Morten Langli til Tips: - Ikke klinkende klart at Liverpool går videre

16/04/2018

Det skal i den nærmeste fremtid spilles semifinale i både Champions League og Europa League. Tips har snakket med Langli for å høre hans tanker om det som skjer i fotballverden.

Arsenal møter Atético Madrid i den ene av semifinalene i Europa League. London-laget slo ut CSKA Moskva i kvartfinalen med sifrene 3-6 sammenlagt. Spanjolene på sin side vant 1-2 sammenlagt mot Sporting CP.

- Det var vel egentlig de to lagene man hadde håpet på i finalen. Jeg holder nok Atlético Madrid for å være et bedre lag enn Arsenal per dags dato, og det har de vel vist over mange sesonger i Champions League også. Det eneste veien for Arsenal til å komme til Champions League, er å gå den veien som Manchester United gikk i fjor. Skulle de vinne matchen mot Atlético Madrid, så vil de være storfavoritter i finalen. Det ligger enormt mye i potten, selv om spanjolene kvalifiserer seg til Champions League gjennom den spanske ligaen. Jeg holder nok Atlético Madrid som ganske klare favoritter over to kamper, forteller Langli til Tips.

- Marseille knepen favoritt

I den andre semifinalen spiller Marseille mot RB Salzburg. Franskmennene slo ut RB Leipzig over to kamper med sifrene 6-5, mens RB Salzburg vant 6-5 over Lazio. 

Marseille gjør det sterkt også i Ligue 1 og kjemper med Lyon og Monaco om andreplassen bak suverene PSG. RB Salzburg leder på sin side suverent Bundesligaen i Østerrike. 

- Det blir en morsom kamp. To lag som har scoret veldig mye mål gjennom turneringen. Marseille har satset mye de siste sesongene og har hentet tilbake stjernespillere som Dimitri Payet. De har et morsomt lag og det er artig at det er andre franske lag enn PSG som viser seg frem. I fjor var det Monaco, og denne sesongen er det Marseille som gjør det bra i Europa League. Salzburg er gode og det er ikke noe bløff det – å slå ut Lazio er sterkt. Jeg holder nok likevel Marseille som knepen favoritt, sier eksperten og tipsleverandøren hos Unibet.

- Liverpool har høyere maksnivå

Det blir Liverpool som møter Roma i den første Champions League-semifinalen 24. april. Engelskmennene slo ut Manchester City 1-5 sammenlagt, mens Roma spilte 4-4 sammenlagt mot Barcelona og gikk videre på bortemålsregelen. 

- Hvis man ser på de fire lagene som er med der, så er det vel kun Roma som har noe å spille for i ligaen. I Serie A er det veldig jevnt rundt hvem som skal bli nummer tre og fire; det skiller kun ett poeng mellom Roma, Lazio og Inter. De andre lagene kan hvile halvskadde spillere. Noen trodde jo at Klopp skulle gjøre det i helgen mot Bournemouth, men de kjørte på med fullt lag for det, sier Langli.

- Jeg så Roma i går mot Lazio, og de imponerte meg ikke da. Samtidig var det de gjorde over to kamper mot Barcelona veldig imponerende. Det var jo egentlig for store sifre i den første kampen da Barcelona vant hele 4-1. Jeg føler at Liverpool har et høyere maksnivå og jeg skjønner at de er favoritter, men jeg føler samtidig at det ikke er noe klinkende klart at de går videre. Roma spilte mot et Barcelona-lag som har vært bunnsolide defensivt gjennom hele sesongen, fortsetter han.

I den andre semifinalen dagen etter spiller Bayern München mot Real Madrid. Dette er kanskje de to antatt beste lagene – i hvert fall på papiret. Tyskerne vant 2-1 sammenlagt over Sevilla, mens Real Madrid slo ut Juventus med 4-3 sammenlagt. 

Jevnt i Eliteserien - som vanlig

Eliteserien er i full gang og lagene går nå inn i en periode med et hektisk kampprogram. Langli synes det er vanskelig å si noe om hvem som kommer til å være i toppen og bunnen foreløpig, men han er veldig imponert over laget fra hansabyen.

- Det er jevnt og det er ikke noen som bare kan sette på skoene å vinne en kamp. Lillestrøm i går kunne fort ha slått Molde, selv om Lillestrøm ligger nesten sist og Molde øverst. Det er kanskje et bra bevis på hvordan styrkeforholdene er i den ligaen. Jeg synes Brann har vært veldig solide. Det var en statistikk som viste at de kun hadde hatt åtte skudd på seg på de fire første kampene, og da er det stor sjanse for at de vinner kamper, forteller 43-åringen.

- Strømsgodset varierer og de er veldig gode på gode dager. Det er veldig tidlig å trekke noen konklusjoner. Det er veldig vanskelig å si hvem som skal rykke ned. Ranheim har tatt ti poeng allerede, Sandefjord henger ganske bra med og det samme gjør Kristiansund. Start ser ikke bra ut, men de har hentet en del spillere og vil kanskje ha stigning, avslutter Langli.

 


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18