- LeBron James klar for Lakers

02/07/2018

NBAs desidert største stjerne og beste spiller, LeBron James, skal være klar for Los Angeles Lakers.

Det er agentbyrået til basketballikonet som bekrefter at 33-åringens neste stoppested blir Los Angeles. Dermed forlater LeBron James sin hjemstatsklubb, Cleveland Cavaliers, for andre gang i karrieren. Sist gang dro han til Miami Heat, der han tok klubben til fire strake NBA-finaler, hvorav to endte med triumf.

LeBron James er fremdeles NBAs desidert beste spiller, til tross for at han ikke lenger har sin beste alder på sin side, men det kan argumenteres for at han aldri har vært bedre enn han var forrige sesong. Da tok han et høyst middelmådig Cavaliers, kanskje det dårligste laget han har spilt for i karrieren, til en sensasjonell NBA-finale. Der ble det bråstopp mot suverene Golden State Warriors, og nå skal altså James prøve å hente hjem et mesterskap til LA, som ikke har vunnet NBA-trofeet siden 2010.

Det 203 centimeter høye basketikonet har aldri spilt for en klubb i den vestre divisjonen i NBA, og holder generelt et mye høyere nivå enn der han har tilbrakt hele sin karriere, øst. LeBron James har skrevet under på en fireårskontrakt, hvor han i løpet av disse årene vil tjene svimlende 153,3 millioner dollar. Dermed har LA nok ikon i byen – fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic skrev som kjent under for LA Galaxy tidligere i år, og «Ibra» var ikke sen om å ønske sin idrettskollega velkommen til byen.

- Nå har LA både en Gud og en konge! Zlatan ønsker LeBron James velkommen, skriver Ibrahimovic på sin offisielle Twitter-konto.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019