Hollenderne flyr igjen

11/05/2017

Ajax har et strålende utgangspunkt til å skaffe seg en første finalebillett til en europeisk turnering siden 1995.

 Tips-hjørnet: Lyon - Ajax
Torsdag 11. mai, kl. 21.00 | Parc Olympique Lyonnais
Eurosport Norge/Unibet

Kampodds:
1,72    4,30    4,55  |  NordicBet       
1,68    4,25    4,45  |  Betsson     
1,68    4,10    4,70  |  Unibet      
1,69    4,25    4,50  |  Betsafe     
1,70    4,15    4,55  |  Coolbet

Tipset: Lyon-seier til 1,72 i odds hos Nordicbet
Lyon er i skikkelig trøbbel etter 1-4-tap i det første møtet. Tidligere i sluttspillet har det blitt 7-1-seier mot AZ Alkmaar, 4-2-seier mot Roma og 2-1-seier mot Besiktas her hjemme. Flere spillere ble spart i 3-2-seieren hjemme mot Nantes søndag. 0-0 i siste tilsvarende oppgjør i 2011. Ajax med 4-0-seier mot Go Ahead Eagles søndag og dermed lever fortsatt håpet om ligagull. Daley Sinkgraven (mb) trøbler. 0-1-2 på tre bortekamper i sluttspillet denne våren. Vi setter en klar H.


Ajax

Lyon – Ajax: Etter flerfoldige år i dvale, er de nederlandske gigantene Ajax i ferd med å våkne igjen. De røde og hvite var fantastiske i den første semifinalen mot Lyon forrige torsdag og ankommer fransk jord med ett ben i finalen. Og også i hjemlig Æresdivisjonen kjemper klubben på sedvanlig vis i toppen. Før sesongens aller siste runde ligger Ajax kun ett poeng bak tabelleder Feyenoord, og det ligger dermed an til å bli en skikkelig thriller i den nederlandske ligaen til helgen. Der venter en bortekamp mot ingemannsland-plasserte Willem II, mens Feyenoord ventes å få det forholdsvis enkelt hjemme mot Heracles.

Men, først skal finalebilletten i Europa League sikres på bekostning av Lyon. Ajax har i løpet av turneringen vist tidvis glitrende angrepsspill og det første oppgjøret forrige uke, var nederlenderne strålende, anført av den danske spissen Kasper Dolberg. Danmark har etterhvert fått et stolt og viktig fotfeste i den nederlandske klubben og Dolberg er den siste dansken i klubben, som er i ferd med å ta steget blant eliten.

Selvtilliten i Ajax-leiren er selvsagt skyhøy etter forrige ukes batalje på Johan Cruyff ArenA, og hvis man spiller på samme nivå som da, tror Ajax-keeper André Onana at hvem som helst kan bli smadret på hans lags bekostning.

- Sjansen for å komme seg til finalen er 50/50. Vi er nødt til å spille slik vi gjorde i den første kampen. Lyon har gode spilleren, men vi vet at vi kan slå hvem som helst om vi spiller slik vi gjorde. Vi spilte veldig godt og vi kan slå hvem som helst 4-1 om vi gjentar dette, sier Onana til Ajax TV.
 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2016