Walisiske uavgjortkonger

01/09/2017

Wales har ennå ikke tapt en eneste kvalifiseringskamp til VM 2018, men likevel står billetten til Russland i stor fare.

Wales – Østerrike: Det begynner å dra seg til i Europas kvalifiseringsgrupper til neste års VM, og med fire kamper igjen av inneværende kvalik, begynner det å brenne et blått lys for flere nasjoner. Blant annet for Wales, som ligger på tredjeplass i gruppe D, fire poeng bak både Serbia og Irland. Waliserne, anført av Gareth Bale, har ikke tapt noen av de seks første kvalifiseringskampene, men til gjengjeld har hele fem av dem endt uavgjort.

Det har ført Chris Colemans menn i bakleksa før innspurten, og Wales-bossen er dermed avhengig av at hans stjerneelev Bale leverer varene som så ofte før. Men, 28-åringen har ikke vist imponerende form i sesonginnledningen, og har på klubblaget havnet i skyggen av blant andre stjerneskuddet Marco Asensio. Det bekymrer imidlertid ikke Chris Coleman, som nok er avhengig av å slå Østerrike og Moldova de kommende fire dagene.


Tviler ikke på Bale
- Det har vært noen perioder tidligere, hvor han har vært under stort press, men han trenger bare å vise medaljeskapet sitt for å stilne kritikerne. Han har vunnet tre Champions League, og jeg har sett ham modnes de siste tre, fire årene. Denne siste formduppen vil ikke plage ham i det hele tatt. Vi bruker mye tid på å analysere prestasjonene våre, både kollektivt og individuelt. Han har alltid stilt mange spørsmål, hvilket er bra for oss. Han er ikke dum, han vil forsikre seg om at vi gjør det som er rett for Wales, sier Chris Coleman til britisk presse.

Bale og kompani vil i morgen ta Østerrike, som også sliter i VM-kvaliken etter en strålende kvalifisering til EM i fjor. Da lagene møttes for et snaut år siden i Wien, endte det 2-2 på Ernst-Happel-Stadion.
 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18