Nykommerne skal hjelpe Sandefjord oppover

05/08/2017

En nysignert trio er klar for å vise seg frem for Sandefjord. I Stabæk er John Hou Sæter endelig klar for spill etter overgangen fra Rosenborg

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Stabæk – Sandefjord: Foreløpig kan ikke Sandefjord skryte av å ha noen Diego Forlán i troppen sin, men det har likevel skjedd litt av hvert på overgangsmarkedet for klubbens del i sommer.

I midten av juli ble det klart at nederlenderen Crescendo van Berkel er klar for Sandefjord. Berkel er en venstrebeint forsvarsspiller som kommer fra SC Telstar på nivå to i Nederland. Dundee United skal også ha vært ute etter 25-åringen, men skottene valgte i stedet å hente en annen midtstopper.

34 år gamle Carlos Grossmüller ble klar i slutten i juli. Dette er en offensiv midtbanespiller som kommer på lån fra den uruguayske klubben FC Danubio ut sesongen.

Sandefjord

To spillere ut
– Carlos (Grossmüller) er en klassespiller. Han er teknisk god med ballen og er trygg og rolig på banen. Han og van Berkel er gode, og resten av spillerne hever nivået. Det gir bedre treninger, sier Bohinen til Sandefjord Blad.

– Det er for tidlig å si hvor på banen han (Grossmüller) kan gi oss mest utbytte, men vi må jobbe med forståelsen for hvordan vi spiller, fortsetter Bohinen.

Den siste spilleren som har kommet inn heter Facundo Rodriguez. I likhet med Grossmüller leies han ut sesongen. Rodriguez er en 21 år gammel spiss og spiller til daglig i Peñarol. Han har de siste tiden vært på utlånt til Boston Rivers. Det er fotballrådgiver Terje Liverød som har fått i stand denne avtalen.

– En rask, høy og skuddsterk venstrebeint spiller med potensial til å ta steg ut i Europa. Han liker å jobbe i dybden, eller bakrom som dere vel sier i Norge, er dommen fra Liverød overfor TV 2 Sporten.

Ut dørene på Komplett Arena har Péter Kovács og Markus Naglestad gått. Kovács har meldt overgang til nedrykkstruede Arendal i 1. divisjon, mens Naglestad skal fremover spille i HamKam. Sørlendingen Naglestad har fått lite spilletid i Sandefjord etter overgangen i vinter, og bytter nå klubb i håp om mer spilletid.

Stabæk vant sist
– Han var for langt unna spilletid her, enkelt og greit. Dette var på en måte litt gambling i forhold til om han kunne ta nivået eller ikke. Han kom ikke nært nok laget til å forsvare at han skulle være her i den alderen han er i, sier Bohinen om 26-åringen.

Til kampen mot Stabæk er verken Alexander Gabrielsen eller Thomas Kind Bendiksen tilgjengelig for spill for Sandefjord sin del.

Mens Sandefjord ligger på 11. plass i Eliteserien, er Stabæk på 6. plass. Det har vært lite aktivitet på overgangsmarkedet for Stabæk sin del, med unntak av Jordi Gonzalez som har kommet inn som ny fysisk trener i stedet for Vemund Skard som takker av.

Tidlig i juli ble John Hou Sæter hentet fra Rosenborg, mens stortalentet Herman Geelmuyden signerte sin første profesjonelle kontrakt.

Forrige gang disse to lagene møtte hverandre vant Stabæk 1-2 over Sandefjord på bortebane. Luc Kassi og Ohi Omoijuanfo laget målene til Stabæk, mens Flamur Kastrati noterte seg på scoringslisten for Sandefjord.


Tips-hjørnet: Stabæk - Sandefjord
Søndag 6. august, kl. 18.00
Nadderud stadion
Eurosport Player

Kampodds:
1,72    3,90    4,80  |  NordicBet   
1,68    3,85    4,70  |  Betsson
1,68    3,80    4,80  |  Unibet  
1,70    3,90    4,75  |  Betsafe 
1,75    3,75    5,25  |  Coolbet

Tipset: Sandefjord-seier til 5,25 i odds hos Coolbet/under 2,5 mål til 2,40 i odds hos Nordicbet
Stabæk med to seirer før laget rotet bort to poeng mot Lillestrøm. Der ledet laget 2-0 ni minutter før slutt. 5-0-seier i en treningskamp mot Sogndal. John Hou Sæther scoret etter å ha vært ute siden februar. 2-1-seier i omvendte møte, 1-0-seier i en treningskamp i mars. 5-2-0 på syv tilsvarende oppgjør. Sandefjord ladet opp med 9-0-seier mot Fram Larvik. Carlos Grossmüller og Crescendo Van Berkel fikk vist seg frem. Vi forsøker en frekk B samt under 2,5 scoringer.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18