Tungt for Molde

19/05/2017

Molde innehar Eliteseriens svakeste form, og for å snu tapsrekken, må de gjøre noe de aldri har greid før.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Odd – Molde: Ingen seirer på de siste fem, tre strake tap, og akterutseilt i toppkampen. Det er fasiten for Ole Gunnar Solskjær når sesongen snart er en tredjedel ferdigspilt. Ingen andre lag enn moldenserne står uten seier på de siste fem, og 16. mai-fadesen hjemme mot Sogndal var tung å svelge. Nå venter en ny formidabel test når Odd står på motsatt side på Skagerak Arena til helgen, men Molde-forsvarer Ruben Gabrielsen tror imidlertid at oppturen er like om hjørnet.

- Den gode dagen kommer
- Vi er i en liten dyp dal nå, men vi skal komme oss ut av den. Enkelt og greit. Det handler om kameratskap og samhold, noe vi har masse av her inne. Når ting flyter, så er alt veldig lett og når ting er tungt, så er det veldig, veldig tungt. Men en god dag kommer alltid, lover Gabrielsen overfor klubbens hjemmesider.

Den svake sesonginnledningen har ført til at spekulasjonene rundt Ole Gunnar Solskjærs fremtid har begynt å gå. Posisjonen til den tidligere Manchester United-spissen var for bare en sesong tilbake urokkelig, men denne sesongen er ikke Solskjær «usparkelig» ifølge lokalavisen Romsdals Budstikke.

Debuterte med stil
Søndag kveld skal Molde forsøke å få slutt på den tre kamper lange tapsrekken, og for å gjøre det, må de først overliste Odd-keeper Viljar Røsholt Myhra, som fikk sin Eliteserien-debut i 16. mai-runden mot Haugesund. Myhra holdt buret rent i sin første kamp på øverste nivå noen sinne, som endte 2-0 til telemarkingene og unggutten har fått sjansen i Sondre Rossbachs skadefravær. Skaden til Odds førstekeeper er ikke av det alvorlige slaget, men Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo bekrefter imidlertid at Røsholt Myhra vil få sjansen også mot Molde.

Molde- Han gjorde en unik debut. Han fikk igjen for at han har stått alle treningskampene for A-laget hele vinteren. Han var sikker i feltet og hadde to, tre meget gode redninger. I likhet med Vegard Bergan, har han vært bedre på A-laget enn på B-laget. Det har sikkert med at man slipper å ta ansvaret i samme grad og at man har bedre spillere rundt seg. De blomstrer med oppgaven. Vi har sett det på andre, så derfor er jeg ikke overrasket over at Viljar også viser det. Det kan hende at Sondre (Rossbach) er frisk nok til å spille mot Molde, men det gjør han ikke. Han må stå over for å bli bedre, sier Fagermo til avisa Varden.

Godt tak innbyrdes
Odds serieform er betraktelig bedre enn sin motstander på søndag. Telemarkingene står med fire strake seirer i serien og har sluppet inn kun ett mål i løpet av disse kampene. Rosenborgs sensasjonelle tap hjemme mot Tromsø har ført til at Fagermos disipler nå er kun to poeng bak trønderne på tabellen, og de kan også glede seg over munter statistikk mot Molde. På 16 forsøk har nemlig moldenserne aldri reist hjem fra Skien med tre poeng i bagasjen, og åtte av 16 bortekamper har endt med nederlag.


TIPS-HJØRNET: Odd - Molde
Søndag 21. mars, kl. 20.00 | Skagerak Arena
Eurosport Norge/Eurosport Player

Kampodds:
1,87    3,70    4,20  |  NordicBet       
1,83    3,60    4,10  |  Betsson      
1,91    3,50    3,75  |  Unibet       
1,85    3,65    4,15  |  Betsafe       
1,97    3,60    4,05  |  Coolbet

Tipset: Uavgjort til 3,70 i odds hos Nordicbet/under 2,5 mål til 1,96 i odds hos Nordicbet
Odd med fire strake seirer og har klatret opp til 2. plass på tabellen. Sterk og fortjent 2-0-seier borte mot Haugesund tirsdag. Trener Dag Eiliv Fagermo omtaler 1. omgangen som årsbeste. Viljar Myhra voktet buret i Sondre Rossbachs skadefravær. 8-8-0 på de 16 siste tilsvarende oppgjørene. Molde er inne i en elendig periode og gikk på sitt tredje strake ligatap hjemme mot Sogndal tirsdag. Fem på rad uten seier. Vi forsøker en målfattig U.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18