Jakter historisk triumf

10/05/2017

Real Madrid jager nok en gang rekord, og nok en gang er det byrival Atlético som må betale konsekvensene.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Atlético Madrid – Real Madrid: De kongelige hvitkledde tok et langt skritt mot årets finale i Champions League forrige uke, da Real Madrid slo byrival Atlético Madrid enkelt med sifrene 3-0. Ustoppelige Cristiano Ronaldo sørget nok en gang for å stjele samtlige overskrifter med sitt 47. hat trick i karrieren, og Atlético må nærmest overgå seg selv for å ha noen sjanse til å sikre seg en billett til Wales og Millennium Stadium i Cardiff. Og hvis Real Madrid gjør jobben sin i det som vil bli historiens siste Champions League-kamp på Vicente Calderón, har de muligheten til å gjøre noe intet annet lag har gjort før – vinne Champions League to sesonger på rad.

Fokuset på onsdag
Men da må først Atlético Madrid stagges også i kveldens returoppgjør, og Real ankommer Vicente Calderón med mengder av selvtillit i bagasjen, etter at Tony Adams' Granada ble smadret 4-0 i helgen. Den triumfen sørget for at Real Madrid sitter i førersetet om kampen om La Liga-gullet, et trofé Blancos ikke har vunnet siden 2012. Dermed er det masse igjen å spille for denne sesongen, og Real Madrid-trener Zinedine Zidane, prøver etter beste evne å ikke tenke altfor langt frem i tid.

- Jeg fokuserer kun på onsdagens kamp, så får vi se hva som skjer. På onsdag blir vi nødt til å spille en perfekt kamp for å gå videre. Vi begynte å se på denne kampen på søndag. Jeg tenker overhodet ikke lengre enn det, sier Zidane til klubbens hjemmesider.

Real Madrid

Første dobbel siden '58?
Real Madrid har ikke vunnet både ligaen og Champions League eller Serievinnercupen i samme sesong siden 1958, og en eventuell Double ville vært en utrolig stor fjær i hatten for Zidane, som er inne i bare sin første fulle sesong som manager for et førstelag. Og spissen Alváro Morata ser ingen grunner til at det ikke kan bli en realitet.

- Det er viktig at de som spiller, spiller bra. La Liga er et utrolig vanskelig trofé å vinne. Og hvis vi fortsetter som vi har gjort, så vil vi være i finalen i Champions League når kampen på onsdag er over. Det vil bli en vanskelig utfordring og vår tøffeste kamp denne sesongen mot våre tøffeste rivaler. Vi blir nødt til å gi alt vi har. La oss krysse fingrene for at vi kan vinne begge turneringene, sier Morata til klubbens hjemmesider.

- Ingenting er umulig
Erkefienden Atlético Madrid vil selvsagt gjøre alt i sin makt for å hindre naboene i å bli historiske – spesielt i den aller siste kampen i Europa på Vicente Calderón noen sinne. Diego Simeones Los Colchoneros har nærmest utrettet mirakel ved å makte å utfordre hegemoniet til Barcelona og Real Madrid de siste årene og er i sin tredje semifinale i Champions League på fire sesonger. På onsdag trenger klubben et nytt mirakel for å ta seg til nok en finale, og den lidenskapelige Simeone insisterer at ingenting er umulig for hans disipler.

- Vi har en veldig vanskelig kamp på onsdag, en av det umulige slaget for mange, men ikke for oss. Ingenting er umulig for Atlético Madrid. Den første og andre kampen vil være to helt forskjellige kamper. Vi ble slått i den første og hadde noen vanskelige dager etterpå. Nå må vi være klare til å gjøre en stor kamp, sier Diego Simeone ifølge den spanske storavisen AS.


Tips-hjørnet: Atlético Madrid – Real Madrid
Onsdag 10. mai, kl. 20.40 | Vicente Calderón
Viasat Fotball

Kampodds:
2,60    3,65    2,65  |  NordicBet      
2,55    3,60    2,55  |  Betsson     
2,60    3,55    2,67  |  Unibet     
2,60    3,65    2,65  |  Betsafe    
2,70    3,55    2,65  |  Coolbet

Tipset: Real Madrid-seier til 2,67 i odds hos Unibet
Atletico Madrid er i trøbbel etter 0-3-tap i det første møtet. 0-0 mot Bayer Leverkusen og 1-0-seier mot Leicester her hjemme i sluttspillet. Sen avgjørelse mot Eibar lørdag. Augusto Fernández (mb), José María Giménez (f) og Šime Vrsaljko (f) manglet. 0-3-tap i tilsvarende ligamøte. Cristiano Ronaldo med hattrick i første møte, Dani Carvajal (f) ble skadet. Fra før trøbler Gareth Bale (a) og Raphaël Varane (f). Vi tror gjestene sikrer finaleplass med ny seier.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18