Fremtidshåp

31/08/2017

Til tross for at VM-toget har forlatt stasjonen, er Lars Lagerbäck likevel sikker i sin sak på at Norge står overfor viktige kamper.

Norge – Aserbajdsjan: VM-toget har gått for Norge, men resten av kvalifiseringen til neste års VM i Russland er uansett viktig nok for Lars Lagerbäck. Svensken jakter sin første seier som norsk landslagssjef og sårt tiltrengt selvtillit fram mot EM i 2020, som er spredd utover kontinentet. Fire kamper gjenstår av den inneværende VM-kvalifiseringen, og med ni poeng opp til Nord-Irland på andre plass i gruppe C, er det ingenting som tyder på at ventetiden på det første sluttspillet siden 2000 er over med det første.

- En bra stamme
Aserbajdsjan ligger faktisk over Norge på gruppetabellen med tre poeng, og onsdag venter selveste Tyskland i deres egen lekestue. Lars Lagerbäck har tatt ut en relativt ung landslagstropp, med hele syv av spillerne født i 1994 eller senere. Og den rutinerte svensken innrømmer at deler av årsaken til den unge troppen skyldes at et halvt øye er reservert EM-kvalifiseringen som tar til om ett år.

- Det kjennes ut som vi har en ganske bra stamme nå. Jeg tror det er veldig viktig å jobbe frem det. Det er fortsatt jevnt mellom en del spillere. Så har vi en faktor med at noen har lite spilletid, men jeg synes det ser bra ut. Det er en ung tropp, så det ser bra ut for fremtiden, sier landslagssjefen til fotballforbundets hjemmesider.


Sørloth viser form
Juveler som Sander Berge, Birger Meling og Alexander Sørloth er alle inkludert i svenskens tropp, og FC Midtjylland-spissen Sørloth er tilbake i varmen etter å ha vært utelatt fra forrige tropp. 21-åringen, som fyller 22 i desember, har fått en kanonstart i den danske seriestarten og har scoret fem mål på de siste fire kampene.

- Han har gjort det bra på klubblaget og han har også vist at han har gjort det bra i Europa. Det er en ung spiller vi prøver å utvikle videre, kommenterer Lagerbäck.

Nå skal Sørloth og kompani forsøke å avansere både på tabellen i kvalifiseringen og FIFA-rankingen. Kveldens motstander, Aserbajdsjan, ligger faktisk tre poeng foran Norge i gruppa og landslaget har bare San Marino bak seg på tabellen. På FIFA-rankingen er vi helt nede på 85. plass, og landslagssjefen tror ikke det blir enkelt å avansere over de neste to kampene.

Pinlig tap i Baku
- Vi skal ikke undervurdere Aserbajdsjan. Det er et lag som har gått opp 60 plasser på FIFA-rankingen på to år. De har et bra lag og har en del spillere fra Qarabag, som er med i Champions League. Det blir ikke lett, så vi må prestere bra for å vinne. Mot Tyskland handler det om å gjøre en utrolig laginnsats for å vinne. Alle må være på topp den dagen, understreker landslagssjefen.

Sist Norge møtte Aserbajdsjan gikk det skikkelig galt i Baku. Aserbajdsjanerne vant 1-0 på hjemmebane, og den kampen var for alvor begynnelsen på slutten for Lagerbäcks forgjenger, Per Mathias Høgmo. Nå håper vår nåværende landslagssjef at Aserbajdsjan skal stå for nok en milepæl, men denne gang som svenskens første seier med norsk logo innsydd i dressjakken.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18