Robin van Persie legger opp

25/10/2018

35-åringen gir som seg fotballspiller etter denne sesongen.

Robin van Persie har hatt en innholdsrik karriere. Han har vunnet FA-cupen med Arsenal og Premier League med Manchester United. Han var også med på å vinne både den nederlandske cupen og UEFA-cupen med Feyenoord i begynnelsen av årtusenet. Han har dessuten spilt i overkant av to sesonger i tyrkiske Fenerbache, og nå er han tilbake der alt begynte, i Feyenoord. Den nederlandske storscoreren har blitt 35 år gammel, og van Persie innrømmer at det er på tide å legge skoene på hylla.

- Når må jeg gi meg? Sannsynligvis etter denne sesongen. Jeg vil da være 36 år gammel, og ha spilt profesjonelt i 18 år. Helt siden jeg var fem år, har jeg vært involvert i fotballen. Jeg tror dessuten ikke at min retur til Feyenoord kan betegnes som suksessfull kun hvis vi vinner ligatittelen, forteller nederlenderen.

Robin van Persie tilbrakte åtte sesonger i Arsenal, men huskes kanskje best for den kontroversielle overgangen til Manchester United i 2012, som hjalp ham med å få den forgjettede Premier League-medaljen i premieskapet. I tillegg scoret han 50 mål på 102 kamper med flagget på brystet. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18