Sigrid blir årets Spellemann?

28/03/2019

Pop-fenomenet Sigrid er høyaktuell til å bli årets Spellemann lørdag. Ålesund-jenta er nominert i tre kategorier, men oddsfavoritt er 22-åringen ikke i noen av klassene.

Lørdag deles bronsebevisene for året 2018 sine største musikkbragder ut i Oslo. Det sies at musikk er ferskvare, og da kan det kanskje synes merkelig at fjorårets musikalske høydepunkt skal feires to dager før landets aviser drar sitt faste 1.april-lureri på forsiden. Det er vist nok den tregeste utdelingen de siste 21 årene, og slik sett har årets Spellemann gått på en real kalendersmell. 
 
Den smellen går neppe Sigrid Solbakk Raabe på under feiringen på Chateau Neuf lørdag kveld. Et fantastisk 2018 har gitt nominasjoner i tre forskjellige klasser, og det skal trolig godt gjøres å komme unna henne når Årets Spellemann ropes opp til slutt. 
 
Vittige tunger vil ha det til at juryen kan være fremtidsrettet med å samtidig dele ut Spellemannsprisen for 2019 til Sigrid. For dette året har ikke akkurat stått stille for sangeren og låtskriveren. Debutalbumet Sucker Punch har både toppet VG-lista og gått til en sylskarp fjerde plass på den britiske salgslisten.  
 
Ikke odds-favoritt
Spillselskapet Coolbet er ute med odds på alle 24 kategorier. Sigrid er altså nominert i tre av de, men oppsiktsvekkende nok er hun ikke odds-favoritt til å ta hjem en eneste bronse-statuett. 
 
I kategorien beste popartist er det Emilie Nicolas som er odds-favoritten til 1,75 ganger innsatsen. 31-åringen fra Oslo er ikke ukjent med Spellemann, for Oslo-artisten vant både årets popsolist og årets nykommer i 2014. Sigrid er en god nest-favoritt her til 2,15 ganger innsatsen. 
 
Emilie Nicolas er også kjempe-favoritt til å vinne Spellemann for årets album med Tranquille Emilie. 
 
Årets musikkvideo har Hkeem og Ghettoparasitt som 2,40-favoritt, men utfordres av det nevnte fantastiske debutalbumet til Sigrid. Sucker Punch er en fristende 2,70-oddser i denne kategorien, som har Auroras Queendom som outsider til 3,10. 
Nærmest å være odds-favoritt hos spillselskapet Coolbet, er Sigrid i kategorien Årets låt. Med et spill på Strangers kan du hente ut 2,5 ganger innsatsen. Det er samme odds som på Astrid S sin Emotion. Hun ble som kjent Årets spellemann i fjor. 
 
 
 
Spennende Spellemann
En utfordrer til Årets Spellemann er naturlig nok Alan Walker. Bergens-artisten hadde et solid 2018 med listetopp på VG-lista med tre forskjellige singler. Dette året har han startet med album-topp i seks strake uker. I tillegg går singelen On my way så det dundrer. 
 
Lørdagens Spellemannspris-utdeling blir spennende, der Sigrid er en av artistene som i tillegg skal opptre på scenen. Hun vil trolig trollbinde publikum i salen og foran tv-skjermene.
 
-Spellemanns-prisen er stor underholdning, og et program vi vet mange nordmenn følger fra god-stolen hjemme. Vi ønsker å være til stede på alle arenaer, og Spellemann er midt i kategorien for oss å tilby underholdningsspill mot. Personlig tror jeg Sigrid er et godt bud på pokalen Årets Spellemann, men om hun vinner en eller flere kategorier underveis blir spennende å se, sier talsmann Mikael Mellqvist i Coolbet til Tips.  

Tips

Bookietest2019