Generasjonsskifte

13/01/2017

Regjerende mester Elfenbenskysten har nye stjerner klare til å vise seg frem etter at Didier Drogba, Kolo Touré og Yaya Touré har gitt seg.

Vinner gruppe C
(odds fra Unibet)

Elfenbenskysten         1,65
Marokko         4,25
Kongo-Kinshasa         5,25
Togo    18,00

TIPS TIPPER

Marokko
Elfenbenskysten
Kongo-Kinshasa
Togo

 

Elfenbenskysten
Beste AM-prestasjon: Vant i 1992 og i 2015
Forrige AM: Finaleseier mot Ghana
Kvalifisering: Vant gruppe I
Landslagssjef: Michel Dussuyer

Elfenbenskysten er på plass i Afrike-mesterskapet som regjerende mestere. Ghana ble slått etter straffesparkkonkurranse i finale for to år siden. Siden sist har man vært igjennom et klart generasjonsskifte. Didier Drogba, Kolo Touré og Yaya Touré er ikke lenger med, nå er det yngre krefter i form av Serge Aurier, Wilfried Zaha og Eric Bailly som er med som profiler fra de største europeiske ligaene. Rutinen i troppen finner vi nå i form av Salomon Kalou som har vært målfarlig for Hertha Berlin denne sesongen. Wilfried Bony og Jonathan Kodija er alternativene på topp for et Elfenbenskysten-lag som de fleste regner med vil i hvert fall sikre seg semifinaleplass.

Kongo-Kinshasa
Beste AM-prestasjon: Vant i 1968 og i 1974
Forrige AM: 3. plass
Kvalifisering: Vant gruppe B
Landslagssjef: Florent Ibengé

Kongo-Kinshasa med tap for Elfenbenskysten i semifinalen for to år siden, men slo så Ekvatorial-Guinea i bronsefinalen. I 2016 gikk man til topps i African Nations Championship der det kun blir benyttet spillere fra den hjemlige ligaen. Flere profiler fra den engelske ligaen er på plass i troppen, men Benik Afobe er ikke med etter at FA klarte å sende papirene til feil Kongo. Yannick Bolasie vil også bli savnet etter at han pådro seg en alvorlig kneskade i desember.

Marokko
Beste AM-prestasjon: Vant i 1976
Forrige AM: Ikke med
Kvalifisering: Vant gruppe F
Landslagssjef: Hervé Renard

Marokko skulle egentlig vært vertsnasjon for 2015-utgaven av Afrika-mesterskapet, men valgte å trekke seg. Man ble deretter suspendert fra å delta i de to neste turneringene, men den dommen ble omgjort og man er dermed på plass her. Hervé Renard er ny sjef og han har stor erfaring fra dette etter å ha ledet Zambia til topps i 2012 og Elfenbenskysten til gull i 2015. Troppen ser ikke ut som en av de sterkeste, men i Medhi Benatia har man i hvert fall en bunnsolid forsvarsgigant.

Togo
Beste AM-prestasjon: Kvartfinale i 2013
Forrige AM: Ikke med
Kvalifisering: 2. plass i gruppe A
Landslagssjef: Claude Le Roy

Det er svært vanskelig å vite hva man skal forvente av Togo i dette mesterskapet. Stjernen i troppen er naturligvis fortsatt Emmanuel Adebayor, men vi snakker tross alt om en spiller som har vært uten klubb siden han ble frigitt av Crystal Palace i juni i fjor. 38 år gamle Kossi Agassa er veteranen mellom stengene med 66 landskamper, men han ble frigitt av Reims i sommer og holder nå til i fransk 5. divisjon. 


Thomas Elgheim

 

Bookietest2019

Flere nyheter