Sju(k) kontroll

05/07/2017

Haugesund er så godt som videre i neste runde av Europa League etter rekordseieren mot Coleraine.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Coleraine – FK Haugesund: Det var ikke ventet på forhånd at nordirske Coleraine skulle gi Haugesund nevneverdige problemer i første runde av kvalifiseringen til Europa League, men få hadde sett for seg at nordmennene ikke skulle gi seg før det stod hele 7-0 på resultattavla. Målkalaset sørget for at seieren naturligvis er FK Haugesund sin største i Europa noen sinne, og dermed er det nesten ingen vits i å hevde at returoppgjøret må spilles før man kan erklære Haugesund som seierherrer over to kamper.

Den første ballen ble satt i nettet av Sondre Tronstad etter åtte minutters spill. Siden satte Liban Abdi, Haris Hajradinovic, Anthony Ikedi, Shuaibu Ibrahim, Erik Huseklepp og Johnny Buduson i tur og orden ballen inn i nettet, slik at den mektige 7-0-seieren ble sørget for av ikke mindre enn syv forskjellige målscorere. Etter kampen var det naturligvis bare smil og glede å spore i FK Haugesund-leiren, men også i den andre garderoben var stemningen overraskende god. Der måtte man rett og slett bare medgi at man hadde lite å stille opp med.

Haugesund Filip Kiss
Skuffet, men realistisk
- Vi så kamper av Haugesund, og visste styrkene de hadde. Det er én ting å vite om styrkene, så er det en annen å faktisk hindre det. Det vi opplevde her, forsterker bare inntrykket. Spillerne har ikke mer å gå på. Dette er forskjellen mellom et lag ute av sesong og et lag midt i sesong, fortalte Colerains trener, Oran Kearney på pressekonferansen etter kampen på Haugesund stadion.

Returoppgjøret på The Showgrounds blir dermed kun en formalitet, men Coleraine-sjefen er fornøyd med at The Bannsiders i det hele tatt kom seg med i turneringen.

- Jeg er åpenbart skuffet, men vi må også være realistiske. Det var stort for oss å faktisk komme til Europa League, mener Bannsiders-bossen.

Det betyr at Haugesund på sin side kan begynne å se frem mot neste runde i kvalifiseringen. Spesielt gledelig for Haugesunds trener, Eirik Horneland, er at han fikk hvilt flere spillere. Og ikke nok med det, han fikk også se blant annet Johnny Buduson, som kom fra Skeid før sesongen, åpne målkontoen.

Fra stusselig til banens beste
- Det er strålende. Ekstra moro er det når jeg tar ut begge spissene, og begge erstatterne putter også. Vi holder flere spiller i gang, og det kan være viktig i de neste kampene, sier Horneland til Haugesund Avis.

Det var ikke bare Johnny Buduson som fikk sin første scoring for Haugesund denne fartsfylte torsdagen. 19 år gamle Anthony Ikedi scoret for første gang i sin andre kamp for klubben, og nigerianeren har hevet seg voldsomt siden forrige gang han fikk sjansen, mener Haugesund-sjefen.

- Han var stusselig mot Vard, men vi har jobbet godt med ham de siste ukene. I dag syntes jeg han var en av banens beste spillere, sier en veldig fornøyd Eirik Horneland, som nå nærmest har råd til å sende hele juniorstallen avgårde til The Showgrounds.


Tips-hjørnet: Coleraine - Haugesund
Torsdag 6. juli, kl. 20.45
The Showgrounds

Kampodds:
11,00    6,45    1,19  |  NordicBet
11,00    6,45    1,19  |  Betsson
12,00    5,25    1,20  |  Unibet
11,00    6,45    1,19  |  Betsafe    
11,00    6,25    1,19  |  Coolbet

Tipset: Haugesund-seier til 1,20 i odds hos Unibet
Coleraine fikk en fotballeksjon i det første møtet og ble sendt hjem med 0-7-tap i bagasjen. Vertene endte på 3. plass i den nordirske ligaen som ble avsluttet 29. april. 0-3-tap for Linfield i cupfinalen 6. mai. Matthew Kirk er på plass som sommerens fjerde nykommer. Haugesund med tidlig og sen scoring mot Tromsø. Eirik Meland og Anthony Izuchukwu manglet. I Europa i 2014 slo laget ut Airbus UK Broughton før Sarajevo ble for sterke. Alt annet enn B vil være et sjokk.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18