Luksus for Hareide

01/09/2017

Før kveldens skjebnekamp mot Polen, har Åge Hareide et behagelig luksusproblem å løse: Ingen er skadet.

Danmark – Polen: Åge Hareide går inn i sin viktigste uke som dansk landslagssjef. Før kampene mot Polen og Armenia i kveld, ligger danskene på tredjeplass á poeng med Montenegro på andreplass, og seks poeng bak Polen i tet. I kveld har Danmark muligheten til å krympe forspranget til polakkene når en Robert Lewandowski i storform gjester den berømte Parken. Her skal Hareide forsøke, med hjelp av blant andre Rosenborgs Nicklas Bendtner, å ta et viktig skritt i retning Russland neste år. Og før kveldens skjebnekamp mot polakkene står Hareide overfor en reell hodepine når han skal klekke ut kveldens lag.

- Alle spillerne er helt friske. Det kan jeg ikke huske ha vært tilfelle under min tid som landslagstrener. Vi ser ut til å være veldig heldige denne gang, for ofte har spillerne kommet inn med mindre slagskader og småskader, men ikke denne gangen, sier Hareide til danske Tipsbladet.


- Skal angripe med alt vi har
Sist Danmark møtte Polen fikk Åge Hareide seg en reell kalddusj. I Warzawa måtte nordmannen se sine drænger tape 2-3 takket være et hat trick av Robert Lewandowski. Den polske storscoreren har ikke vist tegn til å stoppe målformen heller denne sesongen, og har scoret seks mål på fire kamper for Bayern München hittil i årets sesong. Men Hareide nekter å bruke altfor mye krefter på å fokusere på hvordan han skal forsvare seg mot Polens stjernespiss.

- Vi er på hjemmebane i en kamp vi skal vinne. Derfor er det helt naturlig å tenke på angrepsspillet vårt. Vi kommer ingen vei med å stille opp i Parken for å forsvare oss. Derfor må vi angripe med alt vi har, men vi må gjøre det med omhu. Vi må sørge for at Polen ikke får muligheten til å spille kontringsfotball på oss, sier landslagssjefen til EkstraBladet.
 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18