Australia vinner Eurovision

18/05/2019

Melodi Grand Prix-ekspert Merethe Krohn er ikke i tvil foran kveldens finale i Tel Aviv: Australia vinner Eurovision.

Kate Miller-Heidke og sangen Zero Gravity har sunket som et blylodd på vinnerodds-listene til spillselskapene de siste dagene. Australia har seilet opp som stor-favoritt Nederlands hardeste utfordrer foran kveldens Eurovision-finale i Tel Aviv.

Av de 26 finalistene, tror ekspert Merethe Krohn i spillselskapet Coolbet, kan ryste alle som hittil har vært skråsikre på at troikaen Nederland, Sverige og Russland ville gjøre opp om seieren på scena dagen etter nasjonaldagen i Norge.

-Jeg mente tidligere at den ekte duellen lå mellom Sverige og Russland. Etter ukenes semifinaler og prøver er det kun et land som har gitt meg den gode følelsen en vinnerlåt skal gi meg. Det er Australia. Dette er noe helt nytt vi ikke har sett 10 ganger før. Låta er egentlig ikke min type låt i det hele tatt, men jeg elsker det. Russland har jeg mistet troen på for seier men de snuser nok på topp 5. Nederland tror jo virkelig alle at kommer til å vinne. Jeg er ikke overbevist og blir kun «tatt» med i låten de siste 30 sekundene. Det føles litt sent og oddsen gjenspeiler ikke faktiske vinnersjanser. De har tydelig gjort det godt hos juryen men vi har sett gang på gang overraskelser her og. Nederland kan fort havne på 3-4 plass, sier ekspert Merethe Krohn.

Australia vinner Eurovision

Nederland var mandag en 3,70 - favoritt på å vinne Eurovision for femte gang i landets historie. Siden har Duncan Laurence gulva til 1.77 i vinnerodds hos Coolbet eller 1.67 hos Norsk Tipping. 

Sverige var en klar nest-favoritt mandag. Etter semifinalene har John Lundvik gått fra 5,60 i utfordrer-odds til pene 15 ganger pengene med sin "Too late for love". Norsk Tipping betaler 12-gangen. 

Merethe Krohn er fortsatt litt optimist på vegne av den sangen Coolbets Eurovision-ekspert fortsatt har mest sans for. 

-Sverige har vært min store favoritt siden Melodifestivalen, og jeg har vært overbevist om seier til søta bror. I fare for å virke pirkete og negativ synes jeg showet har tapt seg. Jeg elsket den autentiske gode følelsen jeg fikk. De to beste tingene for meg var det gule lyset som kom over han som en sol i første takeoff, samt at koristene ble «blinket» inn fra intet og hevet showet til nye høyder. Jeg elsket det blåhvite lyset bak dem og de enkle kostymene. Nå er lyset for gult, kostymene for flashy og scenen for liten til at de skinner like bra som de kunne gjort. Jeg er fortsatt optimist, og håper de har fått gjort noen små justeringer til i kveld. Da kan de fortsatt overraske, mener Krohn.

Krohn mener Australia vinner Eurovision. Coolbet betaler friske 8,25, mens Norsk Tipping byr ut 6,50. 

Hva så med Keiino og Norge? Fred Buljo, Tom Hugo og Alexandra Rotan var en 70-oddser før semifinalene, men tilbys nå som en 29-oddser av spillselskapet Coolbet. Norsk Tipping byr på 40-gangen for norsk seier. 

-Jeg tror Norge realistisk kan komme topp 10. De leverte over all forventning i sin semifinale, og har gjort viktige endringer fra MGP- showet sitt. De hadde dessverre noen tekniske problemer under jury- showet i går kveld, med noen feil kamera vinkler og skjermen gikk svart et øyeblikk. De søkte om å få spille en gang til, men fikk avslag. Får bare håpe at det ikke har hatt for stor innvirkning på juryens stemmer, og at alt går smertefritt igjen i kveld når folket skal avgi sin dom. Realistisk ligger vi mellom 7-13 plass, tror Merethe Krohn. 
 
Frykter Island

Finland måtte takke for seg i semifinalene. Norge rekker neppe opp til Sverige, men bør legge seg inn foran Danmark. Da blir Keiino tredje best i Norden, tror Eurovision-ekspert Krohn.
 
-Jeg vil håpe Sverige trekker det lengste strået her vel fortjent, men den store trusselen er nok Island. Jeg personlig hater denne låta, og vil gå i MGP- steik om dette skulle vinne. Like vel kan jeg se deres smarte pr-bygging i forkant, politiske stikk og ikke minst at de opptrer som land nummer 17, som har hatt en rekke vinnere før seg. Norge har sjanse til å slå Danmark. 
 
Det har blitt noen Melodi Grand-prix show og Eurovision-fester på Coolbet-ekspert Krohn. Årets utgave ser ikke ut til å bli den beste i rekken.
 
-Årets Eurovision er ikke det beste jeg har sett. Det er mye bra låter og et ganske åpent felt i forhold til endel tidligere år. Jeg synes scenen og arenaen er for liten, og for mange land har overbrukt LCD- skjermer, så det blir litt vel freakshow selv for meg. Programlederene er ikke de beste heller, men herregud det skal bli et magisk show med forhåpentligvis en rekke gode overraskelser. Selveste Madonna skal opptre i pausen og en rekke tidligere vinnere så det blir nok veldig bra. Arrangør-nasjon Israel kommer nok ikke høyt i år. Rundt om plass 20 vil jeg tro, sier Krohn videre.
 
De beste odds-spillene

Eurovision dagen etter selveste 17. mai passer perfekt, mener Coolbet-eksperten. 
 
-Jeg tenker at 17 mai var en fin oppvarming til kvelden. Nå må alle hente frem det de har av glitter og fjær, og benke seg foran skjermen i kveld med både karakterer og livebetting, avslutter Coolbet-ekspert Merethe Krohn
 
Som byr på sine beste odds-tips for de som ønsker litt ekstra underholdning til kveldens Eurovision i Tel Aviv.
 
-Nord Makedonia topp 10
-Frankrike topp 10, potensielt topp 5
-Australia vinner
-Tyskland kommer på siste plass
-Låten til Storbritannia er god, selvom showet er litt labert. Topp 15 bør være innafor.
-Spania leverer varene live! 
-Sverige har den desidert beste låten, og jeg ville blitt mest glad om de vant
 
Merethe sin topp 10 er:
1. Australia
2. Nederland
3. Sverige
4. Sveits 
5. Azerbajan
6. Russland
7.Island
8. Spania
9.Nord Makedonia 
10. Norge


Tipsfotball

 

Bookietest2019