Nøkkelkamp for bunnlagene

27/09/2017

Nederlagstippede lag gjør opp om europeiske poeng på Lerkendal, i en kamp ingen har råd til å tape.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Rosenborg – Vardar: Trønderne fikk kjenne på nivåforskjellen mellom norsk og europeisk toppfotball i det første oppgjøret i Europa League-gruppespillet mot Real Sociedad. Det endte hele 4-0 til baskerne på Anoeta Stadium.

Rosenborg ligger likevel ikke sist i gruppe L. Vardar fra Skopje i Makedonia røk nemlig hele 0-5 hjemme mot Zenit St. Petersburg og har dermed et mål mer i negativ målforskjell enn nordmennene. Torsdag skal lagene møte hverandre på Lerkendal, og taperen av denne kampen vil få en ekstremt vanskelig vei til avansement fra gruppen.

Rosenborg

Trio uaktuell
Nicklas Bendtner måtte ut med en smell i kneet mot Lillestrøm søndag. Rosenborg vant kampen 3-0, og alle var spent på danskens tilstand etter kampen.

Heldigvis for Rosenborg-tilhengerne ser det ut som at Bendtner er tilbake til kampen mot Vardar på torsdag. Rosenborg må likevel klare seg uten Matthias Vilhjalmsson, Magnus Stamnestrø og Andreas Helmersen. Trioen er ute for resten av sesongen.

Rosenborg har tre strake seire i Eliteserien og virker å være i stabil form. Tapet mot Real Sociedad var en ripe i lakken, men ikke helt uventet. FK Haugesund slo Rosenborg på Lerkendal 20. august, mens Vålerenga gjentok bragden i cupen uke etter. Dette viser at det er mulig for motstanderlag å hamle opp med ellers seiersvante trøndere.

Vant i heksegryte
Om Rosenborg er suverene i Norge, så er ikke torsdagens motstander mindre suverene i Makedonia. Siste tre sesonger har man hentet hjem tittelen, og forrige sesong hadde man 13 poengs forsprang til nærmeste utfordrer. Så langt i år står man bokført med fire seirer, en uavgjort, ett tap og total målscore 11-5. Også i Europa har man denne sommeren vist seg frem. I andre kvalifiseringsrunde til Champions League slo de ut regjerende svensk mester Malmö FF, med 4-2 sammenlagt. I tredje runde slo man FC København hjemme foran egne fans, før det ble exit etter 1-4-tap mot Ståle Solbakkens menn i Parken. I play-off til Europa League-gruppespillet slo de så virkelig på stortromma, med 2-0-seier på hjemmebane og 2-1-seier i Istanbul mot selveste Fenerbahçe.

Rosenborg bør dermed være advart om at det langt ifra er slakt som ankommer Lerkendal, stortapet i første kamp mot Zenit til tross.

Jomfrumøte
Rosenborg og Vardar har aldri møtt hverandre før og dette blir dermed jomfrumøte mellom disse to lagene.

Klubben ledes av den makedonsk-bulgarske 56-åringen Cedomir Janevski som tok over i august. Janevski har trent en rekke klubber, blant annet Mons, det makedonske landslaget, Røde Stjerne og Club Brügge. Som spiller fikk han fem A-landskamper for Makedonia.

Av spillere er verdt å nevne den brasilianske 29-åringen Juan Filipe som så langt er klubbens toppscorer i ligaen. Den offensive midtbanespilleren scorer jevnt og trutt med mål, og hadde i de to foregående sesongene ni og åtte mål.

Aco Stojkov, Boban Grncharov og Tome Pachovski er også en trio med mange landskamper bak seg og en generelt bra CV. Den største stjernen heter nok likevel Goran Popov som har spilt i store klubber som AEK Athen, Røde Stjerne, Heerenveen, Dynamo Kiev og West Bromwich.

Torsdagens batalje på Lerkendal har avspark 19:00.


Tips-hjørnet: Rosenborg – Vardar Skopje
Torsdag 28. september, kl. 19.00
Lerkendal Stadion
Eurosport Player/MAX

Kampodds:
1,47    4,50    7,15  |  NordicBet   
1,47    4,50    7,15  |  Betsson
1,50    3,95    6,75  |  Unibet  
1,47    4,50    7,15  |  Betsafe 
1,50    4,20    6,75  |  Coolbet 
1,49    4,25    7,00  |  10Bet

Tipset: Rosenborg -1 mål på asiatisk handikap til 1,88 i odds hos Unibet
Rosenborg med 0-2-4 sist laget forsøkte seg i gruppespillet i 2015/16-sesongen. Tung start igjen nå med 0-4-smell borte mot Real Sociedad. I ligaen styrer trønderne mot nytt ligagull etter 3-0-seier borte mot Lillestrøm søndag. Enda verre start for Vardar Skopje som gikk på 0-5-tap hjemme for Zenit St. Petersburg. Etter ett poeng på de to første bortekampene i den hjemlige ligaen ble det 1-0-seier mot Pelister sist. Vi satser på norsk jubel og spiller H-en på handikap.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18