Debutanten overrasker?

13/01/2017

Guinea-Bissau er med som eneste debutant i årets Afrika-mesterskap og får et frekt vinnertips i en åpen gruppe A.

Vinner gruppe A
(odds fra Unibet)

Gabon 2,20
Kamerun         2,60
Burkina Faso  5,00
Guinea-Bissau 16,00

TIPS TIPPER

Guinea-Bissau
Kamerun
Burkina Faso
Gabon

Burkina Faso
Beste AM-prestasjon: 2. plass i 2013
Forrige AM: Slått ut i gruppespillet
Kvalifisering: Vant gruppe D
Landslagssjef: Paulo Duarte

Burkina Faso gikk helt til finalen i 2013-utgaven av Afrika-mesterskapet der det ble 0-1-tap for Nigeria. Langt tyngre i siste forsøk for to år siden der man endte siste i gruppe A med ett poeng på tre kamper. Da ble det blant annet 0-2-tap for Gabon som må nå igjen skal måle krefter mot. De største profilene i troppen finner vi offensivt. Kaptein Charles Kaboré fikk 124 kamper for Marseille mens Jonathan Pitroipa scoret mål for Rennes. Bertrand Traoré er denne sesongen utlånt fra Chelsea til Ajax.

Gabon
Beste AM-prestasjon: Kvartfinale i 1996 og i 2012
Forrige AM: Slått ut i gruppespillet
Kvalifisering: Med som vertsnasjon
Landslagssjef: José Antonio Camacho

Gabon gjorde det best i 2012 da man som delt vertsnasjon tok seg frem til kvartfinalen. Nå er forventningene enda større da man igjen inviterer til afrikansk fotballfest på eget gress. Hovedgrunnen til det er naturligvis Pierre-Emerick Aubameyang som er en av mesterskapets aller største stjerner. Borussia Dortmund-spissen står med 16 mål på 15 kamper i Bundesligaen denne sesongen. Det hjalp imidlertid ikke for to år siden da man røk ut direkte etter to tap på tre gruppespillkamper.

Guinea-Bissau
Beste AM-prestasjon: Er nå med for første gang
Forrige AM: Ikke med
Kvalifisering: Vant gruppe E
Landslagssjef: Baciro Candé

Guinea-Bissau er eneste debutant i årets utgave av Afrika-mesterskapet. I troppen finner vi svært få som kan klassifiseres som stjerner, brorparten holder til i den portugisiske ligaen. Det hjelper heller ikke på situasjonen at toppscorer Cicero Semedo mister mesterskapet med skade. Eliseu Cassamá og Yazalde, begge tidligere ungdomslandslagsspillere for Portugal, takket nei til å være med. Bocundji Ca er troppens mest erfarne spiller og han har ekstra mye å spille for i denne turneringen etter å ha vært klubbløs siden han ble frigitt av Paris FC i fjor sommer.

Kamerun
Beste AM-prestasjon: Vant i 1984, 1988, 2000 og i 2002
Forrige AM: Slått ut i gruppespillet
Kvalifisering: Vant gruppe M
Landslagssjef: Hugo Broos

Kameruns oppkjøring har igjen vært preget av indre stridigheter. Hele fire ganger har man gått til topps i Afrika-mesterskapet, men vi må tilbake til 2002 for å finne den siste triumfen. Guy N'dy Assembé, André Onana, Joël Matip, Allan Nyom, Maxime Poundjé, Ibrahim Amadou og André-Frank Zambo Anguissa har alle takket nei til å delta her. Forrige uke valgte også Eric Maxim Choupo-Moting å trekke seg. Det er imidlertid fortsatt mye talent i troppen og man skal særlig se opp for Besiktas’ Vincent Aboubakar som står med 14 landslagsmål.


Thomas Elgheim

 

Bookietest2019

Flere nyheter