Odds skademareritt

12/05/2017

Odds uendelige skadeliste har hemmet klubben kraftig denne våren og nå varsler Dag Eilev Fagermo om full gransking.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Odd – Strømsgodset: Odd var ventet å kjempe helt i toppen av Eliteserien denne sesongen. Klubben har etablert seg som et av landets aller beste fotballklubber de siste årene, og i vinter kunne telemarkingene skilte med blendende angrepsfotball og strålende resultater. Men, etter at Eliteserien ble sparket i gang, har det gått tyngre for Odd, og Dag Eilev Fagermos menn måtte vente helt til forrige serierunde før årets første borteseier kunne innkasseres. Ifølge Fagermo selv har Odd hatt så mange som ti spillere på skadelisten denne våren, og nå begynner Odd-sjefen å se seg kraftig lei på alle skadene, som har kostet både personell og poeng.

- Det er nok forskjellige grunner til at vi har hatt så mange skader. Vi trente 30 prosent mer i vinter enn tidligere, og for enkelte, var nok det for hardt. Vi reiste også veldig mye rett før seriestart og mistet kanskje litt form av det. I tillegg har vi hatt uflaks. Vi må granske dette ordentlig og skal ta en grundig evaluering når det verste kampprogrammet har roet seg, sier Dag Eilev Fagermo til lokalavisa Varden.

Odd

Trøbbel foran kassa
For kampprogrammet er for øyeblikket svært hektisk. I morgen tar Odd i mot Strømsgodset hjemme på Skagerak Arena, og bare tre dager senere er det klart for sesongens høydepunkt; 16. mai-runden - mot Haugesund. Deretter går det slag i slag før en tre uker lang velfortjent sommerferie blir avviklet i midten av juli. Men, til tross for at Odd på mange måter ikke har levd opp til hva som var ventet på forhånd, er telemarkingene likevel bare ett poeng bak nummer to på tabellen før den åttende serierunden blir sparket i gang i kveld.

Av de lagene som er plassert på øvre halvdel, er Odd det laget som har scoret desidert færrest hittil, bare seks nettkjenninger er alt de hvitkledde har å vise til så langt. Mye av det kan skyldes skader på nøkkelspillere, og spesielt Oliver Occean. Spissveteranen var imidlertid tilbake forrige runde mot Lillestrøm, og 35-åringen kom inn etter en times spill og ble matchvinner på Åråsen.

- Det er deilig å ha Occean tilbake. Han kunne spille i 30 minutter mot Lillestrøm, og det ble heldigvis nøkkelen for oss, kommenterer Fagermo om det å ha veteranen tilbake i spill.

Ikke vunnet i Skien på ti år
I morgen møter Odd et annet lag som har slitt med å innfri forventningene, nemlig Strømsgodset. Drammenserne har fortsatt til gode å komme ordentlig i gang under Tor Ole Skulleruds ledelse, og Godset er helt nede på 10. plass på tabellen, men det var bedring å spore da det ble uavgjort mot serietoer Sarpsborg 08 forrige serierunde. Utfordringene står imidlertid i kø for drammenserne, og Tor Ole Skullerud tar fatt på det tøffe kampprogrammet med fattet optimisme.

- Det er tøffe kamper hele tida, jeg syns det er jevnt uansett hvor vi drar. Nå skal vi til Skien og det vet vi er et tøft sted. Jeg syns det er gøy å gå på jobb hver dag, men det er lettere når du møter opp uten et tap i bagen og vi skal jobbe hardt for å bli enda litt bedre, sier Skullerud til klubbens hjemmesider.

Skien har vært en begredelig by for Strømsgodset å reise til de siste ti årene. Juli 2007 var sist drammenserne triumferte på Skagerak Arena og i fjor endte det med 2-1 til morgendagens hjemmelag.


Tips-hjørnet: Odd - Strømsgodset
Lørdag 13. mai, kl. 18.00 | Skagerak Arena
Eurosport Player

Kampodds:
2,08    3,50    3,55  |  NordicBet       
2,03    3,45    3,50  |  Betsson       
2,00    3,40    3,70  |  Unibet       
2,06    3,50    3,55  |  Betsafe       
2,02    3,65    3,75  |  Coolbet

Tipset: Uavgjort til 3,65 i odds hos Coolbet
Enten/eller for Odd som tok en noe heldig 1-0-seier borte mot Lillestrøm mandag. Der avgjorde Olivier Occéan et knapt kvarter før slutt. Målvakt Sondre Rossbach hadde en meget god dag på jobben. Fantastiske 7-1-0 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene. Strømsgodset kom tilbake til poengdeling hjemme mot Sarpsborg 08 søndag. Der fikk motstanderen en scoring annullert for offside. Christian Rubio Sivodedov debuterte i Eliteserien etter pause. Vi tror dette blir jevnt.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18