Gode muligheter

28/06/2017

Odds formkurve peker ikke brått opp, men i Europa League har man godt håp om å kunne avansere.

SE VÅRT SPILLFORSLAG NEDERST I SAKEN

Odd – Ballymena United: – Dette er en trekning vi er godt fornøyd med. Vi hadde aller helst ønsket færøysk motstand, men når vi ikke får dratt til Færøyene er Nord-Irland litt artig. Dessuten er Ballymena United et lag vi sportslig sett kan slå, sa daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, til NRK etter at trekningen i Nyon var ferdig.

Odd starter med hjemmekamp på torsdag, mens returoppgjøret spilles 6. juli i Ballymena – bibelbeltet av Nord-Irland. Hvis Odd vinner over to kamper mot Ballymena United, vil klubben møte vinneren av kampen mellom Bala Town F.C fra Wales og FC Vaduz fra Liechtenstein.

Odd

To tidligere Blackburn-unggutter
Ballymena United kom denne sesongen på en 4. plass i NFL Premiership. Klubben spiller sine kamper på Ballymena Showgrounds som tar til sammen 4390 tilskuere. Manageren heter David Jeffrey som har aldersbestemte landskamper for Nord-Irland og tidligere har trent Linfield over en periode på hele 17 år.

Klubben har ikke den mest profilerte troppen med Ola Nordmanns øyne. Verdt å nevne er Cathair Friel som denne sesongen noterte seg for 17 mål i ligaen. Både Tony Cane og Johnny Flynn har spilt i Blackburn tidligere i sine karrierer, men ingen klarte å slå igjennom på A-laget. En spiller som Kevin Braniff har 55 kamper for Millwall og to A-landskamper for Nord-Irland.

Stort tap mot Aalesund
Odd var også forrige sesong i Europa Leauge-kvalifisering. Klubben vant over IFK Mariehamn i den første runden, men måtte se seg slått av greske PAS Giannina over to kamper i den andre runden. Det var imidlertid nære på at telemarkingene tok seg videre og det måtte ekstraomganger til for å få en avgjørelse.

I Eliteserien virker det som at Odd er inne i en noe dårlig form. Laget har ikke vunnet på fem kamper og tapte søndag med stygge 1-5 borte mot Aalesund. Før dette spilte man tre uavgjorte kamper. Odd har til tross for dette en viss kontakt med toppen og ligger kun fire poeng bak Sarpsborg 08 på tredjeplass.

– Det er kjempeviktig. Det ligger en del penger om vi går videre. Likevel er det de sportslige resultatene som er de viktigste, sier Håndlykken.


Tips-hjørnet: Odd – Ballymena United
Torsdag 29. juni, kl. 19.00
Skagerak Arena

Kampodds:
1,10    6,85    18,50  |  NordicBet   
1,10    6,85    18,50  |  Betsson  
1,15    6,50    12,00  |  Unibet 
1,10    6,85    18,50  |  Betsafe  
1,14    7,00    14,00  |  Coolbet

Tipset: Ballymena United-seier til 18,50 i odds hos Betsafe/Betsson/Nordicbet
Odd med fem på rad uten seier etter 1-5-smell mot Aalesund søndag. I fjor slo vertene ut IFK Mariehamn før det ble tap etter ekstraomganger mot PAS Giannina. I 2015 ble det til slutt stopp mot Dortmund etter at man hadde slått ut Sheriff Tiraspol, Shamrock Rovers og Elfsborg. Ballymena United har hatt sommerferie i Nord-Irland siden 12. mai. 0-1-tap mot Loughgall i siste treningskamp. Dette er første forsøk i Europa siden 2004. 18,50 i B-odds synes vel høyt.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18