MÅ vinne mot gamleklubben

24/09/2011

Espen Søgård møter for første gang igjen Lillestrøm, klubben han spilte for i over et tiår, og midtbanespilleren er fullstendig klar over at hans nye arbeidsgiver desperat trenger en seier for å unngå nedrykk.Espen Søgård har hatt mange store øyeblikk i Lillestrøm-drakta. Søndag er han og Start avhengige av å sende gamleklubben hjem med tap, om plassen i Tippeligaen skal reddes.

Espen Søgård møter for første gang igjen Lillestrøm, klubben han spilte for i over et tiår, og midtbanespilleren er fullstendig klar over at hans nye arbeidsgiver desperat trenger en seier for å unngå nedrykk.

Reaksjonene var sterke blant kanarifansen da LSK i sommer bestemte seg for å kvitte seg med midtbanespilleren, som ble hentet fra naboklubben Fet som junior i 1997. Og for Søgård var det også en ny fotballhverdag – Fra et lag som «aldri» rykker ned, til en klubb på full fart ned i Adeccoligaen.

–Det blir veldig spesielt å skulle møte Lillestrøm igjen. Men jeg tror egentlig det blir mest spesielt før kampen. Når dommeren blåser i gang kampen, så har man full fokus på den. Jeg har gledet meg til å se gamle lagkamerater igjen, og har ønsket dem velkomne til sørlandet, sier Søgård til Tips FotballExtra.

Som alle andre i klubben er han klar over den alvorlige situasjonen i klubben, med sju poeng opp til sikker plass, og med sju runder igjen å spille. Derfor er trolig en seier mot Lillestrøm en absolutt nødvendighet, om sørlendingene har tenkt til å leke med de strørste gutta i klassen også neste år.

–Alle seiere er viktige, spesielt når vi ligger der vi gjør. Vi trenger seiere i de fleste kamper nå, og det er viktig å nullstille for oss fram til den kampen etter semifinalen mot Aalesund, er Søgårds spådom.

Men han er usikker på om det er noen fordel at han har spilt med flere av søndagens motstandere i flere år.

-Tror ikke det har noe å si at jeg har spilt der før. En kamp blir aldri lik, og de kjenner jo meg like godt også. Jeg kan jo bidra med det jeg har av innblikk til trenerne, men vi har folk som kartlegger motstanderne våre, og som nok har god oversikt, sier han.

Etter tapet mot Rosenborg mandag var det en svært skuffet Ole Martin Årst som møtte pressen. Han kunne fortelle om blodrøde tall som var lagt fram for spillergruppa, og snakket i klare ordelag om sjansen for å overleve.

–Det blir tyngre og tyngre for hvert tap nå. Vi har snakket om at det har vært mange skjebnekamper de siste månedene, men det er et kraftig understatment at vi faktisk der at vi MÅ begynne å vinne kamper, om det skal være noe håp i det hele tatt, sa angriperen til Tips FotballExtra.

For Lillestrøm er kampen en mulighet for å snu en formpil som peker rett nedover, etter at klubben har tapt de fire siste seriekampene, og samtidig rast nedover på tabellen. Og samtidig vise supporterne at det var riktig å kvitte seg med klubbhelten Søgård.


Bookietest 2016