Vinn eller forsvinn

13/05/2017

Liverpool har alt i egne hender, men må ganske sikkert vinne sine to siste kamper for å ende opp med Champions League-status.

SE VÅRT SPILLFORSLAG NEDERST I SAKEN

Manchester City, Manchester United, Liverpool og Arsenal. Alle er de på febrilsk jakt etter plass i den ypperste europeiske klubbturneringen. Manchester City og Liverpool har alt i egne hender, men spesielt Liverpool har vist seg særs lite pålitelig. City viste frem festfotball da Crystal Palace ble slått 5-0 sist, og de himmelblås gjenstående program virker svært overkommelig. United har bare tapt en av sine siste 26 kamper (!), men ligger likevel bom fast på 6. plass, og akkurat nå virker Arsenal å være Liverpools største utfordrer til den ettertraktede topp 4-plassen.

Matchball for Klopp & Co
Liverpools form etter nyttårsfeiringen kan vanskelig karakteriseres som annet en suspekt. De røde har kastet bort poeng mot en haug av bunnlag, og uten Sadio Mané virker man til stadighet å mangle spisskompetanse offensivt. Tidligere så utskjelte Simon Mignolet har utvilsomt reddet laget fra ytterligere poengtap de siste månedene, og belgieren blir svært viktig også denne helgen når de røde står foran matchball. Liverpool avslutter nemlig sesongen hjemme mot et Middlesbrough-lag som allerede har rykket ned, og ikke engang Liverpool skal kunne kaste bort muligheten til tre poeng der. Alt virker å avhenge av søndagens kamp i hovedstaden. West Ham har sparket ben på Liverpool tidligere, og er helt klart i stand til å gjøre det også denne gang. Lagenes siste fem innbyrdes i liga og cup har gitt tre uavgjorte og to seirer til West Ham. Klopp & Co har utvilsomt en voksen oppgave foran seg. Med Liverpool-seier på London Stadium skal det imidlertid kunne feires Champions League-plass i siste runde hjemme på Anfield.

Topp 4-odds:
Manchester City  |  1,02
Liverpool  |  1,33
Arsenal  |  3,30
Manchester United  |  17,0
(Odds fra Betsson)

- Det er frustrerende å ikke kunne gjøre en innsats selv, men jeg har full tiltro til mine lagkamerater. Jeg føler meg overbevist om at vi neste sesong spiller Champions League, sier Sadio Mane til Liverpool Echo.

Stø kurs fra City
Sesongen sett under ett har vært en voldsom nedtur for Pep Guardiola, og fullstendig krise vil det være om også Champions League skulle ryke. City overbeviste imidlertid kraftig hjemme mot Palace i forrige runde, og 5-0-seieren der gir stø kurs mot 3. plassen. Også Citys vanskeligste gjenstående oppgave står for døren denne helgen, da et klart forbedret Leicester besøker Etihad. Citys siste to kamper spilles mot et West Bromwich-lag som virker ferdige for sesongen og borte mot et like ferdigspilt Watford på Vicarage Road i siste runde. Pep Guardiola tar uansett intet for gitt.

- Det er fire fantastiske lag som kjemper om to ledige plasser, og jeg tror ikke noe vil være avgjort før siste runde, sa Guardiola etter 5-0-seieren mot Palace.

Manager Jurgen Klopp og Dejan Lovre, Liverpool

Tilbake i kampen
Arsenal har blitt avskrevet, men er for alvor tilbake i kampen etter imponerende seirer mot Manchester United og Southampton i siste to kamper. Onsdagens 2-0-seier på St. Mary’s førte Gunners opp forbi United, og da er det bare enda et glipptak fra Liverpool som skal til før Wenger kan innkassere Champions League-deltakelse nr. 21 på rad. Arsenals vanskeligste gjenstående hinder er normalt sett borte mot Stoke i denne runden, men Stoke har vært iskalde de siste månedene. Kun Hull og Middlesbrough er slått fra siste elleve kamper. Arsenal avslutter med hjemmekamper mot Sunderland og Everton.

- Nok en gang holder vi nullen, og heldigvis har vi matchvinnere som sikrer tre nye poeng, sa Wenger etter at Arsenal onsdag hadde tatt tre poeng i Southampton for første gang siden 2003.

Alt på ett kort
Manchester United gikk fantastiske 25 strake ligakamper uten tap, men utrolig nok uten at den ubeseirede rekken gjorde utslag på tabellplasseringen. Etter 0-2-tapet mot Arsenal er de røde djevlene tilbake på 6.plass, og da virker det bare å være én gjenstående mulighet for Mourinho & Co. I skrivende stund heter den muligheten Europa League-seier, men når dette leses kan alt være forandret. United spilte avgjørende semifinale mot Celta Vigo etter at Tips gikk i trykken torsdag, og lagets videre skjebne avhenger naturligvis av sluttresultatet på Old Trafford. Seier mot Celta og i finalen i Stockholm betyr at United vil være ett av fem engelske lag klare for Champions League neste sesong. Dette virker da også å være Uniteds eneste mulighet. I ligaspillet skal man nå opp mot Tottenham på White Hart Lane. Spurs har ganske sikkert overgitt seg i kampen om ligapokal, men kan like fullt se tilbake på en fantastisk sesong. Ikke bare ender man foran erkerival Arsenal; man er også sikret plass i Champions Leagues gruppespill med tre kamper igjen å spille.

Uniteds to siste kamper spilles mot Southampton (b) og hjemme mot Crystal Palace.

Plankekjøring
Chelsea har fortsatt bare ni fingrer rundt pokalen, men det er bare et tidsspørsmål før pokalen kan løftes. Antonio Contes menn har tre gjenstående kamper på programmet, og motstanderne heter West Bromwich (b , Watford (h) og Sunderland (h). Seier i en av de tre er nok til å garantere Chelsea-tittel.

- Fortsatt er vi ikke i mål, men vi viser her at vi vil være en fortjent ligavinner, sa Chelsea-manageren etter at 3-0-seieren mandag sendte Middlesbrough tilbake til The Championship.


Tips-hjørnet:

West Ham - Liverpool
Søndag 14. mai, kl. 15.15
London Stadium
TV 2 Sport Premium

Kampodds:
5,10    4,10    1,72  |  NordicBet      
5,00    4,00    1,69  |  Betsson       
5,20    4,00    1,68  |  Unibet       
5,05    4,05    1,70  |  Betsafe       
5,00    3,95    1,75  |  Coolbet

Tipset: Liverpool-seier til 1,75 i odds hos Coolbet
West Ham har ikke det helt store å spille for, men etter en tung periode står laget nå med fem på rad uten tap. Med åtte spillere som trøbler har vertene Premier Leagues lengste skadeliste. Liverpool sviktet igjen som klar favoritt i en hjemmekamp etter at James Milner misbrukte straffespark mot Southampton søndag. Med Manchester Uniteds tap for Arsenal kan man imidlertid selv avgjøre i kampen om CL-plass. Liverpool tåler neppe flere poengtap nå.

---------------------

Tottenham – Manchester United
Søndag 14. mai, kl. 17.30
White Hart Lane
TV 2 Sport Premium

Kampodds:
1,72    3,85    5,45  |  NordicBet 
1,68    3,80    5,35  |  Betsson       
1,71    3,85    5,10  |  Unibet      
1,70    3,85    5,40  |  Betsafe     
1,77    3,75    5,25  |  Coolbet

Tipset: Under 2,5 mål til 1,97 i odds hos Unibet
Tottenhams håp om ligagull forsvant med 0-1-tapet for West Ham fredag. Før den kampen sto laget med ni strake seirer. Harry Winks (mb), Danny Rose (f) og Érik Lamela (mb) trøbler fortsatt. 0-1-tap i omvendte møte, 1-4-1 på seks tilsvarende oppgjør. Etter 25 ligakamper på rad uten tap røk Manchester United mot Arsenal søndag. I et tett kampprogram med en skaderammet tropp er EL prioritert. Marouane Fellaini (mb) soner. Under 2,5 mål synes som beste spill.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18