Alt i egne hender

Adam Le Fondre of Reading rues a missed chance I EGNE HENDER: Adam Le Fondre stoppet egen måltørke når det gjaldt som mest, med scoring mot Middlesbrough tidligere denne uken.

Nigel Adkins og Reading har endelig fått sving på maskineriet, og full pott fra siste to kamper gir dermed mulighet til umiddelbar Premier League-retur.

Doncaster-Reading: Opprykkstoget virket å forlate perrongen uten Reading om bord, men 2-0-seieren mot Middlesbrough tirsdag var hva som skulle til for å klatre tilbake i play-off. Før Boro-kampen noterte Nigel Adkins’ mannskap bare én seier fra sine seks siste kamper, og man var derfor i behov av hjelp for å kunne innhente lagene foran seg på tabellen. Hjelpen kom da Brighton ble holdt til 1-1 av dumpekandidat Blackpool, mens tabellnaboene Ipswich og Wigan også avga poeng.

Med to kamper igjen å spille kan dermed Reading gjøre jobben selv, uten å måtte ha hjelp fra andre lags resultater.
-Det føles godt å ha alt i egne hender før de siste to kampene, og vel om bord i sluttspill gir jeg oss like stor mulighet som øvrige lag. Mot Middlesbrough viste vi egenskaper vi har manglet den siste tiden – som sult, vilje og tøffhet. De egenskapene må også frem i de to siste kampene, om vi skal nå våre mål, sier manager Adkins til The Royals’ hjemmesider etter seieren mot Middlesbrough.

Tøff avslutning
Readings avsluttende program heter Doncaster på bortebane lørdag, før sesongen avsluttes med besøk fra allerede Premier League-klare Burnley. Intet enkelt program, men til Readings store lettelse er det ikke enklere oppgaver i vente for de nærmeste utfordrerne. Brighton har riktignok tabelljumbo Yeovil til helgen, men møter Nottingham Forest i siste. Forest har, i tillegg til Brighton, Bournemouth på bortebane igjen. Ipswich møter Burnley borte lørdag, før Wednesday besøker Portman Road i siste ligarunde.

The Royals skal kunne ta seg av et Burnley i opprykksrus på siste spilledag, men lørdagens bortekamp mot Doncaster blir neppe enkel. Lørdagens verter står med begge bena i nedrykksstriden, og er sårt avhengig av poeng for å unngå umiddelbar degradering til League One. Reading-seier kan bety at begge lag returnerer til ligaene de kom fra i fjor, og Doncasters form er ikke beroligende. Det enslige poenget som ble plukket mot Millwall mandag, var første poeng ervervet fra siste fem kamper.

Vellykket anke
Poenget mot Millwall mandag kom i spill 10 mot 11, da Abdoulaye Meite så rødt kort tid før pause. Sånn sett var manager Paul Dickov både stolt og glad for poenget mot tabellnaboen.
-Jeg er usannsynlig stolt av spillernes innsats i dag. I hele andre omgang spilte de med hjertet utenpå drakta, noe som kan vise seg å bli vanvittig avgjørende for vår status som Championship-klubb. Det røde kortet var dessuten fullstendig feil, sa Dickov til fremmøtt presse etter kamp.

Dickov og Doncaster kan da også se frem til å ha Meite med i helgens kamp mot Reading, da anke førte til at kortet ble trukket tilbake. Meite er med som vanlig, og den ivorianske midtstopperen vil da også behøves – i kamp mot et sultent Reading på jakt etter Premier League-comeback.

Legg inn kommentar

Powered by WordPress | Nettsiden er levert av SmithStudios