Los invencibles

17/01/2018

Barcelona øyner en historisk sesong og håper å gå ubeseiret gjennom sesong i både La Liga og Copa del Rey.

Espanyol – Barcelona: Etter at Manchester City røk på sesongens første ligatap på Anfield i helgen, står Barcelona igjen som det eneste ubeseirede laget i Europas fem øverste ligaer i hjemlig serie.

Sesongen i La Liga er bare halvveis, men Barca virker allerede å ha mer enn én hånd på ligatrofeet, og Los Culés er bare en lårskadet Philippe Coutinho unna å legge til brasilianeren til klubbens allerede imponerende angrepsrekke. Atlético Madrid står igjen som den eneste klubben med realistisk mulighet til å ta igjen Barcelonas forsprang, men ligalederen ventes like fullt å stå igjen med trofeet når sesongen er over i mai.

Suarez

Flere pokaler i kikkerten
Nå øyner klubben suksess også i Copa del Rey, når Barca skal møte byrivalene Espanyol i kvartfinalen. I Spania spilles som kjent cupkampene over to oppgjør, og det første møtet spilles på Espanyols hjemmebane, RCDE Stadium. Returen på Camp Nou spilles neste torsdag.

Spanias suverent beste lag for øyeblikket, gjorde kort prosess med Celta Vigo i den forrige cuprunden. Etter det første oppgjøret i Vigo, stod det 1-1, men i returen på Camp Nou hadde laget som ligger nummer ti i La Liga aldri en sjanse. Barcelona ledet 4-0 etter bare en drøy halvtime, og en sen scoring av Ivan Rakitic, fastsatte sluttresultatet til 5-0.


Tips-hjørnet: Espanyol - Barcelona
Onsdag 17. januar, kl. 21.00
RCDE Stadium

Kampodds:
10,50    5,70    1,29  |  NordicBet
10,50    5,70    1,29  |  Betsson   
10,00    5,50    1,29  |  Unibet   
10,50    5,70    1,29  |  Betsafe  
  9,50    5,25    1,28  |  Coolbet   
11,00    5,55    1,26  |  10Bet

Tipset: Espanyol-seier med pengene tilbake med uavgjort til 9,00 i odds hos Unibet
Byderby i cupen. Espanyol-trener Quique Sánchez Flores virket klar for Stoke, men ombestemte seg plutselig. 2-2-0 på de fire siste i ligaen etter 1-1 hjemme mot Athletic Bilbao søndag. 1-2-tap hjemme og 2-0-seier borte mot Levante i forrige runde. 0-5-tap i omvendte ligamøte, 0-5-7 på tolv tilsvarende oppgjør. Suverene Barcelona snudde 0-2 til 5-2-seier mot Real Sociedad søndag. Philippe Coutinho (mb), Paco Alcácer (a) og Samuel Umtiti (f) er ute. Vi sjanser på hjemmeseier.


Overlegen innbyrdes statistikk
Det er viden spådd at Espanyol kan få lignende sifre når de skal bryne seg på suverene Barca, for Periquitos har som regel lite å stille opp med når det dukes for Derbi barceloní. Barcelona har nemlig vunnet seks av de seks siste innbyrdes oppgjørene i cup og liga, og i fem av disse har Blaugrana vunnet med tre eller flere mål. Målforskjellen i disse seks kampene? 23-2. Espanyol er dessuten uten ligatriumf over sine rivaler på siste 17 forsøk, og har aldri slått ut Barcelona i Copa del Rey de siste ni gangene de har møttes i cupen. Sist gang Espanyol gikk videre fra Copa på Barca sin bekostning var i 1961.

Barcelona er den suverent mestvinnende klubben i La Copas historie, og har vunnet kongens trofé hele 29 ganger, senest forrige sesong. Katalanerne har i alt deltatt i 39 finaler, mens naboene Espanyol på sin side har vunnet Copa del Rey fire ganger, og vært tapende finalist ved fem anledninger.

Revansjemulighet for Zidane
Bookmakerne har Barcelona og Real Madrid som soleklare favoritter til å stikke av med årets utgave av Copa del Rey, og Madrid på sin side skal ut mot Leganés i kvartfinalen. De kongelige fra den spanske hovedstaden ventes også en enkel spasertur til semifinalen, selv om Madrid har slitt uvanlig tungt i det siste. Kun én triumf i cup og liga er fasiten på Real Madrids fem siste kamper, og i helgen ble det nok en nedtur da de hvitkledde tapte 0-1 hjemme mot Villarreal, etter å ha bombardert bortelagets keeper, Sergio Asenjo. Med ligagullet langt utenfor rekkevidde, kommer manager Zinedine Zidane til å satse knallhardt på cuptriumf, og den kravstore fansen forlanger minst ett trofé, og helst flere, på årlig basis. Det er ubseirede Barcelona ute etter å sette en stopper for.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18