"Dødens gruppe"

13/01/2017

Gruppe B har i følge FIFA-rankingen tre av de fem beste landene i Afrika for tiden og det forventes knallhard kamp om kvartfinaleplassene.

Vinner gruppe B
(odds fra Unibet)

Senegal           2,20
Algerie            2,60
Tunisia            4,50
Zimbabwe       21,00

TIPS TIPPER

Senegal
Algerie
Tunisia
Zimbabwe

Algerie
Beste AM-prestasjon: Vant i 1990
Forrige AM: Røk i kvartfinalen mot Elfenbenskysten
Kvalifisering: Vant gruppe J
Landslagssjef: Georges Leekens

Algerie regnes som en av favorittene til å gå til topps i hele Afrika-mesterskapet. Sluttspillplass i forrige VM-sluttspill mens det i 2015 i denne turneringen ble kvartfinaletap for Elfenbenskysten som endte opp som mestere. I troppen finner vi et par skikkelige Premier League-profiler i Riyad Mahrez og hans lagkamerat fra Leicester Islam Slimani. I tillegg er storscorer El Arabi Hillel Soudani på plass for Dinamo Zagreb. Han står med 21 mål på 39 landskamper for «the Desert Foxes».

Senegal
Beste AM-prestasjon: 2. plass i 2002
Forrige AM: Slått ut i gruppespillet
Kvalifisering: Vant gruppe K
Landslagssjef: Aliou Cissé

Senegal har, på papiret, en meget sterk tropp, men det gikk skikkelig galt i Afrika-mesterskapet for to år siden. Da ble det stopp allerede i gruppespillet og også da var man plassert i det som ble omtalt som «dødens gruppe». Nesten hele troppen holder til i europeiske klubber og Cheikhou Kouyaté, Mohamed Diamé, Idrissa Gueye, Mame Biram Diouf og stjernespiller Sadio Mané er velkjente navn for fans av engelsk fotball.

Tunisia
Beste AM-prestasjon: Vant i 2004
Forrige AM: Røk i kvartfinalen mot Ekvatorial-Guinea
Kvalifisering: Vant gruppe A
Landslagssjef: Henryk Kasperczak

Tunisia gikk til topps i Afrika-mesterskapet i 2004, men hadde da fordel av å arrangere mesterskapet. Siden har det gått langt tyngre selv om det ble kvartfinaleplass i siste utgave i 2015. Brorparten av spillerne holder til i den hjemlige ligaen og det er i første rekke defensivt man har sin styrke. Den største profilen i troppen finner i Sunderlands Wahbi Khazri som står med ti mål på 27 landskamper.

Zimbabwe
Beste AM-prestasjon: Røk ut i gruppespillet i 2004 og i 2006
Forrige AM: Ikke med
Kvalifisering: Vant gruppe L
Landslagssjef:

I en knalltøff gruppe levnes Zimbabwe svært få muligheter. Laget er med som den eneste representanten fra den sørlige delen av Afrika og i troppen finner vi kun fem spillere som holder til i europeiske klubber. Matthew Rusike og Tino Kadewere har tatt turen fra Allsvenskan, men alt annet enn sisteplass i denne gruppen vil være en stor overraskelse.


Thomas Elgheim

 

Bookietest2019

Flere nyheter