- Vi vil gjøre det vanskelig for dem

28/06/2017

Haugesunds nordirske motstander ankommer Vestlandet med planer om å spolere planene til eliteserieklubben.

SE VÅRT SPILLFORSLAG NEDERST I SAKEN

Haugesund – Coleraine: Haugesund er i Europa League for første gang siden 2014, og har blitt utdelt et overkommelig hinder i første runde av en lang vei mot gruppespillet i turneringen. Nordirske Coleraine endte på tredjeplass i den nordirske toppligaen forrige sesong, som ble avsluttet for ganske nøyaktig to måneder siden. Det betyr at Haugesunds motstander ankommer Haugesund stadion ute av kampform, og nordirene vil være store underdoger, til tross for norske klubbers noe beskjedne fremferd i Europa de siste årene.

Haugesund
Allerede i andre runde venter betraktelig tyngre motstand for det laget som går seirende ut av duellen, når Lech Poznan venter i andre runde. Men, først skal Haugesund og Coleraine gjøre opp om hvem som skal få møte polakkene, og torsdagens gjester fra Nord-Irland har ingen planer om å gi nordmennene fri ferdsel til neste runde i Europa League.

- Vi har klart å samle sammen litt informasjon om Haugesund. De har sluppet inn kun ett mål de siste fem kampene (Før søndagens møte med Viking red.anm) og forrige helg slo de serielederne Rosenborg 1-0. Det sier alt vi trenger å vite om dem. Det vil bli vanskelig, spesielt der borte. Men jeg er sikker på at treneren vår vil sørge for at vi er godt organiserte. Vi vil gjøre det vanskelig for dem å bryte oss ned, sier Bannsiders-spissen Jamie McGonigle til Belfast Telegraph.

Coleraine er med i Europa for første gang siden 2003. Da ble det exit i kvalifiseringen mot União de Leiria. Nordirene er ingen stor fotballklubb, og har vunnet ligaen bare én gang, i 1974. The Bannsiders har også en nokså beskjeden hjemmebane, og The Showgrounds trekker til seg kun 2496 tilskuere, i en liten by hvis innbyggertall er ganske nøyaktig ti ganger så stort.


Tips-hjørnet: Haugesund – Coleraine
Torsdag 29. juni, kl. 19.00
Haugesund Stadion

Kampodds:
1,11    6,85    15,50  |  NordicBet 
1,11    6,85    15,50  |  Betsson   
1,15    6,50    12,00  |  Unibet  
1,11    6,85    15,50  |  Betsafe 
1,14    7,00    14,00  |  NordicBet

Tipset: Haugesund-seier til 1,15 i odds hos Unibet
Haugesund med sen utligning søndag. Der sto Eirik Meland og Anthony Izuchukwu over med skader. I siste forsøk i Europa League i 2014 slo vertene ut Airbus UK Broughton før Sarajevo ble for sterke. Coleraine endte på 3. plass i den nordirske ligaen som ble avsluttet 29. april. 0-3-tap for Linfield i cupfinalen 6. mai. 3-1-seier mot Bangor City og 1-0-seier mot Derry City i treningskamper. Dette er første forsøk i Europa siden 2003. Alt annet enn H her vil være et sjokk.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18