FA-cup: Flomvarsel på Riverside

10/03/2017

Middlesbrough faller stadig akterut i Premier League og en cup-visitt fra Manchester City er langt i fra sikkert en distraksjon som hilses velkommen.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Middlesbrough – Manchester City: 2017 har så langt vært et forferdelig år for Middlesbrough. Boro har ikke vunnet en ligakamp siden 17. desember mot Swansea City, en rekke på ti kamper. De eneste gevinstene nord-øst-laget har kunnet smykke seg med er mot beskjeden motstand i FA-cupen, i form av Sheffield Wednesday, Accrington Stanley og Oxford – men mot sistnevnte maktet ikke Boro å spikre seieren før i det 86. minutt.

Til helgen trappes Middlesbroughs motstand i FA-cupen betraktelig opp når formlaget Manchester City kommer på besøk. The Citizens fikk en skjev start på sesongen under Pep Guardiolas ledelse, men nå er de lyseblå ubeseiret i sine siste ti kamper i alle turneringer og ankommer Riverside som store favoritter.

Middlesbroughs prioriter synes å være i ligaen og har for øyeblikket tre poeng opp til Crystal Palace opp til sikker plass. Likevel er Boro bare én seier unna et besøk til nasjonalarenaen Wembley. Forrige lag som rykket ned fra Premier League og vant FA-cupen i samme sesong, var Wigan i 2013. Siden den gang har det meste gått skeis for The Latics, men Boro-stopper Ben Gibson mener det er for tidlig å avskrive hans egen klubb.

FA-cupen. Middlesbrough - Manchester City, Spill, odds, tips

FÅ NORGES ENESTE SPORT- OG SPILLAVIS RETT I POSTKASSA!

Nye regler
- De som tror vi kommer til å gi opp eller underkaste oss uten kamp, tar feil. Denne gjengen har blitt avskrevet før. Vi er nødt til å gjøre opp for feilene våre. Vi kommer ikke til å synes synd på oss selv eller gjemme oss i et hjørne og furte. Forrige uke sa jeg at det er sterke, gode karakterer i denne klubben og det har ikke endret seg på en uke, forsikrer Gibson overfor klubbens hjemmesider.

Midtstopperen har vært en av Boros bedre spillere denne sesongen og spås en lys fremtid. 24-åringen står med bare 90 minutter for klubben sin i årets FA-cupen, men til helgen får både Gibson og resten av lagkameratene muligheten til å bli historisk. For første gang vil nemlig de nye reglene i turneringen tas i bruk. For første gang i turneringens historie blir det nemlig ingen omkamp i kvartfinalene hvis det ender uavgjort. I stedet vil det bli ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse, og dessuten vil lagene også få muligheten til å gjøre et fjerde innbytte under ekstraomgangene.

Økt dramatikk
Det har lenge vært kjent, og påpekt, at kampprogrammet i England er altfor hardt i forhold til andre store europeiske ligaer, og FA-sjef Martin Glenn ser frem til å finne ut av hvordan de nye reglene vil utfolde seg i praksis.

- FA-cupen er kjent for sin historie og sine tradisjoner, men som turneringens styrende organ, er det viktig å se på hvordan vi kan skape enda mer dramatikk og spenning til en turnering som er elsket av millioner verden over, sier FA-sjefen.

Selv om Middlesbrough er på dypt vann for øyeblikket, vil en seier over Manchester City på lørdag være et stort steg i riktig retning. Men hvis Boro blir utsatt for nok en ydmykelse, kan flommen på Riverside bli for stor, selv for manager Aitor Karanka, som har stått i knehøyde med trøbbel i klubben før.

----------------------------

Tips-hjørnet:  Middlesbrough – Manchester City
Lørdag 11. mars, kl. 13.15
Riverside Stadium
TV2 Sport Premium/Betsson

Kampodds:
7,50    4,50    1,45  |  NordicBet     
7,50    4,50    1,45  |  Betsson     
8,50    4,50    1,43  |  Unibet       
7,50    4,50    1,45  |  Betsafe       
8,50    4,35    1,46  |  Coolbet

Tipset: Manchester City-seier til 1,46 hos Betsafe/Betsson/Nordicbet
Tre poeng opp til sikker plass for Middlesbrough som har ti ligakamper på rad uten seier. Problemet er fortsatt offensiven, på de ti kampene har laget scoret tre mål. Igjen tannløst borte mot Stoke lørdag. Daniel Ayala (f) og Calum Chambers (f) trøbler med skader. Manchester City skuffet med 0-0 hjemme mot Stoke onsdag og har dermed ti poeng opp til tabelleder Chelsea. Vi tror gjestene slår tilbake her og gir laget et solid favorittstempel.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18