Satser alt på Europa League

11/05/2017

Torsdagens returoppgjør mot Celta Vigo ligger an til å bli sesongens D-dag for Manchester United.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Manchester United – Celta Vigo: For etter at det første tapet i ligaen siden 23. oktober ble et faktum i helgen, mot Arsenal, ligger de desidert største mulighetene til å kvalifisere seg til neste års Champions League gjennom å vinne Europa League. Forrige torsdag skaffet de røde djevlene seg et strålende utgangspunkt i den første kampen, da Celta ble slått 1-0 i Spania. Dermed er spanjolene nødt til å vinne på Old Trafford for at José Mourinho skal få nok en nedtur i fleisen å hanskes med, men til tross for skader og slitne spillere, ser det godt ut for portugiseren. United er store favoritter til å gå videre til finalen, der Ajax sannsynligvis venter. Og selv om nederlenderne har gjort det godt denne sesongen, vil de bli regnet som store underdogs mot José Mourinhos menn.

David De Gea, Manchester United

Juan Mata tilbake
Det var imidlertid ikke så mye positivt å hente for Manchester United i helgens 2-0-tap for Arsenal, men ett av lyspunktene var returen av Juan Mata i startoppstillingen. Den silkemyke spanjolen startet en kamp for første gang siden 3-1-seieren over Middlesbrough i mars, og José Mourinho trenger så mange friske spillere som overhodet i mulig i den krevende sesonginnspurten. Nå maner Mata til fokus på å vinne Europa League.

- Vi har noen veldig viktige kamper som gjenstår og jeg vil gjøre mitt beste for at vi skal vinne alle sammen. Vi møter Celta nå og det er det vi må fokusere på. Vi må restituere oss og fokusere på returoppgjøret, da det gir oss muligheten til å spille i finalen. Vi kjemper for å kvalifisere oss til Champions League gjennom Europa League. Der har vi en virkelig god mulighet, selv om vi vet at alt kan skje også i Premier League, forklarer Mata til klubbens hjemmesider.

Pragmatisk Mourinho
Europa League, eller UEFA Cupen som det het før, er en turnering Manchester United aldri har vunnet. Tapet for Arsenal gjør at mulighetene til å havne blant de fire beste er nokså små, til tross for at også Liverpool snublet i helgen. Men manager José Mourinho foretrekker uansett å vinne Europa League fremfor å komme på fjerdeplass i ligaen.

- Vi må være pragmatiske og innse at det er vanskelig å komme på topp fire. Men vi har fortsatt Europa League, den nest største turneringen i Europa, og det er den spillerne og jeg ønsker å vinne nå. Og jeg tror at en klubb som vår vil alltid foretrekker å komme til Champions League gjennom å vinne en turnering fremfor å komme på fjerdeplass i ligaen. Hva er forskjellen på fjerde og femte? Forskjellen er bare Champions League, så du må gi alt du har i Europa League. Alt hviler nå på torsdagen, sier Mourinho til klubbens hjemmesider.

Manchester United er ubeseiret i 17 strake hjemmekamper i enten Champions League eller Europa League, mens Celta Vigo har vunnet tre av sine fire siste bortekamper 2-0. Et slikt resultat vil selvsagt være katastrofalt for United, men de røde djevlene antas å kunne booke billetten til Stockholm i morgen kveld.


Tips-hjørnet: Manchester United – Celta Vigo
Torsdag 11. mai, kl. 21.00 | Old Trafford
Eurosport Player/MAX

Kampodds:
1,59    4,25    5,90  |  NordicBet       
1,56    4,15    5,80  |  Betsson      
1,57    4,00    6,00  |  Unibet      
1,57    4,20    5,80  |  Betsafe     
1,57    4,15    5,80  |  Coolbet

Tipset: Under 2,5 mål til 2,08 i odds hos Unibet
Marcus Rashford sikret Manchester United et flott utgangspunkt med 1-0-seier i første møte. Etter 25 ligakamper på rad uten tap ble det stopp mot Arsenal søndag. Dermed er dette beste sjanse til å sikre Champions League-plass. Fortsatt store skadeproblemer i troppen som sliter med hardt kampprogram. Celta Vigo har brydd seg lite om ligaen den siste tiden. Seks tap på de syv siste etter 0-2 mot Málaga søndag. Giuseppe Rossi (a) manglet igjen med skade. Vårt forslag blir under 2,5 mål.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2016