Fair Play ligaen – avd. 4

OPPRYKK FOR FJERDE GANG


Tromsdalen har rykket opp på første forsøk de tre siste gangene laget har spilt i 2. divisjon. Denne sesongen tror vi det fjerde opprykket sikres.

I avdeling 4 var vi aldri i tvil om vinnertipset vårt. Tromsdalen måtte ta den tunge turen ned fra Adeccoligaen i høst. Denne klubben har i mange år nå vært et typisk heislag mellom nivå to og tre i det norske ligasystemet. Dette er femte gang siden 2003 at laget skal prøve å komme seg opp igjen. De fire første gangene har det fungert ypperlig. I 2003 vant laget 21 av 26 kamper og endte seks poeng foran Strindheim. To år senere skilte det åtte poeng ned til Mo etter 17-4-5. Sist Tromsdalen spilte i 2. divisjon ble det langt jevnere. I 2008-utgaven av denne avdelingen skilte det til slutt kun ett poeng ned til Ullensaker/Kisa og FK Tønsberg.

Størst utfordring tror vi Tromsdalen får fra Oslo-klubbene. Kjelsås overrasket stort forrige sesong med 3. plass i 2. divisjon avdeling 1 under Jan Aksel Oddsens ledelse. Den gode trenden fortsatte i starten av treningskampene med blant annet 2-1-seier over Follo og 1-0-triumf mot HamKam, men siden har det blitt tap for Lillehammer, Bærum og mot Brumunddal i generalprøven. Storscorer Simen Stamsø Møller har reist til Tromsø og laget har slitt med mye skadetrøbbel i oppladningen til den nye sesongen.

Likevel tror vi Kjelsås blir å regne med. Det samme gjelder i høyeste grad for Skeid som har vært et skikkelig heislag de siste sesongene. I fjor var Oslo-klubben opprykksfavoritt, men endte til slutt ti poeng bak Hødd. Stian Nikodemussen og Torgeir Hoås er hentet inn etter at Manglerud Star gikk konkurs.  Skeid gikk til topps i vinterserien etter 2-1-seier over Follo i finalen.

I bunnen ser det vanskelig ut for nyopprykkede Skarp og Hasle-Løren. Da har vi langt mer tro på opprykkskollega FK Mjølner som fort kan bli en positiv overraskelse i denne avdelingen under karismatiske Ivar Morten Normarks ledelse.

Tabelltips
Tromsdalen
Kjelsås
Skeid
Ørn Horten
Fram Larvik
FK Tønsberg
Harstad
Tromsø 2
FK Mjølner
Vålerenga 2
Senja
Strømsgodset 2
Skarp
Hasle-Løren

FK Mjølner

Hjemmebane: Narvik stadion kunstgress
Trener: Ivar Morten Normark
Forrige sesong: 1. plass i 3. divisjon avdeling Hålogaland (opprykk)
FK Mjølner forsøkte seg i 2. divisjon i 2007, men rykket rett ned igjen. Karismatiske Ivar Morten Normark tok over og etter to 2. plasser var laget helt suverent forrige sesong med 22 seirer på 22 ligakamper. I tillegg ble det 4-1-seier både hjemme og borte mot Stålkameratene i kvalifiseringen. Vi tror ikke på noe nedrykk denne sesongen. FK Mjølner viste at laget holder nivået i en treningskamp mot opprykkskandidat KFUM 20. mars som endte med 0-1-tap. Wycliffe Juma er hentet fra Nybergsund.

FK Tønsberg

Hjemmebane: Tønsberg Gressbane
Trener: Hein Henriksen
Forrige sesong: 3. plass i 2. divisjon avdeling 3
FK Tønsberg har satset knallhardt på opprykk helt siden nedrykket fra Adeccoligaen i 2005, men har ikke oppfylt målsettingene. 4-2-3-3-3 de fem siste sesongene. Nå har trener Tor Thodesen reist til Moss. Laget har vært på jakt etter forsterkninger den siste tiden og tirsdag ble spissen M’Bandy Camara klar. 1-3-tap i generalprøven mot Fløy der Aksel Duus og Christian Østli gikk ut med skader. Fra før av er Enver Gashi usikker til ligastarten. Ellers har det blitt 2-0-seier over Elverum og 0-0 mot Frigg for laget vi ikke tror klarer opprykksplassen i år heller.

Fram Larvik

Hjemmebane: Framparken
Trener: Tom Helge Jacobsen
Forrige sesong: 11. plass i 2. divisjon avdeling 3
Fram Larvik har tatt en 8. og en 11. plass siden opprykket til 2. divisjon i 2008. Tom Helge Jacobsen ble hentet inn som assistenttrener i fjor høst og har nå tatt over som hovedtrener. Han uttaler at klubben bør kunne kjempe om opprykk om to til tre år og vi har god tro på at laget vil ende langt høyere opp på tabellen allerede denne sesongen. Johnny Hansen, kaptein for Strømmen i Adeccoligaen, er hentet inn. Det meldes om årsbeste i generalprøven mot Pors som endte målløs.

Harstad

Hjemmebane: Harstad stadion
Trener: Stein Berg-Johansen
Forrige sesong: 5. plass i 2. divisjon avdeling 4
Harstad gjorde det skarpt som nyopprykket lag forrige sesong og endte til slutt på 5. plass i denne avdelingen. Vi tror laget vil gjøre noe av det samme i år. Fredrik Notice trekkes igjen frem som en av de heteste toppscorerkandidatene i denne avdelingen. Kjell Gunnar Vangen var tilbake i generalprøven mot avdelingskollega FK Mjølner. Dermed er det kun Esben Bjøri som trøbler foran sesongstarten. Det ble 1-3-tap sist helg, men trener Stein Berg-Johansen melder om en helt jevnspilt kamp med like mange sjanser begge veier.

Hasle-Løren

Hjemmebane: Løren kunstgress
Trener: Kai Arild Lund
Forrige sesong: 1. plass i 3. divisjon Oslo avdeling 3 (opprykk)
Hasle-Løren tapte kun en kamp i 3. divisjon i fjor og fulgte opp med 1-0-seier borte og 4-2-triumf hjemme mot Lillestrøm 2 i kvalifiseringen. Det er imidlertid liten tvil om at årets sesong vil bli en lang og hard kamp for å unngå å rykke rett ned igjen. Positiv treningskamp mot Lørenskog. Adrian Thun satt inn 36 mål i fjor og ha laget ledelsen i den kampen som til slutt endte 3-3. Trener Kai Arild Lund uttaler at Hasle-Løren kommer til å fremstå mer kynisk denne sesongen og at sambafotballen blir lagt til side for å konsentrere seg om å unngå personlige feil og slurv.

Kjelsås

Hjemmebane: Grefsen stadion kunstgress
Trener: Jan Aksel Odden
Forrige sesong: 3. plass i 2. divisjon avdeling 1
Kjelsås overrasket stort med 3. plass forrige sesong under Jan Aksel Oddsens ledelse. Oslo-klubben hadde stor suksess med sin 4-3-1-2-formasjon. Storscorer Simen Stamsø Møller har reist til Tromsø og laget har slitt med mye skadetrøbbel i oppladningen til den nye sesongen. Strålende resultater tidlig med 2-1-seier over Follo og 1-0-triumf mot HamKam, men siden har det blitt tap for Lillehammer, Bærum og mot Brumunddal i generalprøven. Stian Pettersen er hentet fra Skeid.

Senja

Hjemmebane: Senja stadion
Trener: Jan Tore Bakli
Forrige sesong: 8. plass i 2. divisjon avdeling 4
Senja prøvde seg i 2008, men rykket rett ned igjen. I fjor var laget tilbake og overrasket positivt med 8. plass. Da skilte det fire poeng ned til 12. plassen. Vi tror det blir nedrykkskamp også denne sesongen, men merker oss at laget imponerte stort i 4-1-seieren mot Tromsdalen 20. mars. I tillegg har det blitt 3-1-triumf mot avdelingskollega Skarp. Christian Arnesen, Tore Veseth Olsen, Øyvind Veseth Olsen, Martin Rypdal og førstekeeper Hans Henrik Johansen har undertegnet for 2011-sesongen.

Skarp

Hjemmebane: Alfheim stadion
Trener: Tore Rismo
Forrige sesong: 1. plass i 3. divisjon avdeling Troms (opprykk)
Skarp har blitt trukket frem som den store nedrykksfavoritten i 2. divisjon avdeling 4 denne sesongen. Laget var en fast deltaker i denne avdelingen åtte år på rad, men endte på 13. plass i 2008. Etter to divisjoner på nivået under er laget nå tilbake. 4-3-seier borte og 3-1-seier hjemme mot Kirkenes i kvalifiseringen i høst. Treningskampene har vært av varierende kvalitet. 5-1-seieren over Harstad var sterk, men har også røket 1-4 og 0-9 mot Tromsdalen. Fredrik Allertsen og Christian Hjort er nå hentet på lån fra sistnevnte avdelingskollega.

Skeid

Hjemmebane: Bislett stadion
Trener: Stig Mathisen
Forrige sesong: 3. plass i 2. divisjon avdeling 2
Skeid har vært et skikkelig heislag de siste sesongene. I fjor var Oslo-klubben opprykksfavoritt, men endte til slutt ti poeng bak Hødd. Det er liten tvil om at laget kommer til å kjempe helt i toppen av tabellen også i år. Treningskampen mot Manglerud Star ble avlyst da sistnevnte har gått konkurs. Stian Nikodemussen og Torgeir Hoås er hentet inn etter at MS fristilte alle spillerne sine. Skeid gikk til topps i vinterserien etter 2-1-seier over Follo i finalen, røk 1-4 i en treningskamp mot Moss, men slo Lillehammer 2-0 tross spill med ti mann i en og en halv omgang.

Strømsgodset 2

Hjemmebane: Marienlyst
Trener: Thomas André Ødegaard
Forrige sesong: 11. plass i 2. divisjon avdeling 4

Tromsdalen

Hjemmebane: TUIL Arena
Trener: Gaute Helstrup
Forrige sesong: 14. plass i Adeccoligaen (nedrykk)
Tromsdalen spiller i 2. divisjon avdeling 4 for fjerde gang siden årtusenskiftet. Ved alle tre tidligere anledninger har laget endt øverst på tabellen og rykket rett opp igjen. Det tipper vi at vil skje også denne sesongen. 4-1-seier i generalprøven mot Skarp. Etter den kampen uttalte Eirik Yndestad at laget er sterkere enn i fjor og at målsetting er å rykke rett opp igjen. Fredrik Allertsen og Christian Hjort er sendt på utlån. Det har også blitt 3-0-seier mot Tromsø 2 samt 1-4-tap for avdelingskollega Senja i en kamp der ingenting fungerte.

Tromsø 2

Hjemmebane: Alfheim stadion
Trener: Rune Marthinussen
Forrige sesong: 6. plass i 2. divisjon avdeling 4

Vålerenga 2

Hjemmebane: Valhall
Trener: Andrea Loberto
Forrige sesong: 10. plass i 2. divisjon avdeling 1

Ørn Horten

Hjemmebane: Lystlunden stadion
Trener: Ståle Brandsrud
Forrige sesong: 4. plass i 2. divisjon avdeling 3
Ørn Horten hadde et strålende comeback i 2. divisjon i fjor og endte til slutt på 4. plass. Vi tror på en ny god sesong selv om nykommerne i første rekke kommer fra 3. divisjon og egen junioravdeling. Trener Ståle Brandsrud melder om en snittalder i troppen på 21,8 år. Målsettingen er å utvikle laget fra i fjor, men drømmen er Adeccoliga-spill. Uten Marius Thorkildsen, Selim Muho og Sondre Midtgarden leverte Ørn Horten storspill i generalprøven mot Ull/Kisa med 3-0-seier og 10-1 i målsjanser.

2 kommentarer

  1. Lofthus says:

    Skeid har ansatt Ole Kristian Vikan som ny hovedtrener. Dette ble klart i januar. Litt hastverk med å få ting ferdig til sesongstart for dere, kanskje?

    • Sjetil says:

      Kjelsås foran Skeid på tabellen? Hvilke briller har denne avdelingen blitt analysert med? Og hva putta Tips i jointen underveis i analysen? LOL, Tips, LOL.

Comments are now closed for this article.

Powered by WordPress | Nettsiden er levert av SmithStudios