Fryktløse Spurs

06/03/2018

Mye står på spill, og motstanden er formidabel, men Tottenham ønsker Juventus behersket velkommen til avgjørende kamp om avansement til kvartfinale i Champions League.

Tottenham–Juventus: Mauricio Pochettino har høy stjerne blant Spurs-fansen, og onsdag kan argentinerens popularitet stige til nye høyder. På begrenset budsjett har 46-åringen skapt et lag som jevnlig utfordrer om tittelen i Premier League, og nå også viser muskler i Champions League. Når Juventus nå ankommer for å spille om retten til kvartfinale i Champions League burde nervene stå i helspenn i Spurs-garderoben. Juventus er tross alt ikke noen hvemsomhelst. De svarte og hvite er de siste seks årenes italienske mester, og kan vise til finale i Champions League to av siste tre år.

Pochettino er uansett usikker på om dette er hans viktigste kamp som Tottenham-manager.

Spurs, Juventus

– Det er en stor og viktig kamp, men vi har spilt slike også tidligere. FA-cupfinalen mot Chelsea, semifinaler i FA-cupen, og alle storkampene i Premier League. Dette er stort, men det er ikke slik at vi får panikk selv om Juventus ankommer. Vi møter et av Europas beste lag, men vi har gjort oss fortjent til å være her, og vi akter å nyte begivenheten, sier Spurs-bossen til The Independent.

Intet å bevise
Pochettino er tilsynelatende rolig før storoppgjøret på Wembley, og hvorfor skulle han ikke være det? Tottenham har ikke lenger noe å bevise. De spiller om kvartfinale, og har beviselig gjort seg fortjent til det. Storklubber som Liverpool, Borussia Dortmund, Real Madrid, Manchester United og Arsenal har alle besøkt Tottenham på Wembley denne sesongen, bare for å bli sendt tomhendte tilbake til hvor de kom fra. Etter den imponerende opphentingen i Torino er det Juventus som antas å ha mest nerver. Pochettino og Tottenham akter å nyte.

– Vi legger ikke noe drama i dette, men skal heller slippe oss løs og nyte begivenheten. Jeg føler meg sikker på at vi vil trives med utfordringen, sier Pochettino.

I forsvarsposisjon
Tottenham er nå bare tre kamper unna sin aller første semifinale i Champions League, og hovedstadslaget er som kjent svært sultne på en tittel. De gjestende italienerne er på sin side i forsvarsposisjon. For første gang på svært lenge blir man seriøst utfordret om tittelen i Serie A, og Tottenhams oppvisning i første innbyrdes var nok også et lite sjokk. Onsdag skal man helst holde nullen, mens man også selv må score mål for å avansere. Statistikken viser da også at dette er noe av en spesialitet hos Juventus. Onsdagens gjester har vunnet sine åtte siste bortekamper i Serie A, hele syv av dem uten å slippe inn mål.

Perfekt helg
Napoli utfordrer Juventus om tronen i Italia, men helgens serierunde evnet å gi Juventus en solid opptur før avreise England og Wembley. Vanskelig bortekamp mot Lazio virket å gå mot poengdeling, men seiersmål av Paulo Dybala tre minutter på overtid førte til atter en seiersdans for laget som fortsatt ikke har sluppet inn ligamål i 2018. Ikke bare holder Buffon nullen, men man opprettholder samtidig en statistikk som evner å skremme onsdagens motstander. Dybalas sene seiersmål betyr nemlig at Juventus nå har scoret på bortebane i 28 (!) strake kamper.

Ikke bare vant Juventus mot Lazio i den italienske hovedstaden. Lazios hovedstadsrival Roma fulgte søndag opp med et resultat som gir Juventus fri bane til en syvende strake ligatittel. Edin Dzeko scoret to ganger da Napoli ble slått 4-2 på Stadio San Paolo. Juventus er igjen i førersetet, og Massimiliano Allegris spillere ankommer dermed Wembley med en solid dose ny selvtillit på innerlomma.

– Paulo har nettopp returnert fra skade, og igjen beviste han hvor viktig han er. Han scoret et fantastisk flott og viktig mål, og det var viktig for oss å få dette resultatet akkurat nå. Vi reiser til Wembley hvor det er alt eller ingenting. Vi må score mål, og vi må være på vårt aller beste for å kunne avansere, sier veteranforsvarer Andrea Barzagli til klubbens hjemmesider.


Tips-hjørnet: Tottenham - Juventus

Onsdag 7. mars, kl. 20.45
Wembley Stadium
Viasport 1

Kampodds:
2,20    3,40    3,40  |  Unibet 
2,25    3,55    3,40  |  Coolbet 
2,15    3,45    3,50  |  10Bet 
2,20    3,40    3,40  |  Mr Green

Tipset: Tottenham-seier til 2,25 i odds hos Coolbet
Tottenham kom tidlig under 0-2 i det første møtet, men slo tilbake til 2-2. Serge Aurier (f) fikk gult kort og soner her. Toby Alderweireld (f) trøbler med skade. Vertene imponerte stort i gruppe H med 5-1-0 på seks kamper. Juventus med finaletap for Real Madrid forrige sesong. Eneste tap i gruppe D kom mot Barcelona. Juan Cuadrado (mb), Carlo Pinsoglio (k), Federico Bernardeschi (mb), Mattia De Sciglio (f) og Gonzalo Higuaín (a) trøbler. Tottenham blir favoritter hjemme.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18