Er Mørk eller Warholm årets navn?

03/01/2018

Verdensmester Karsten Warholm er oddsfavoritt til å vinne publikumsprisen under Idrettsgalaen.

21-åringen sjarmerte en hel friidrettsverden med jubelscenene etter det historiske VM-gullet i London i august. Dimna-løperen trosset regnværet og gledet en hel idrettsnasjon da han spurtet inn til gull på 400 meter hekk – det første norske VM-gullet siden spydkaster Andreas Thorkildsen vant i Berlin i 2009.

I ettertid har Ulsteinvikingen blitt utmerket med Aftenpostens gullmedalje, Sportsjournalistenes statuett og er kåret til Norges beste idrettsutøver i VG. Lørdag fortsetter seiersdansen, skal vi tro spilleselskapene.
Karsten Warholm er storfavoritt til å bli kåret til årets mannlige idrettsutøver hos bookmakerne hos Betsson.com, mens han også er den største favoritten til en av kveldens gjeveste priser: publikumsprisen for Årets Navn.

- Karstein Warholm sto for et av tiårets største norske idrettsprestasjoner da han løp inn til VM-gull og rørte en hel nasjon. Det norske folket har trykket 21-åringen til sitt bryst, noe vi tror gjør utslag når publikum skal stemme. Samtidig viste Nora Mørk imponerende styrke med et strålende VM for håndballjentene etter en høst der hun ga metoo-kampanjen et ansikt. Det tror vi folk også vektlegger når de stemmer, sier Betssons PR-manager, Eirik Grønning.

- Warholm og Mørk er soleklare favoritter hos bookmakerne, mens navn som Marit Bjørgen, Filip Ingebrigtsen og håndballguttene også er verdt å nevne. Hvilke kriterier folket velger å vektlegge, er ikke alltid like lett å forutse og derfor er det åpent. Ta for eksempel Petter Northug, som ble kåret til Norges 100. beste idrettsutøver i VG. Da leserne fikk lov til å stemme, ble samme Northug nummer tre. Samtidig ble Mats Zuccarello stemt frem foran Karsten Warholm, påpeker Betssons PR-manager.

Mens Warholm er favoritt til to priser, kommer suksesstrener Leif Olav Ansnes til kort i kampen om årets trener. Her er en annen mann fra Ulsteinvik favoritt, nemlig Åge Hareide. Sistnevnte tok de danske fotballdrengene til sitt første mesterskap siden 2012 da laget slo Irland i VM-playoff. Dermed er Hareide Betssons soleklar oddsfavoritt til årets trener, fulgt av håndballguttas suksesstrener, Christian Berge.

 


Kim Marki

Bookietest 2017/18