Full fart fremover

15/03/2017

Manchester City er fortsatt av oppfatning om at angrep er det beste forsvar.

Manchester Citys defensive spillere har stor sett gjennom hele sesongen fått pepper på sosiale medier og i pressen. Ofte vel fortjent, men til tider også noe unyansert. Citys offensivt anlagte spillestil gjør at det ikke alltid er like enkelt å befinne seg i de bakre rekker. Det virker uansett ikke å være fremskredne planer om å forandre taktikk.

- Vi liker å spille oss ut av eget forsvar. Når vi da mister ballen i farlig posisjon kan det bli åpent hjemover, men dette er måten vil liker å gjøre det på. Vi vil ikke forandre måten å spille på, men vi vil bli bedre, sier veteranforsvarer Pablo Zabaleta til Manchester Evening News denne uken.

Citys forsvarsfirer har da også tatt steg mot tampen av sesongen, og da særlig på bortebane. Lørdagens 2-0-seier på Riverside i Middlesbrough betyr at laget har holdt nullen i seks strake bortekamper. En klart oppløftende statistikk å ta med seg når man denne uken skal til Monaco for å møte et lag som ble tillatt å score tre mål i omvendte møte på Etihad i Manchester.

FÅ NORGES ENESTE SPORT- OG SPILLAVIS RETT I POSTKASSA!

Champions League. Manchester City - Monaco. Tips, Odds, Europacup.

Avgjørende uke
Seieren i Middlesbrough gjør at FA-cupen er Citys mest realistiske tittelhåp denne sesongen, men denne uken vil avgjøre om det er håp også i øvrige turneringer. Onsdag avgjøres det om det vanker avansement i Champions League. Søndag er det så duket for avgjørende kamp i Premier League, når «Giant Killer» Liverpool besøker Etihad og Manchester.

- Kampene mot Monaco og Liverpool vil kunne avgjøre om sesongen blir en suksess eller ikke. Ender vi opp uten sølvtøy vil sesongen være en fiasko, og da er det slett ikke sikkert jeg blir sittende her særlig lenge. Jeg dømmes, som alle andre i dette yrket, etter resultatene, sier den tidligere Bayern- og Barcelona-treneren til BBC.

Fryktet hjemmelag
Monaco viste på Etihad at de har offensiv kraft som kan skape problemer for alle lag, og tre bortemål i Manchester gjør at det fortsatt er helt åpent hvem som avanserer. Citys forsvar har holdt nullen i seks strake bortekamper, men på Stade Louis II vil det garantert bli tøffere enn det har vært i de seks foregående; mot Crystal Palace, Huddersfield, Middlesbrough, West Ham, Bournemouth og Sunderland. Monacos hjemmestatistikk i fransk toppserie er nemlig fryktinngytende. Den franske ligalederen står med 13-1-1 fra sine 15 første ligakamper hjemme, og målforskjellen viser imponerende 52-11. I Europa er Monaco ubeseiret på eget gress denne sesngen, og engelske lag ønskes gjerne velkommen.

God statistikk
Monacos hjemmestatistikk mot engelske lag viser 4-2-2, og London-rivalene Tottenham og Arsenal er de siste som har forlatt Stade Louis tomhendt. Spurs og Monaco møttes i denne sesongens gruppespill, og monegaskerne vant både hjemme og i bortekampen på Wembley. Onsdag har man muligheten til å nå en andre Champions League-kvartfinale på tre sesonger. Sist man passerte nåløyet var i 2014, da man over to kamper tok knekken på Arsenal, og håpet er tilstede også denne gang.

- Vi har tro på at vi vil klare det. Intet er umulig i fotball, og de tre bortemålene gir oss selvtillit, sier tomålsscoreren fra oppgjøret i Manchester, Radamel Falcao.

Falcao har i Monaco revansjert seg etter vanskelig tid i England, og står bokført med 16 scoringer i Ligue 1 denne sesongen. Etter to scoringer på Etihad er dette også spilleren fansen setter sin lit til i returoppgjøret. Det var derfor en kraftig nedtur å se colombianeren pådra seg skadei helgens ligakamp mot Bordeaux.

- Det var en tøff smell, men jeg håper å være tilbake på trening mandag og rekke kampen onsdag, sa angriperen til Monacos hjemmesider søndag.

----------------------------

Tips-hjørnet: Monaco – Manchester City
Onsdag 15. mars, kl. 20.45
Stade Louis-II
Viasat Fotball

Kampodds:
2,60    3,75    2,60  |  NordicBet       
2,60    3,70    2,55  |  Betsson      
2,60    3,85    2,50  |  Unibet     
2,60    3,75    2,60  |  Betsafe      
2,60    3,70    2,60  |  Coolbet

Tipset: Over 3,5 mål til 2,02 i odds hos Unibet
Monaco med 2-1- og 3-2-ledelse i første møte, men det endte med 3-5-tap. Kamil Glik (f) fikk gult kort og soner her. Tabelltopp i Frankrike etter 9-2-0 på de elleve siste. Radamel Falcao (a) startet på benken mot Bordeaux. Syv poeng hjemme i gruppe E. Manchester City avanserte i FA-cupen lørdag med 2-0-seier borte mot Middlesbrough. Vincent Kompany (f) og Gabriel Jesus (a) sto over med skader. Eneste tap i gruppe C kom borte mot Barcelona. Vi satser på en ny målfest.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18