Tøff oppgave

13/09/2017

Real Sociedad er storfavoritter når de verter Rosenborg på Anoeta Stadium. Trøndernes største håp ligger på en danske som har funnet storformen.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN.

Rosenborg

Rosenborg har kommet i gruppe med Zenit St. Petersburg, Vardar Skopje og Real Sociedad i Europa League. Torsdag skal trønderne opp mot Real Sociedad. Den spanske klubben endte forrige sesong på 6. plass i La Liga, men har vist oppsiktsvekkende form i innledningen denne sesongen.

Eusebio Sacristáns menn har tre seire av tre mulige og mot Deportivo La Coruña søndag vant til slutt Sociedad 4-2 etter scoring av Juanmi, to av Asier Illarramendi og Diego Llorente. Klubben virker dermed å være i storform før trønderne kommer på besøk til San Sebastian.

Beholdt stammen
La oss se litt nærmere på hva dette spanske laget inneholder. Klubben trenes som nevnt av Sacristán, en 53-åring som tidligere har vært assistenttrener i Barcelona (2003-2008). Etter dette var han en kort tur innom Celta de Vigo (2009-2010) og videre i Barcelona B (2011-2015). Høsten 2015 tok han over Real Sociedad etter David Moyes, og har siden hatt dette som fast klubbadresse.

Sacristán begynte Real Sociedad-karrieren med å lede laget til 9. plass. Forrige sesong avanserte klubben tre plasser, og kun Villarreal, Sevilla, Atlético Madrid, Barcelona og Real Madrid var foran baskerne på La Liga-tabellen.

Foran denne sesongen mistet klubben Yuri Berchiche til PSG, men klubben klarte utover dette å beholde sine beste spillere. Midtstopperen Iñigo Martínez ble sterkt linket til Barcelona, men overgangen ble aldri realisert.

- Hvis jeg var misfornøyd med å være i La Real, vil det være fordi jeg ikke følte meg komfortabel eller at de ikke anerkjente meg. Men det er ingen av delene. Jeg var rolig og ble ikke irritert eller noe slikt. Dette fordi det nådde ikke så langt at jeg snakket med dem, sier Martínez til Noticias de Gipuzkoa.

Bendtner i høstform
I Sociedad finner man ellers tidligere Real Madrid-spiller Illarramendi, Juanmi Jiménez som også har spilt i Southampton og tidligere Manchester United-spiller Adnan Januzaj. Verdt å nevne er også Xabi Preto som styrer mye av spillet fra sin midtbaneposisjon.

Rosenborg styrer videre mot nytt seriegull og vant søndag 2-0 borte mot Strømsgodset. Klubben ligger nå seks poeng foran Sarpsborg 08 på 2. plass. Kåre Ingebrigtsen uttalte til NRK i etterkant at kampen at det faktisk var viktigere å slå østfoldingene enn Real Sociedad.

Trønderne er inne i en avgjørende periode av sesongen, hvor det både skal spilles om seriegull og avansement videre i Europa League.

- Det gjenstår veldig mange spennende kamper i Eliteserien. Det er nå det skal avgjøres og det er jo slik vi liker det. I tillegg har vi en dessert med Europa League, så vi gleder oss virkelig til det som kommer, sier Ingebrigtsen til Rosenborg sin hjemmeside.

En spiller som virkelig har funnet formen i det siste er Nicklas Bendtner. Dansken står med ti mål totalt i Eliteserien og har scoret jevnt og trutt med mål den siste tiden. En Bendtner i god form kan vise seg å bli viktig for Rosenborg. Dansken har mye erfaring fra spill på utenlandsk jord, og det er lett å se at det er internasjonalt snitt i det spissen holder på med.

Kampen mot Real Sociedad har avspark 21:05 førstkommende torsdag.


Tips-hjørnet: Real Sociedad - Rosenborg
Torsdag 14. september, kl. 21.05 | Anoeta
Eurosport Player/MAX

Kampodds:
1,29    5,95    9,90  |  NordicBet   
1,29    5,95    9,90  |  Betsson 
1,30    5,40    9,50  |  Unibet 
1,29    5,95    9,90  |  Betsafe 
1,35    5,15    9,50  |  Coolbet

Tipset: Over 3,5 mål til 2,63 i odds hos Unibet
Real Sociedad var sist med i gruppespill i 2013. Da endte det med ett poeng på seks kamper i Champions League. Kjempestart på den nye sesongen med tre strake seirer og ti scoringer. Raúl Navas (f) og Mikel Oyarzabal (mb) manglet mot Deportivo La Coruña søndag. Rosenborg slo ut Dundalk i Champions League før Celtic ble for sterke. To seirer mot Ajax i denne turneringen. 0-2-4 i gruppespillet i 2015. Matthías Vilhjálmsson (a) er skadet. Vårt valg blir over 3,5 mål.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18