Arsenal-Manchester City: Kun én favoritt på Wembley

18/07/2021

Syv siste innbyrdes er vunnet av City, med total målscore 20-2!

Arsenal viste etterlengtede takter da de i tur og orden slo Southampton, Norwich og Wolverhampton uten å slippe inn mål. Også hjemme mot Leicester styrte man mot seier, men Kasper Schmeichel holdt revene inne i kampen med en rekke gode redninger. Rødt til Edie Nketiah gjorde at man måtte avslutte i undertall, og den slags muligheter lar naturligvis ikke Jamie Vardy gå fra seg. 1-1 mot The Foxes var uansett en ok innledning til storoppgjøret mot byrival Tottenham. Alexandre Lacazette sendte The Gunners i tet med en dundrende avslutning i krysset, men nok en gang skulle Arsenal gi fra seg ledelse grunnet horribelt forsvarsspill. Shkodran Mustafi og David Luiz gir stadig nye bevis for at de ikke holder mål på dette nivået. Synd da at Arsenal-ledelsen nylig bestemte seg for å gi Luiz fornyet tillit og kontrakt.

I siste kamp før Wembley tok man full pott mot Liverpool, men da et Liverpool som tydelig ikke lenger viser samme interesse som før tittelen ble garantert deres. Liverpool var uansett best på Emirates, noe sjansestatistikken 2-21 viser med all tydelighet. Denne gang var imidlertid atskillig mer ro i rekke hos The Gunners. 

Middelhavsfarer
Arsenals drøm om retur til Champions League er knust en gang for alle, og at man med to kamper igjen av sesongen ligger inneklemt mellom Sheffeild United og Burnley på tabellen er naturligvis ingen Gunners-supporter fornøyd med. I FA-cupen har man hatt atskillig å juble for de senere år. Finaletriumfene i 2015, 2015 og 2017 gjør at man står alene i tet på adelskalenderen for verdens eldste cupturnering. Nå skal man imidlertid opp mot den regjerende mesteren, og det har vært klasseforskjell i de siste møtene mellom Arsenal og Manchester City. Syv siste innbyrdes er vunnet av City med total målscore 20-2!

Trippeldrøm

Forrige uke var en stor opptur for Pep Guardiola, hans disipler og himmelblå fans. Anken ble tatt til følge, og dermed er City klare for Champions League også neste sesong. Og selv om man denne gang måtte gi tapt for Liverpool i Premier League har man kurs mot nok en formidabel sesong. Ligacupen er allerede hanket inn, mens man er oddsfavoritt både i FA-cupen og Champions League. 

Kyle Walker mener en eventuell cup-trippel fint veier opp for en ligatittel som forsvant. 

De Bruyne tilbake
Pep Guardiola har tillatt seg å hvile noen av sine nøkkelspillere i de siste ubetydelige ligakampene, men i dag er naturligvis en suksesfaktor Kevin de Bruyne tilbake fra start. Pep har også hatt for vane å bruke Claude Bravo i buret under hjemlige cupkamper, men nå er Bravo skadet og dermed er Ederson igjen burvokter. 

Fra Arsenal meldes det at Mesut Özil igjen er i trening, og kan hende får man se angriperen på Wembley-gresset i dag. 

Oddsen fra unibet.com viser med tydelighet hvem som er favoritt på landslagsarenaen i dag:

 


Tips

Bookietest2019