På denne dag i 2019: James Harden blir historisk

19/03/2020

Rockets-guarden satte en rekord man nesten må gni seg i øynene av.

Ingen har scoret flere poeng i NBA enn James Harden de siste sesongene. Denne sesongen snitter han på smått utrolige 34,4 poeng per kamp, mens snittet for hele karrieren er på meget imponerende 25,1. James Harden er en kontroversiell spiller. Han har skaffer seg straffekast, ofte ved å oppsøke foul-situasjoner, ikke helt ulikt simulering i fotball.

Dette er sjette strake sesongen han leder NBA i antall straffekast per kamp, men denne sesongen har han tatt det til et nytt nivå. Han snittet på 11,79 straffekast per kamp før NBA ble stanset tidligere denne måneden, noe som er nærmest uhørt. Nestemann på lista er Bucks-stjernen Giannis Antetokounmpo på 10,0.

Harden ligger an til å sette ny rekord i antall straffekast per kamp over en hel sesong, men også forrige sesong ble han historisk. For nøyaktig ett år siden scoret guarden 31 poeng da Rockets slo Atlanta Hawks 121-105. Dermed ble Harden den første NBA-spilleren noen sinne til å score 30 poeng eller flere mot samtlige 29 NBA-klubber i én og samme sesong.

- Jeg er tom for ord. Jeg har fortalt ham at han er den beste offensive spilleren jeg noen gang har sett. Vel, det er han, sa treneren hans i Houston Rockets, Mike D’Antoni tidligere i sesongen.

Harden er kjent for sine spektakulære trepoengere, men det er evnen hans til å komme seg til linja, som åpner opp hans fulle arsenal i spillet sitt. Enhver motspiller vet nøyaktig hva som kommer til å skje. Et par crossover’s, et steg tilbake og «swish» - i nettet. Han har vunnet det meste som kan vinnes av individuelle utmerkelser, men fremdeles mangler 30-åringen den virkelig store pokalen i samlingen sin; NBA-tittelen.

Han virker å måtte vente minst én sesong til. LA Lakers og LA Clippers virker å være sterkere enn noen gang og blir formidable utfodrere i vest. I øst har man Milwaukee Bucks med Giannis i spissen, svært revansjesugne etter forrige sesongs hårfine tap i divisjonsfinalen mot Toronto Raptors. Dessuten har Rockets slitt med skader gjennom hele sesongen, og det er fremdeles uvisst hvordan eller om inneværende sesong kan fullføres på grunn av koronaviruset. Én ting er i alle fall sikkert; Når basketballen ruller over parketten igjen, kommer James Harden til å gjøre alt han kan for å sette nye individuelle rekorder – og samtidig få på plass den forjettede NBA-tittelen i samlingen.

Kilder: ESPN, wsj.com, stats.nba.com, sportscasting.com


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019