Vegar Hedenstad til Tips: - Celtic er fortsatt favoritt

02/08/2017

Rosenborg har lagt bak seg en hard treningsuke og ser nå frem mot kampen mot Celtic. Hedenstad mener skottene er favoritter og har et bedre lag enn Rosenborg - på papiret.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Rosenborg – Celtic: - Vi har ikke gjort så veldig mye annerledes enn det vi pleier å gjøre. Det har vært et veldig bra trøkk på trening i dag (søndag, journ. anm.) og vi er i ferd med å legge en slagplan inn mot onsdag. Så gjelder det å ha humøret oppe og glede seg til kampen, forteller Hedenstad til Tips.

Hedenstad og Rosenborg har et godt utgangspunkt foran returmøtet med Celtic på onsdag. Det ble 0-0 i den første kampen, og som Vidar Riseth uttalte til Tips forrige uke: «Rosenborg har gode muligheter til å gå videre om man unngår tap i i Glasgow».

Vant mot Sunderland
- Vi fikk kampen inn i det sporet vi ville ha det. Celtic kom ut med et enormt publikum i ryggen og var påskrudd i starten, men vi klarte å ri av stormen og etter hvert evnet vi å holde ballen i laget og spilte til tider bra fotball. Det var en veldig bra bortekamp av oss og vi lå disiplinerte og tok de sjansene vi fikk fremover, sier Hedenstad.

Celtic vant i helgen 5-0 mot Sunderland på Stadium of Light. Laget er ikke inne i sesong, men denne seieren vitner om at skottene er revansjelystne. Det er et stort press på Celtic og folk nærmest forventer at de skal ta seg til gruppespillet.

Hedenstad tror det blir en tett og jevn kamp og mener at Celtic er det beste laget på papiret. Nå gjelder det å gjenskape det man viste på Celtic Park.

- Man ser fort at det er et veldig godt fotballag med gode fotballspillere. De er imidlertid ikke i sesong og ble kanskje tatt litt på sengen mot oss. De skapte ikke så mange målsjanser og de var ikke så farlige foran boks som vi hadde trodd, så får vi prøve å gjenskape prestasjonen hjemme. Man så mot Sunderland i helgen, hvor de vant 5-0, at de kan score mål og har absolutt kvaliteter til å gjøre det, mener Hedenstad.

- Var det noen enkeltspillere hos Celtic du spesielt merket deg?

- Det var ingen spesielle som utmerket seg i den kampen der, men det er klart at de har noen gode rutinerte spillere; (Scott) Sinclair er bra og det er flere der som er veldig gode. De er kanskje litt preget at de ikke er helt i sesong og ikke kommet helt i gang, fortsetter 26-åringen.

Hedenstad

Tilbake fra Tyskland-opphold
Hedenstad mener selv at han gjorde en fin kamp. Backen er tilbake fra et lengre opphold i Tyskland, hvor han har spilt i klubbene Freiburg, Eintracht Braunschweig (lån) og St. Pauli.

Den tidligere Stabæk-spilleren ville ikke vært utenlandsoppholdet forunt og har på disse årene, siden overgangen til Freiburg i 2012, opparbeidet seg mye erfaring.

- Det er spennende og det er lærerikt å være i Rosenborg som er en såpass stor klubb. Ikke minst få muligheten til å spille ute i Europa - det er det man synes er aller morsomt. Jeg lærte en hel del i Tyskland, og ikke bare fotballfaglig. Man har tatt med seg et språk, lært litt av kulturen og fått en del gode venner. Samtidig har jeg fått med meg en bra fotballfaglig utdannelse, forteller Hedenstad.

Lerkendal har en kapasitet på 21 620 tilskuere, og det er ventet at det blir stapp fullt mot Celtic. Det er litt som i gamle dager med gode europeiske lag på norsk jord i Trondheim. Det er kun Champions League-hymnen som mangler, men den kommer muligens til syne senere i høst.

- Jeg håper det blir en publikumsfest. Billettene blir jo revet vekk, så det virker som det er en veldig stor interesse for kampen. Det er veldig gøy og det er ekstra morsomt å spille hjemme for fullt hus, sier mannen fra Elverum.

Det eneste som kan hindre gruppespill i Champions League nå er Celtic og et annet lag i eventuell play-off over to kamper i august. Kampen på Lerkendal onsdag har avspark 20:45.


Tips-hjørnet: Rosenborg - Celtic
Onsdag 2. august, kl. 20.45
Lerkendal Stadion
Viasat 4

Kampodds:
2,75    3,30    2,45  |  NordicBet   
2,70    3,25    2,45  |  Betsson 
2,80    3,40    2,50  |  Unibet 
2,80    3,35    2,50  |  Betsafe 
2,87    3,20    2,55  |  Coolbet

Tipset: Rosenborg-seier til 2,87 i odds hos Coolbet
Målløst i første møte. Der misbrukte Rosenborg to kjempesjanser. Laget trengte ekstraomganger for å slå ut irske Dundalk etter 1-1 borte og hjemme. I fjor slo trønderne ut Norrköping før det ble tap for APOEL Nikosia i CL og for Austria Wien i EL. Celtic gikk til gruppespillet i CL i fjor. Da ble Lincoln Red Imps, Astana og Hapoel Be'er Sheva slått i kvalifiseringen. Nå åpnet skottene med 2-0-seier borte og 4-0-seier hjemme mot Linfield. Vi spiller laget som er i sesong.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18