Folkefest

12/08/2017

Det dukes for folkefest i Molde denne helgen, når erkerival Rosenborg ankommer for toppkamp.

Molde – Rosenborg: På hjemmesiden til Molde blir det spådd at kampen mellom Molde og Rosenborg blir en folkefest. Alt ligger til rette for nettopp dette. Begge lag ligger i toppen og er i god form.

– Vi håper at det blir helt fullt, og hvis salget fortsetter i samme tempo blir det utsolgt på kampdagen, sier billettsjef Lars Outzen til Rbnett.

Flere spillere inn
En spiller som trolig ikke rekker kampen mot Rosenborg er Molde-spiller Christopher Telo. Svensken kom fra IFK Norrköping i sommer og var tiltenkt en plass på venstresiden i laget.

- Vi håpet at han skulle bli frisk til RBK-kampen, men ser at det er tvilsomt. Dessverre dro han på seg en liten strekk med en gang han kom hit. Derfor må Ruben (Gabrielsen), Isak (Ssewankambo) og Petter (Strand) dele på å gjøre den jobben ei stund til, sier Ole Gunnar Solskjær.

Telo er ikke den eneste nye spillere som har kommet inn dørene i Molde i sommer. Ibrahima Wadji er en 22 år gammel angrepsspiller som kommer fra den tyrkiske klubben Gaziantep BB. Senegaleseren kan spille i alle posisjoner i angrepet, og sier selv til Molde sin hjemmeside at han er en rask spiller som er god til å drible.

Den gamle kjenningen Vegard Forren er på ny blitt Molde-spiller etter et kort og mislykket utenlandsopphold i engelske Brighton. Midtstopperen har skrevet kontrakt med Molde ut 2017-sesongen. En annen spiller som har kommet inn er midtbanespiller Martin Ellingsen fra Kongsvinger. Ellingsen har signert kontrakt med Eliteserie-laget ut 2020. Den unge keeperen Mathias Eriksen Ranmark kommer fra Oppsal IF og har signert en kontrakt ut 2018.

Ole Martin Rindarøy har gått på lån til Sogndal, mens Amidou Diop er blitt Kristiansund-spiller. Thompson Unachi Ekpe har gjort permanent overgang til Arendal hvor han allerede har spilt kamper. Ungguttene Kristian Fredrik Aasen Strande og Ola Ormset Husby har begge gått på lån til Brattvåg ut sesongen, mens keeperen Neydson da Silva lånes til Elverum ut sesongen.

Molde

- Det er sånne kamper vi vil ha
Molde er som sagt i god form og har ikke tapt en kamp siden 4. juni borte mot Sarpsborg 08. Foran denne kampen ligger moldenserne syv poeng bak Rosenborg.

Både Molde og Rosenborg spilte cupkamp onsdag, og begge er klare for kvartfinale. Molde slo Haugesund borte med sifrene 0-2 etter scoring av Fredrik Brustad og Björn Bergmann Sigurdarson. Rosenborg vant 1-2 borte mot Jerv etter scoring Milan Jevtovic og Matthías Vilhjálmsson.

En spiller som har vært god i det siste er Marius Lundemo. Den tidligere Lillestrøm-spilleren har fått tillit i ankerrollen og var god mot Jerv der det ble målgivende på 1-1-målet til Jevtovic. Nå gleder Lundemo seg til kampen mot Molde på lørdag.

- Det er sånne kamper vi vil ha. Med seier har vi mer eller mindre ristet dem av oss, og taper vi kryper de inn på oss. Det hadde vært fryktelig deilig å legge Molde ti poeng bak

oss, sier Lundemo til Adresseavisen.

Svensk unggutt inn
En annen som gleder seg til toppkampen er Birger Meling.

- Det er disse kampene jeg har trent for siden jeg var en liten gutt. Det å spille de kampene som betyr noe, og hvor det er bra trøkk på tribunen. Det blir en veldig spennende uke, som jeg gleder meg masse til, sier forsvarsspilleren

Også i Rosenborg har det skjedd ting på overgangsmarkedet. Morten Ågnes Konradsen kommer fra Bodø/Glimt og har signert en kontrakt 3,5 år frem i tid. Milan Jevtovic sitt lån er forlenget til ut 2017-sesongen, mens Jonathan Levi er en svensk kantspiller som kommer fra den svenske klubben Østers IF. Levi er 21 år og på det svenske U21-landslaget.

Ellba Rashani har meldt overgang til Odd, mens stortalentet Erlend Dahl Reitan lånes ut til Bodø/Glimt ut sesongen. John Hou Sæter har gjort permanent overgang til Stabæk.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18