Premier League: Vinn eller forsvinn

17/03/2017

Det begynner å haste for Sunderlands sedvanlige sluttspurt. Lørdagens møte med Burnley kan være passende anledning.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Tre strake tap og bare en seier fra siste seks kamper. Sunderland ligger ikke bare sist på Premier League-tabellen, de har også en formutvikling som stinker. Bare Middlesbrough (2) har plukket færre poeng enn David Moyes’ menn (4) fra siste seks kamper. Kun elleve kamper gjenstår av sesongen, og det er dermed tid for sluttspurt liknende den som er prestert fire foregående sesonger. Også forrige sesong startet sluttspurten med elleve kamper igjen å spille. The Black Cats var nestjumbo, men reddet ny Premier league-kontrakt gjennom å ta poeng i ti av de siste elleve kampene. Også sesongene 2013/2014 og 2014/2015 var det langspurt som reddet fornyet opphold i Premier League. Lørdag venter hjemmekamp mot et lag som har nesten like svak formutvikling. Burnley er dessuten ligaens soleklart svakeste bortelag. Alle tiders mulighet for David Moyes og de svarte kattene.

2 av 42 for Burnley
Burnley rykket i mai i fjor opp til Premier League gjennom å vinne The Championship. De fleste forståsegpåere tippet Sean Dyche og The Clarets skulle dumpe tilbake til nivå etter én sesong, men alt tyder på at klubben får nye muligheter. Alt takket være formidable resultater hjemme på Turf Moor. På fremmed gress har det vært særs lite å hente. Spillemessig fremgang de siste ukene, og forrige helg hadde man nok fortjent poeng mot Liverpool på Anfield, men fasiten viser like fullt 2 innspilte poeng fra 42 mulige.

Lørdag dukes det for en fjerde strake bortekamp, og her det naturligvis gode muligheter for å kunne ta en aller første borteseier for sesongen.

- Vi har definitivt tatt steg også på bortebane, men det vil seg ikke. Marginene har ikke vært på vår side. Vi gjorde egentlig det meste riktig mot Liverpool, men kan ikke skylde på andre enn oss selv. Det er på tide å ta neste steg, sa manager Dyche til engelske presse i etterkant av det knepne tapet på Anfield søndag.

Alt i egne hender
Sunderland ligger sist, og har seks poeng frem til trygg plass. Fortsatt har man imidlertid alt i egne hender. Gjenstående kamper viser nemlig innbyrdes møter med lag på nedre halvdel, som Hull, Bournemouth, Swansea, Leicester, Watford og altså Burnley.

Alt annet enn seier i lørdagens hjemmekamp mot The Clarets vil imidlertid gi noe nær umulig utgangspunkt.

- Vi har vært i denne situasjonen noen ganger nå, og det som alltid har reddet oss er samholdet og en positiv innstilling. Vi har nå en skadefri stall, og alle er klare for å sette sammen en ny rekke ubeseirede kamper, som vi har gjort i foregående sesonger. Vi håper og tror rekken startes denne helgen, sier veteranforsvarer John O’Shea.

Sunderland har bare vunnet 3 av sine14 første hjemmekamper. Seieren har kommet mot tabellnaboene Hull og Leicester, samt mot Watford. Siste tre kamper har man imidlertid ikke engang scoret mål. 0-4 hjemme mot Southampton, 0-2 borte mot Everton og sist 0-2 hjemme mot Manchester City er fasit før helgens potensielt avgjørende thriller mot ligaens svakeste bortelag.

-------------------

Tips-hjørnet: Sunderland - Burnley
Lørdag 18. mars, kl. 16.00
Stadium of Light
TV 2 Sport Premium 2 (opptak)

Kampodds:
2,60    3,35    2,90  |  NordicBet     
2,55    3,30    2,85  |  Betsson       
2,60    3,25    2,85  |  Unibet       
2,55    3,35    2,85  |  Betsafe       
2,65    3,15    3,05  |  Coolbet

Tipset: Burnley-seier til 3,05 i odds hos Coolbet
Jumbo Sunderland har nå seks poeng opp til sikker plass. Situasjonen blir ikke enklere av at syv spillere trøbler med skader. Tre strake tap med 0-8 i total målforskjell. 1-4-tap i omvendte møte. Burnley med 0-2-12 på 14 bortekamper etter at ledelse ble til ufortjent 1-2-tap for Liverpool. Jóhann Berg Guðmundsson (mb), Steven Defour (mb), Dean Marney (mb) og Kevin Long (f) er skadet. Skal Burnley vinne en bortekamp i år må dette være en av de beste anledningene.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18