Håp for Everton

05/01/2018

Everton er nok en gang underdog på Anfield, men Liverpool har aldri slått lillebror på eget gress i FA-cupen.

SE VÅRT SPILLFORSLAG NEDERST I SAKEN!

Liverpool – Everton: Historiens 230. utgave av det sagnomsuste Merseyside-derbyet står for tur i kveld, når bynaboene Liverpool og Everton møtes allerede i tredje runde av FA-cupen. Oppgjøret er for mange denne rundens desiderte høydepunkt, og de helrøde er på jakt etter en liten revansje, ettersom Everton stjal til seg ett poeng da lagene møttes på Anfield for en drøy måned siden i ligaen. Siden den gang har Sam Allardyce hatt muligheten til å bli enda bedre kjent med sine spillere som Everton-manager, og Big Sam har fått tiden som trengs til å innse hvor krevende jobben som overhode på Goodison Park er. Faktisk er det hans mest krevende jobb noensinne.

Everton-Liverpool

- Det fins aldri en garanti for at spillere fra utlandet vil gjøre det godt i sin første sesong her. Og spesielt vanskelig er det når laget ikke gjør det bra. Jeg må være klar over alle personlighetene her. Jeg må styre alle karakterene, kulturene, religionene, forskjellige holdninger mellom å trene og spille kamp, og jeg må finne en måte som bringer laget sammen. Og med størrelsen på denne klubben, gjør det at dette er min største utfordring som manager, sier Allardyce til Big Sam.

Aldri slått Everton hjemme
Utenlandske stjerner som Sandro Ramirez og Davy Klaasen ankom Premier League med godt rykte, men har ikke vært i nærheten av sitt beste i Everton-trøya. Mot Liverpool kan de imidlertid få anledningen til å kickstarte sine Everton-karrierer, og prestasjoner som er med på å sikre en cup-triumf over erkefiendene, vil komme langt blant de trofaste på Gwladys Street.

De kan imidlertid ikke vente seg å få noe som helst gratis av vertene, som entrer Anfield-matta i strålende form. Liverpool er nemlig ubeseiret på de siste 16 kampene i alle turneringer, og Ragnar Klavans matchvinnende scoring på overtid mot Burnley var en skikkelig vitamininnsprøytning. I kveld er de helrøde dessuten ute etter å skrive historie: På fire forsøk har Liverpool aldri slått Everton på Anfield når lagene har møttes i FA-cupen. Forrige gang var i 2009, da det endte 1-1, og The Toffees vant returen 1-0.

Selv om Liverpool aldri har slått sine naboer på eget gress i turneringen, ender det sjeldent godt for The Toffees når de tar turen over Stanley Park. Forrige blå triumf på Anfield kom i 1999, men i kveld stiller Liverpool uten sin toppscorer,Mo Salah, og Philippe Coutinho.

Etterlengtet comeback
En som kan forvente seg å starte kveldens gigantoppgjør, er Adam Lallana. Den silkemyke midtbaneteknikeren har vært ute med skade hele sesongen, og kunne først i mandagens oppgjør mot Burnley starte sin første kamp for sesongen. Lallana gjorde seg på ingen måte bort under svært krevende spilleforhold på Turf Moor, og ettersom usikkerheten rundt Philippe Coutinho bare vokser, er det ventet at 29-åringen vil få sjansen under flomlysende på Anfield. Sjefen hans, Jürgen Klopp, var i alle fall fornøyd med Lallanas comeback.

- Han var helt strålende. Han spilte virkelig god fotball. Han nøt virkelig kampen, noe som var godt å se. Han er så viktig for oss, og det er virkelig gode nyheter for oss at han er tilbake, sier en fornøyd Klopp til klubbens hjemmesider.

Lallana har vært helt savnet blant Liverpool-fansen denne høsten, også når de såkalte «Fab Four» har fyrt på alle sylindre. Mot Everton ventes han å spille en nøkkelrolle når de helrøde er ute etter historiens første hjemmetriumf mot rivalene i FA-cupen.


Tips-hjørnet: Liverpool - Everton
Fredag 5. januar, kl. 20.55 | Anfield
Viasat 4

Kampodds:
1,37    4,65    8,35  |  NordicBet   
1,37    4,65    8,35  |  Betsson 
1,38    4,70    9,00  |  Unibet 
1,37    4,65    8,35  |  Betsafe 
1,43    4,55    9,00  |  Coolbet 
1,36    4,65    8,75  |  10Bet

Tipset: Liverpool-seier til 1,46 i odds hos Coolbet
Liverpool holder 4. plassen i ligaen etter en strålende periode med 13 ligakamper på rad uten tap. Borte mot Burnley mandag ble det dramatisk. Ragnar Klavan sikret seieren fire minutter på overtid. 1-1 i tilsvarende ligamøte 10. desember. Everton fikk en strålende start etter at Sam Allardyce tok over som manager med 4-3-0 på de syv første kampene. Nå er imidlertid gjestene tilbake til gamle synder med to tap på rad. Vi tror vertene avgjør byderbyet foran hjemmefansen.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18