Vålerenga-unggutt til Sverige

19/01/2016

Vålerenga-unggutten Ivan Näsberg leies ut til den svenske klubben Varbergs BoIS for å fortsette utviklingen som fotballspiller.

Fotball , 5. juli 2015 , Eliteserien , Tippeligaen Odd - VŒlerenga 1-2 trener Kjetil Rekdal , VIF og Ivan Nasberg , VIF

19 år gamle Ivan Näsberg har vært i A-stallen til Vålerenga i tre år. For å få mer spilletid lånes Vålerenga-spilleren ut til den svenske klubben Varbergs BoIS FC i Superettan. Låneavtalen vil gjelde for hele 2016.

- Dette er riktig steg for Ivan akkurat nå. Vi har god tro på at han skal ta de nødvendige stegene ved å få matchet seg på et høyere kamp-nivå enn vi kunne tilbudt han i år. I den fasen han er i nå, er det viktig at han spiller kamper på et høyt nivå hver eneste helg, og det håper vi han får i Varbergs, sier Kjetil Rekdal til Vålerenga sin hjemmeside.

Rekdal mener videre at å flytte ut fra trygge omgivelser i Oslo kan være bra for forsvarsspilleren, og legger til at kommunikasjon med den svenske klubben er viktig for å følge utviklingen til 19-åringen.

- Ivan har spilt her i tre år, og vært i vannskorpa ganske lenge. Han har fått litt spilletid, men også hatt noen skadeavbrekk. Nå prøver vi en sesong der han skal få spilt voksenfotball utenfor Oslo.

- Vi har en bra dialog med treneren til Varberg allerede, og så kommer jeg helt sikkert til å reise over å se noen kamper selv også. I tillegg har vi jo internett, så da får vi sett en del der også, sier han.

Varbergs endte forrige sesong på en 5. plass i Superettan.

 

 
Bookietest 2017/18