Skremmes ikke av Rosenborg

15/04/2017

Til tross for Rosenborgs imponerende serieåpning, er ikke Molde-trener Ole Gunnar Solskjær nevneverdig skremt av trønderne.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Molde – Vålerenga: En av de store klassikerne i norsk fotball gikk av stabelen lørdag kveld, da dobbel serie- og cupmester Rosenborg tok i mot Molde på Lerkendal. Etter en heseblesende start på kampen, der trønderne ledet 2-0 etter bare ni minutter, kom klubben fra rosenes by mer og mer med etterhvert. Etter 21 minutter tegnet Nicklas Bendtner seg nok en gang på scoringslista, denne gang for Molde, og dermed var det full match igjen. Molde hang godt med helt til siste slutt, men lyktes ikke å få inn den forløsende utligningen. Allikevel var det en nokså fornøyd Molde-trener som hadde sett laget sitt gå på et knepent tap på Lerkendal.

Stolt over spillerne
- Vi leverer en god andreomgang, og fikk gode svar fra spillerne etter den tøffe perioden med to baklengs på to minutter i den første omgangen. Vi viser at vi kan reise oss og tør å angripe, også her på Lerkendal. Banen gjorde at vi spilte litt mer direkte utover i kampen, hvor vi vant andreballer og sto bra etter i presset. Vi viser at vi klarer å hamle opp mot dette Rosenborg-laget registrerer Ole Gunnar Solskjær overfor Romsdals Budstikke.

Tapet for trønderne var Moldes første denne sesongen, etter en start med to strake gevinster mot henholdsvis Kristiansund og Lillestrøm. Dermed må sesonginnledningen sies å være fullt godkjent for Solskjærs disipler, til tross for smellen på Lerkendal og Molde-treneren tror laget hans vil slå tilbake når Vålerenga kommer på besøk mandag kveld.

- Vi tar med oss teamspiriten her. Mot Rosenborg er vi ikke langt unna i det hel tatt. Vi slipper inn to tidlige mål, vi reiser oss og står på og gir ikke opp. Dette er en gjeng som kommer til å vise seg frem allerede 2. påskedag, understreker Solskjær overfor klubbens hjemmesider.

Ikke vunnet i Molde siden 2010
Der venter Vålerenga, som på ingen måte har hatt en like tilfredsstillende innledning på sesongstarten. Søndag gikk Ronny Deilas menn på et sjokktap hjemme mot Eliteseriens største dumpekandidat, Sandefjord – i en kamp hvor hovedstadslaget slet med å koble et jerngrep over gjestene fra hvalfangerbyen. Nå maner Vålerenga-sjefen både seg selv og spillerne til å vise seg fra en helt annen side mot Molde.

- Vi har hatt motgang før, vi. Vi må bare bygge opp energien og være positive inn mot neste kamp og trene godt gjennom den uka her, sånn at vi er best mulig rusta til å få en god prestasjon mot Molde. Vi har tre poeng flere nå enn i fjor, hvis vi skal se noe positivt i det. Men det er 27 kamper igjen, og vi skal slåss for hvert eneste poeng og vi har vist tidligere at vi har et kjempenivå inne. Det er min oppgave å få disse gutta til å få frem det beste i seg selv, sier Ronny Deila til klubbens hjemmesider.

Molde har hatt et svært godt tak på hjemmebane over mandagens motstander de siste sesongene. Hovedstadslaget har ikke vunnet på Aker Stadion siden 2010.

Tips-hjørnet: Molde - Vålerenga
Mandag 17. april, kl. 18.00
Aker Stadion
Eurosport Player/MAX

Kampodds:
1,90    3,80    3,50  |  Unibet
1,95    3,65    3,95  |  Coolbet

Tipset: Molde-seier til 1,95 i odds hos Coolbet
Etter to ettmålsseirer måtte Molde gi tapt borte mot regjerende mester Rosenborg lørdag. Der lå man under 0-2 etter ni minutter, men slo tilbake og kunne fort fått med seg poeng. 5-1-0 på de seks siste tilsvarende oppgjørene. Vålerenga med to strake tap etter åpningsseieren mot Viking. Mot Haugesund røk laget i siste minutt, 1-2-smell hjemme mot Sandefjord søndag etter at Jonathan Tollås Nation hadde blitt utvist. Vi satser på at historikken gjentar seg og spiller H-en.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18