Tøff tysk test

15/03/2017

Aldri før har Bayer Leverkusen gått videre fra åttendedelsfinalene. Lite tyder på at de gjør det denne gangen heller.

Atlético Madrid – Bayer Leverkusen: En veldig underholdende fotballkamp ble servert for drøye tre uker siden da Bayer Leverkusen og Atlético Madrid skulle utkjempe det første slaget om retten for å spille kvartfinale i Champions League. Diego Simeones menn leverte en imponerende forestilling, da tyskerne ble slått 4-2 på BayArena, og Leverkusen må gjøre et comeback av Barcelona-lignende proporsjoner for å ha en mulighet til å avansere i kveld.

Leverkusen har aldri gått videre fra Champions Leagues åttendedelsfinaler i turneringens nåværende format, og Atlético Madrid har vunnet de siste syv oppgjørene over to kamper mot tysk motstand. Men, etter Barcelonas utrolige bragd mot PSG forrige uke, kan ingenting lenger utelukkes, ei heller avansement for Leverkusen i kveld. Og siden lagene møttes forrige gang, er det en ny mann som står i den tekniske sonen på sidelinjen. For en drøy uke siden fikk nemlig Roger Schmidt sparken som manager for Bayer Leverkusen, etter en særs svak sesong i Bundesligaen. I hans plass har Tayfun Korkut ankommet på kontrakt ut sesongen. Etter å ha tidligere trent blant annet Hannover og nå sist 1. FC Kaiserslautern, er Leverkusen-jobben den desidert største i hans trenerkarriere.

FÅ NORGES ENESTE SPORT- OG SPILLAVIS RETT I POSTKASSA!

Atlético MAdrid - Bayer Leverkusen. Champions League - onsdag 15. mars. Tips, Spill, OddsEtt ben i kvartfinalen
Korkut, som var i Kaiserslautern i kun seks måneder denne sesongen, må anses som en novise på dette nivået, men regnes allikevel som et stort trenertalent og er fortsatt bare 42 år gammel. I kveld står han ansikt til ansikt overfor mannen som regnes som en av planetens beste moderne trenere, Diego Simeone. Atlético Madrids supersjef er bare fire år eldre enn Korkut, men gulfen i erfaring kunne knapt vært større. Los Colchoneros har ikke maktet å utfordre eliten i La Liga på samme måte som tidligere sesonger, men Atléti holder likevel stø kurs til å kvalifisere seg til en ny sesong i Champions League, uavhengig hvor langt de måtte komme i turneringen denne sesongen. Og selv om klubben har minst ett ben i kvartfinalen, husker også Diego Simeone veldig godt hva som skjedde på Camp Nou for en uke siden.

Trives best i Champions League
- Det er viktig for oss å beholde posisjonen vår på tabellen i La Liga. Men først vil vi tenke på hva som venter i Champions League, i det som vil bli en tøff match. Vi har allerede sett at turneringen er svært farlig. Forhåpentligvis kan vi være fokuserte nok til å produsere en flott prestasjon hjemme på Vicente Calderón, sier Atlético Madrid-sjefen til TV-kanalen beINsports.

Leverkusens sesong i hjemlig liga har vært forferdelig, og under all standard klubben har satt de siste sesongene. Klubben har plukket bare 31 poeng på 24 kamper og står med negativ målforskjell. I Champions League har historien imidlertid vært en helt annen. 2-4-tapet for Atlético Madrid for tre uker siden er tyskernes eneste nederlag i turneringen denne sesongen, og gikk videre fra gruppespillet i gruppe med blant andre Monaco og Tottenham. Det forventes imidlertid en rask exit i kveld, men er det noe vi har lært av fotballen den siste uken, så er ingenting over før det er over.

------------------------------

Tips-hjørnet: Atlético Madrid – Bayer Leverkusen
Onsdag 15. mars, kl. 20.45
Vicente Calderón
Viasat Sport

Kampodds:
1,60    4,35    5,60  |  NordicBet       
1,59    4,30    5,55  |  Betson       
1,65    4,10    5,30  |  Unibet      
1,61    4,35    5,65  |  Betsafe       
1,64    3,85    5,85  |  Coolbet

Tipset: Uavgjort til 4,40 hos Betsafe
Klar fordel Atlético Madrid etter 4-2-seier i det første møtet. Fernando Torres (a), Augusto Fernández (mb), Tiago (mb) og Kevin Gameiro (a) trøbler. Her soner Gabi (mb) og Filipe Luís (f). 1-0-seier i tilsvarende møte i 2015. Bayer Leverkusen ledes av Tayfun Korkut etter at Roger Schmidt fikk sparken. Benjamin Henrichs (mb) og Hakan Çalhanoğlu (mb) soner mens Jonathan Tah (f) er skadet. Uavgjortoddsen frister mest når det er et resultat som passer vertene godt.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18