Stormakten returnerer

13/01/2017

Egypt er tilbake i Afrika-mesterskapet etter å ha gått til topps i tre turneringer på rad fra 2006 til 2010.

Vinner gruppe D
(odds fra Unibet)

Egypt  2,40
Ghana 2,50
Mali     4,50
Uganda           18,00

TIPS TIPPER

Egypt
Mali
Ghana
Uganda

 

Egypt
Beste AM-prestasjon: Vant i 1957, 1959, 1986, 1998, 2006, 2008 og 2010
Forrige AM: Ikke med
Kvalifisering: Vant gruppe G
Landslagssjef: Héctor Cúper

Egypt var stormakten i Afrika da man gikk til topps i tre turneringer på rad fra 2006 til 2010. Siden har man ikke engang klart å kvalifisere seg til Afrika-mesterskapet etter mye uro. Nå, under ledelse av Héctor Cúper, er «The Pharaohs» tilbake og man jakter sin åttende tittel. Som vanlig mange spillere fra de hjemlige storklubbene Zamalek og Al Ahly i troppen, men den store profilen er Romas Mohamed Salah som er trukket frem som en av mulige toppscorere i årets mesterskap.

Ghana
Beste AM-prestasjon: Vant i 1963, 1965, 1978 og 1982
Forrige AM: Finaletap for Elfenbenskysten
Kvalifisering: Vant gruppe H
Landslagssjef: Avram Grant

Ghana har gått til topps i Afrika-mesterskapet fire ganger, men det begynner å bli mange år siden. Samtidig har man tapt hele fem finaler, sist mot Elfenbenskysten etter straffer for to år siden. Flere Englands-proffer er på plass, ledet av brødrene Jordan og André Ayew. Den aller største profilen er nok imidlertid Asamoah Gyan som trolig runder 100 landskamper i Afrika-mesterskapet og står med 48 landslagsmål. Ingen Adam Larsen Kwarasey  denne gangen da keeperen er ute med skade. Velkjente Avram Grant styrer skuten for «Black Stars» som regnes som en av outsiderne i årets mesterskap.

Mali
Beste AM-prestasjon: 2. plass i 1972
Forrige AM: Slått ut i gruppespillet
Kvalifisering: Vant gruppe C
Landslagssjef: Alain Giresse

Mali tok 3. plassen i Afrika-mesterskap både i 2012 og i 2013. Sist gikk det imidlertid galt allerede i gruppespillet med tre strake poengdelinger. Troppen synes da også langt svakere nå enn for noen år siden. Seydou Keita er bare en av profilene som har lagt landslagsskoene på hyllen. Bakary Sako er nå eneste Premier League-spiller. Han takket først nei til å være med i mesterskapet, men ombestemte seg.

Uganda
Beste AM-prestasjon: 2. plass i 1978
Forrige AM: Ikke med
Kvalifisering: 2. plass i gruppe D
Landslagssjef: Milutin Sredojević

Uganda er med i Afrika-mesterskapet for første gang siden 1978 da man tok 2. plassen som vertsnasjon. Mye tyder på at årets eventyr vil stoppe allerede i gruppespillet. Spillselskapene rangeres landet som ett av de to svakeste i hele mesterskapet og troppen preges da også av spillere som holder til i afrikanske klubber. Yunus Sentamu spiller i Finland mens Tony Mawejje holder til på Island. Den største profilen blir således Farouk Miya fra Standard Liège som scoret målet som sikret plassen i denne turneringen.


Thomas Elgheim

 

Bookietest2019

Flere nyheter