Kent Håvard Eriksen til Tips: - Vi sikter mot direkte opprykk

29/07/2017

Det har vært interesse fra andre klubber, men foreløpig er Kent Håvard Eriksen Sandnes Ulf-spiller. Søndag venter Start til det som kan kalles en opprykkskamp.

Sandnes Ulf – Start: Det er duket for toppkamp mellom Sandnes Ulf og Start i Sandnes. Begge lag står med 30 poeng, men Start har bedre målforskjell og ligger dermed på direkte opprykksplass. Søndag rundt klokken 17:00 kan det se annerledes ut.

Eriksen er i ferd med å gjøre en ny god sesong. Spissen står med syv mål og fire målgivende. Det gjør at han ligger på tredjeplass på poengligaen i OBOS-ligaen.

- Vi har både hatt opp- og nedturer resultatmessig og det er flere kamper vi gjerne skulle ha vunnet. Så har vi også gått på noen stygge smeller. At vi er med i toppen likevel viser styrke og det viser at ligaen er veldig jevn, slik at det er store muligheter til at vi kan rykke opp i år, sier Eriksen.

- Så målet er å rykke opp til Eliteserien?
- Når vi ligger der vi gjør på tabellen, så er det ingenting som ville være bedre enn at vi gjorde det. Vi har som mål å være i toppen og utvikle oss for hvert år som går, så det ville vært naturlig at vi siktet mot opprykk. Nå så det tidlig ut som at Bodø/Glimt ville stikke fra, men nå har vi bare seks poeng opp til dem slik at det er fullt åpent om begge de to opprykksplassene, fortsetter spissen.

Kent Håvard Eriksen

Har lyst på revansje
Eriksen sier at klubben har tatt steg – både som klubb og spillerne rent individuelt. Får Sandes Ulf en god høstsesong kommer de til å være helt der oppe når man teller opp poengene til slutt, tror Eriksen.

I neste kamp venter Start. Sørlendingene virker å være i god form etter en dårlig periode på slutten av vårsesongen. I mai møttes disse to lagene på Sør Arena, og den gang vant Start etter scoring av Niels Vorthoren og Dennis Antwi.

- Jeg tror vi får se et aggressivt og tøft Sandnes Ulf-lag som har lyst til å revansjere tapet mot Start i vår. Så tror jeg vi kommer til å se et Start-lag som mest sannsynlig kommer til å legge seg lavt, være litt kyniske og satse på overganger. Det er vanskelig å si hvordan min rolle vil bli i kampen. Jeg tror nok det passer meg ganske godt hvis vi får en del brudd og kan kontre, sier 26-åringen.

I 2010 spilte Eriksen for det engelske laget Bournemouth FC (The Poppies) som ligger plassert på nivå ni i det engelske ligasystemet. Eriksen ser oppholdet i England som vellykket.

Interesse fra Polen
- Det var et fantastisk opphold hvor jeg fikk kjenne litt på den engelske fotballkulturen. Jeg tok steg når jeg bodde der nede og når jeg kom tilbake til Norge satte det veldig fart på karrieren; jeg gikk jo fra 3. divisjon, opp til 2. divisjon og videre til 1. divisjon i løpet av et par år. Videre ble det jo Eliteserie med Sandnes Ulf og i denne klubben har jeg vært siden, sier 26-åringen.

- Du ville ikke bli lenger i England?
- På den tiden drev jeg med studier og slike ting, og det var jo vel så viktig. Når du ser hvordan det har gått i ettertid så vil jeg si det var et ganske lurt valg. Jeg lever jo nå av fotballen, så man kan ikke si at man har gjort noen feil der, mener Eriksen.

Det var på en tid også interesse fra polske klubber. Eriksen hadde et tilbud fra Bytovia, men valgte å bli i trygge omgivelser i Elverum. Lechia Gdansk var også interessert og hadde spissen på prøvespill.

Eriksen kan til Tips fortelle at det har vært interesse fra andre klubber, men at det ikke har ført til noe konkret. Spissen forteller at fokuset akkurat nå ligger på å gjøre det best mulig for Sandnes Ulf.

- Jeg forholder meg til den kontrakten jeg har også må jeg eventuelt kjøpes ut hvis det skulle være interesse. Jeg er lojal mot den kontrakten jeg har inntil klubben eventuelt mottok et bud som var akseptabelt. Utover det er jeg kontraktsfestet til klubben og det er det jeg forholder meg til, avslutter Eriksen.


Tips-hjørnet: Sandnes Ulf - Start
Søndag 30. juli, kl. 15.00
Sandnes Stadion
Eurosport N/Eurosport Player

Kampodds:
1,95    3,80    3,45  |  NordicBet   
1,95    3,80    3,45  |  Betsson   
1,95    3,45    3,50  |  Unibet   
1,95    3,80    3,45  |  Betsafe
2,05    3,55    3,65  |  Coolbet

Tipset: Uavgjort til 3,80 i odds hos Betsafe/Nordicbet
Sandnes Ulf har målforskjellen opp til Start og direkte opprykk. Tre seirer på de fire siste før ferien, søndag startet vertene opp igjen med 1-0-seier hjemme mot Mjøndalen. Der scoret Axel Kryger etter fire minutter. Petter Stangeland har flyttet til USA. 1-2-tap i det omvendte møtet 16. mai, 1-5-tap i treningskamp 10. mars. 3-1-seier i tilsvarende cupoppgjør i fjor. Gjestene med fire på rad uten tap etter en tung periode og holder 2. plassen. Vi tror på et jevnt toppoppgjør.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18