Guillem Balagué til Tips: - Mer ekstremt enn tidligere

22/12/2017

Sky Sports' anerkjente fotballekspert på spansk fotball, spår et vanvittig El Clásico lørdag formiddag.

Det tror den kjente Sky Sports-profilen, som har tette forbindelser til spansk fotball og voldsom innsidekunnskap til begge klubber. Mye takket være den politiske stormen som har herjet innad i Spanias grenser denne høsten, tror Balague at vi vil bli servert et ganske annerledes El Clásico når Barcelona og Real Madrid barker sammen i morgen.

Ingen seier – ingen gullkamp
- Først og fremst er poengdifferansen mellom Barcelona og Real Madrid uvanlig stor, og et tap for Madrid vil effektivt sørge for at de er ute av kampen om gullet. Så har du valgene i Catalonia. Den politiske situasjonen har sørget for at det er mer uro i gatene, både på spansk og katalansk side. Det har gjort rivalriet mellom disse to klubbene enda mer ekstremt enn tidligere. Real Madrid-fansen anser Barcelona som fienden og et symbol for et politisk synspunkt på landet de ikke er enig i. Dette til tross for at Barcelona, som klubb, har forsøkt å forholde seg så nøytrale til politikken som mulig, sier Guillem Balagué til Tips.

Balague har blant annet skrevet biografiene til vår tids beste fotballspillere, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, og følger La Liga tettere enn de fleste. Balagué, som sammen med 650 millioner andre, skal følge lørdagens El Clásico på Santiago Bernabeu, forventer seg et fyrverkeri.

Roser Valverde
- Jeg tror det vil bli et vanvittig El Clásico. Jeg pleier å si at det laget som trenger poengene mest i disse oppgjørene, pleier å vinne. Denne gangen er det Real Madrid som trenger poengene mer enn Barcelona gjør. Begge lag har imidlertid eksepsjonelle spillere på topp som vil straffe individuelle feil, noe jeg tror vi vil få se. Barcelona har gjort færre feil enn Madrid denne sesongen, men som sagt trenger Madrid poengene mer, mener Balague.

Før lørdagens gigantoppgjør, troner Barcelona suverent på topp i La Liga. Hele 11 poeng skiller ned til katalanernes erkefiende, som ligger på 4. plass. Barca har sluppet inn kun syv mål i ligaen denne sesongen, og virker mye mer solide bakover enn på mange år. All ære må rettes mot klubbens nye manager, Ernesto Valverde, ifølge Sky Sports-profilen.

- Han har gjenopprettet essensen av hvordan Barcelona angriper. De angriper som en enhet igjen, og de er i gode posisjoner når de ikke har ballen, for linjene er veldig nære hverandre. Det er erketypisk Valverde. Ter Stegen har vært i fantastisk form, og kan hende er han verdens beste keeper for øyeblikket.

Småskadet Ronaldo
- Og hvorfor ligger Real Madrid så langt bak allerede nå?
- Jeg tror problemet til Real Madrid er at de har vunnet så mye. Når du vinner mye, er det vanskeligere å vinne enda mer. Og hvis du ser på antall titler siden Messi-æraen, så tror jeg det er noe sånt som 8-4 i favør Barcelona. Jeg tror måten dette Real Madrid-laget er bygd opp på, passer bedre i kortere turneringer hvor det er mer heder og ære, enn det hverdagsslitet man må igjennom i ligaen. I fjor var ligaen deres store mål, og i år har de nok slappet litt mer av. Dessuten har spillerne som har kommet inn fra benken hatt mindre påvirkning enn før, sier Guillem Balagué til Tips.

Han sier dessuten at Cristiano Ronaldo har trent for seg selv denne uken, som følger av en mindre skader. Det skal imidlertid mer til for å holde den seiershungrige portugiseren ute av El Clásico, og Ronaldo stiller garantert til start når dramaet sparkes i gang i morgen formiddag. Det gjør også Lionel Messi. Velkommen til årets største begivenhet. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18