez, Jose Aldo, Gilbert Melendez og Frankie Edgar er bare noen av de han har møtt de siste årene, men 33-åringen står nå utvilsomt foran et veiskille i karrieren. Han er imidlertid en av de mest hardbarkede i bransjen, og er viden kjent for sin ekstreme evne til å tåle juling. Kun to av hans 17 tap har kommet via knockout. Samtidig har 19 av hans 28 triumfer kommet via samme metode, så det er lett å forstå at Jeremy Stephens liker å gjøre det ekstremt hett for motstanderen inne i buret. Forvent mer av det samme på lørdag. Stephens er ranket som #7 i fjærvektdivisjonen.

Jeremy Stephens

Calvin Kattar er en langt mer teknisk og effektiv bokser. 32-åringen er først nå i ferd med å få den anerkjennelsen han fortjener, først og fremst fordi han har vunnet 14 av sine 16 siste. Han tapte imidlertid sin siste kamp, da han møtte Zabit Magomedsharipov, men Zabit er et beist og er spådd en fremtid som mester i fjærvektdivisjonen. Selv om Kattar har 24 proffkamper på CV’en, kom han ikke til UFC før i 2017, da han debuterte i organisasjonen med seier via dommeravgjørelser mot alltid tøffe Andre Fili. Det har selvsagt vært en trøblete tid for både Kattar og alle andre idrettsutøvere verden over den siste tiden, men «The Boston Finisher» har før helgens stevne sagt at den forlengede forberedelsestiden vil gjøre kvelden enda verre for Jeremy Stephens. Den som venter, får se. Kattar er ranket som #9 i divisjonen.

Calvin Kattar

 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019