Fotballtrener måtte sykle Italia på langs

19/06/2017

Crotones trener gikk til uvanlige metoder for å motivere spillerne sine – og lyktes.

Crotone var en av de mest oppsiktsvekkende historiene i årets Serie A. Etter å ha plukket usle 14 poeng på de første 29 serierundene, var nedrykket til Serie B mer eller mindre et faktum. Men, etter 2-1-seieren over Chievo, deres første bortetriumf for sesongen, fortalte treneren Davide Nicola at han skulle sykle Italia på langs – fra Crotone i sør, til Torino i nord – hvis klubben på mirakuløst vis sørget for å holde seg oppe.

Og i den siste serieomgangen var mirakelet et faktum. Crotone holdt seg, takket være 3-1 hjemme mot Lazio, berget Crotone plassen i Serie A, og Nicola ble pent nødt til å forberede seg til den 1300 kilometer lange sykkelturen. 44-åringen brukte ni dager på sin triumfferd fra sør til nord, og kom frem søndag kveld.

- Jeg ble tatt imot med stor entusiasme her i Torino. Jeg er veldig oppspilt. Det har vært en vakker reise, et eventyr. Jeg kommer nok til å føle meg litt sliten de neste dagene, men det viktigste for meg, er at jeg nådde målet mitt, sier Crotone-sjefen ifølge BBC. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18