Fortsatt mangler

13/09/2017

Liverpool er tilbake i Champions League, men de røde virker ikke optimalt forberedt.

Jürgen Klopp og Liverpool leverte en klart godkjent sesonginnledning da de gikk ubeseiret fra første tre kamper og blant annet grisebanket Arsenal på Anfield. Lørdag formiddag ble de imidlertid for alvor avslørt, og syndebukkene sto i kø. Sadio Mané ble utvist etter sin høye støvel i ansiktet på Manchester City-keeper Ederson, og uten ham på banen manglet det offensivt trykk fra de røde. Enklere ble det ikke da Klopp valgte å ta av Mohamed Salah. Liverpool hadde ikke lenger noen offensive trusler, og det virket da som om hele laget kapitulerte. Det er ingen skam å tape på bortebane mot City, men måten det skjedde på var langt fra bra.

Kapteinen gjemmer seg
At forsvaret ikke ble styrket gjennom vinduet er naturligvis en grov tjenesteforsømmelse, og Klopp gjør det ikke enklere for seg selv når han i tillegg velger å vrake de minst dårlige. Simon Mignolet ble uforståelig vraket mot Arsenal, og lørdag var det Dejan Lovren som fikk beskjed om å hvile. Ragnar Klavan holder ikke nivået som kreves i toppkamper, og lørdag ble også høyreback Trent Alexander-Arnold grundig avslørt. Unggutten har spennende offensive kvaliteter, men defensivt er det fortsatt enormt mye å lære. Lørdag ble talentet brukt som rundingsbøye av Kervin De Bruyne & Co.

Liverpools defensiv har lenge fått mye, og fortjent, pepper. Lørdag fikk de heller ikke nødvendig hjelp fra midtbanen. Kaptein Jordan Henderson har påfallende ofte bevist at han kan være en fin pådriver og kaptein når Liverpools spill flyter, men i motgang har Hendo en stygg tendens til å forsvinne når Liverpool trenger ham som mest. Denne helgen ble han stående i skammekroken sammen med nesten like usynlige Emre Can og Geo Wijnaldum.

Umiddelbar revansj, men…
Alle mangler til tross; Liverpool har vært heldige med trekningen og skal derfor ha brukbare muligheter til å ta seg videre fra gruppespillet. Noen garanti finnes imidlertid ikke, og det fryktes at noe uansett må vike for eventuell Champions League-suksess. Klopp er tydelig redd for å kjøre rovdrift på egne spillere, og rulleringen i en såpass tynn stall vil garantert merkes. Så gjenstår å se om det er Premier League eller Champions League som blir prioritert.

Denne uken møter man laget som på papiret er største utfordrer i kampen om gruppeseier, og på Anfield onsdag kan man håpe på gjensyn med Philippe Coutinho. Brasilianeren har mye å bevise for fansen etter sin i overkant grove flørt med Barcelona, men noe sier oss at flørten raskt vil bli glemt om det produseres fra øverste hylle mot spanjolene. Søndagens pinlige forestilling på Etihad ga da også tydelig bevis for at brasilianeren trengs. Spørsmålet er om magikerens retur til laget er nok. Flomlys og Champions League-fanfare kan være nok til å gi kjapp revansj for braknederlaget mot City, men i det lange løp virker det som om Jürgen Klopp fullstendig har bommet på inngang til sesong.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18