VM-kvalifisering: Nu kör vi!

25/03/2017

Ny landslagsvår. Ny landslagssjef. Ny optimisme. Det norske landslaget skaper igjen positive vibrasjoner. Enn så lenge, i alle fall.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Nord-Irland – Norge: Da Norge på ytterst tafatt vis tapte 1-2 for Tsjekkia 11. november, var bunnen nådd. Per Mathias Høgmos naive tilnærming overfor pressen ble bare enda mer pussig når tallene talte for seg selv. I løpet av 18 kvalik- og play-off-kamper vant Høgmos Norge syv og tapte ni. På de 18 kampene ble det scoret 20 mål – fire av dem mot San Marino, mens 24 forsvant inn bak norsk landslagskeeper. Det endte med at fotballforbundet til slutt ble nødt til å avsette Per Mathias Høgmo, og etter å ha snudd på hver eneste trenerstein, falt valget på Lars Lagerbäck.

Svensken har som kjent gjort stor suksess som både svensk og islandsk landslagssjef, og ut fra det vi har sett av Lagerbäcks lag tidligere, bør 68-åringen ha spillertypene som skal til for å få spilt fotballen han ønsker. Første svaret på det får vi på søndag når landslaget går utpå Windsor Park for å møte Nord-Irland. Kan hende har toget til denne VM-kvalifiseringen allerede gått, men allikevel er det «bare» fire poeng opp til Nord-Irland og Aserbajdsjan på henholdsvis 2. og 3. plass i gruppa. Med full uttelling, kan det hende at den trinne damen ennå ikke har sunget siste strofe.

Ny landslagskaptein
Da må i alle fall Nord-Irland slås på søndag, og for å gjøre det, har Norge med seg en ny kaptein i krigen. Per Ciljan Skjelbred annonserte tidligere i vinter at han gir seg på landslaget, og i hans sted, er Fulhams Stefan Johansen mannen som skal bære kapteinsbindet på ermet. Johansen har vist, når formen er inne, at han er en formidabel midtbanespiller, som innehar både leder- og krigeregenskaper en kaptein bør ha. Det synes også Norges landslagssjef, som får sin ilddåp i Belfast denne helgen.

- Stefan har de rette egenskapene en landslagskaptein skal ha, på og utenfor banen. Han er en ledertype, og har gjort et godt inntrykk på denne samlingen så langt. Vi ser frem til at han blir kaptein for Norge, sier Lars Lagerbäck ifølge fotballforbundets hjemmesider.

Toni Kroos Tyskland og Stefan Johansen Norge. VM-kvalifisering- Det ser bra ut
Selv om det kan være mye forlangt at Lagerbäck bare skal trylle med staven og komme med magisk energidrikke oppi drikkeflaskene allerede denne kvalifiseringen, er det likevel grunn til å håpe at Norge endelig når et sluttspill i ikke altfor fjern fremtid. Landslaget har, spesielt defensivt, vært tidvis parodisk å se på, noe Lagerbäck også har fått med seg. Det er naturlig å anta at slikt ikke forsvinner over natten, men den ferske landslagssjefen er svært så tydelig på hva han ønsker seg av nordmennene i fremtiden.

- En faktor er definitivt at om man jobber veldig mye med organisering og taktisk trening, som mange av spillerne ikke syns er så veldig gøy, så gjelder det at spillerne er veldig sterke mentalt. Men min erfaring er at så lenge du får gode resultater, så kan du få spillerne til å gjøre nesten hva som helst. Med de islandske spillerne hadde vi en fantastisk mental styrke. Nå har vi bare hatt to treninger her, men det ser bra ut her også, sier landslagssjefen på et pressetreff i London.

Første test på den mentale styrken og organiseringen til «nye» Norge kommer om to dager. Nu, Norge, nu kör vi.

-----------------------------

Tips-hjørnet: Nord-Irland – Norge
Søndag 26. mars, kl. 20.45
Windsor Park
Eurosport N

Kampodds:
2,38    3,00    3,20  |  NordicBet       
2,38    3,00    3,20  |  Betsson       
2,35    3,00    3,25  |  Unibet     
2,38    3,00    3,20  |  Betsafe    
2,51    3,00    3,40  |  Coolbet

Tipset: Nord-Irland-seier til 2,51 i odds hos Coolbet
Nord-Irland med syv poeng på de fire første og holder 2. plassen bak suverene Tyskland. 0-3-tap i en treningskamp mot Kroatia sist. Her mangler Will Grigg (a), Paddy McNair (mb) og Trevor Carson (k) med skader mens Shane Ferguson (mb) soner. 0-3-tap i tilsvarende treningskamp i 2012. Lars Lagerbäck debuterer som norsk sjef med Gustav Valsvik (f) og Sander Berge (mb) som debutanter. Fem tap på de seks siste landskampene og vi tror det kan bli tøft igjen.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18