Savnet av Eggen

11/11/2017

Mens fotballbyen Fredrikstad endelig er i ferd med å våkne til live igjen, etterlyses det en trener, som kan gi klubben sårt tiltrengt stabilitet.

SE VÅRT SPILLFORSLAG NEDERST I SAKEN

Fredrikstad - Notodden: Få, om noen skikkelser, har vært mer betydningsfull for en fotballklubb i norsk fotball enn hva Knut Thorbjørn Eggen var for Fredrikstad. Eggen, som tok FFK opp to divisjoner og NM-gull, vil for alltid bli minnet som en av plankebyens aller største sønner. Men helt siden Eggens regjeringstid i Fredrikstad, har klubben vaklet. Og aldri mer enn denne sesongen. FFK kunne stirre nedrykksspøkelset rett inn i hvitøyet, men fra Strømsgodset har Bjørn Petter Ingebretsen ankommet Fredrikstad stadion som en midlertidig redningsmann.

Fredrikstad

Men, selv om Ingebretsen allerede virker som den åpenbare kandidaten til å ta klubben videre, blir det neppe en realitet. Det har hovedpersonen selv bekreftet i flere intervjuer, og har trolig ikke helse til å tåle den belastningen som den jobben som hovedtrener tross alt er. Men, Fredrikstad vil i fremtiden trenge typer som Eggen og Ingebretsen i trenerjobben til å ta klubben tilbake til eliten i norsk fotball. I første omgang kan Fredrikstad hvile trygt, vel vitende om at «BP» vil lede klubben ut i kvalik mot Notodden, for å holde plassen i OBOS-ligaen.

Men, fra og med kommende sesong må Fredrikstad atter en gang ut på trenerjakt, og klubblegenden Dagfinn Enerly er ikke i tvil om hva han ønsker seg til klubben.

Troen er tilbake
- «BP» virker som en trener som kan samle klubben igjen. Slik Knut Thorbjørn klarte i sin tid. En trener som tør å slå litt hardt i veggen og er tydelig, er det FFK nå trenger. Å ha en trener med erfaring er ikke noe minus. FFK trenger en slik type og en person som Knut Thorbjørn har vært savnet over flere år. Nå må klubben slutte å hente trenere på treårskontrakt. Skriv ettårskontrakt, så får treneren bevise at han fortjener jobben videre, sier Enerly til Fredrikstad Blad.

Siden Eggens regjeringstid i klubben, har FFK aldri vært nærmere spill på nivå tre i Norge enn denne sesongen. Tap for Sandnes Ulf i siste seriekamp, ville betydd nedrykk til 2. divisjon, men Bjørn Petter Ingebretsen kom inn som redningsmann og sørget for at håpet om overlevelse lever videre. Og nå har også folket i byen begynt å få troen på klubben tilbake igjen. Til returmøtet i Notodden neste søndag er det nemlig ventet godt over 1000 tilreisende supportere fra plankebyen. Fredrikstad har ikke vunnet en bortekamp på nærmere halvannet år, men styremedlem i Plankehaugen, Linda Gulbrandsen, sier at Fredrikstad endelig har våknet etter å ha ligget i dvale i lang tid.

Rykket nesten opp
- Man merker at byen endelig har våknet igjen. Det har ikke akkurat vært hverdagskost denne sesongen å få fylt opp den første supporterbussen i løpet av noen få timer, to uker før kamp, sier Gulbrandsen til Fredrikstad Blad.

Og før returmøtet i Notodden, skal Fredrikstad prøve å skaffe seg et best mulig utgangspunkt når lagene møtes i plankebyen søndag kveld. Der møter de et Notodden som ankommer Østfold etter en strålende sesong. I PostNord-ligaen avdeling 2, var Notodden bare målforskjellen unna å rykke direkte opp til OBOS-ligaen etter å ha plukket like mange poeng som avdelingsvinner Nest-Sotra. Deretter ble Raufoss slått  ut på straffesparkkonkurranse i kvaliken om retten til å møte Fredrikstad, når det nå skal avgjøres av hvem av Fredrikstad og Notodden som får retten til å spille i OBOS-ligaen neste sesong. Første akt i dramaet starter søndag kveld.


Tips-hjørnet: Fredrikstad - Notodden
Søndag 12. november, kl. 18.00
Fredrikstad stadion
Eurosport N/Eurosport Player

Kampodds:
1,62    4,00    4,50  |  NordicBet
1,62    4,00    4,50  |  Betsson
1,60    4,00    4,50  |  Unibet
1,62    4,00    4,50  |  Betsafe
1,65    4,25    4,20  |  Coolbet

Tipset: Over 3,5 mål til 2,21 i odds hos Betsafe/Betsson/Nordicbet
Fredrikstad var i skikkelig trøbbel i 1. divisjon etter fem strake tap. Bjørn Petter Ingebretsen ble hentet inn for å lede laget ut sesongen og det ga umiddelbar opptur da kvalikplassen ble sikret med 3-0-seier hjemme mot Sandnes Ulf i siste runde. Notodden endte på 2. plass i 2. divisjon - Avdeling 2 á poeng med opprykker Nest-Sotra. 1-2-tap borte og 2-1-seier hjemme mot Raufoss i kvaliken der plassen i denne kampen til slutt ble sikret etter straffer. Her tror vi på scoringer!


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18