Christian Gauseth til Tips: - Sarpsborg er et bedre lag

02/12/2017

Og Gauseth mener spesielt én spiller kan få en avgjørende rolle i søndagens cupfinale.

Tips ringer TV-profil Christian Gauseth når han er på skitur, men skiene er ikke mer bakglatte enn at han tar seg tid til å komme med sin spådom før søndagens cupfinale på Ullevaal.

- I utgangspunktet er Sarpsborg et bedre lag. Det er ikke til å legge skjul på. Samtidig har Lillestrøm en fordel av at det spilles på gress. I en enkelt kamp kan uansett alt skje, men jeg ser ikke for meg at dette blir noen knusende seier til Sarpsborg 08, sier Gauseth til Tips.


Tips-hjørnet: Lillestrøm – Sarpsborg 08
Søndag 3. desember, kl. 13.15
Ullevaal Stadion
NRK 1

Kampodds:
3,35    3,50    2,17  |  NordicBet   
3,35    3,50    2,17  |  Betsson  
3,40    3,60    2,15  |  Unibet 
3,35    3,50    2,17  |  Betsafe  
3,55    3,55    2,27  |  Coolbet 
3,35    3,45    2,10  |  10Bet

Tipset: Sarpsborg 08-seier med innsatsen tilbake ved uavgjort til 1,57 i odds hos Unibet
Lillestrøm med 12. plass i ligaen for andre sesong på rad etter å ha avsluttet med 3-1-seier borte mot Sandefjord søndag. 3-0-seier borte mot Molde i semifinalen. 1-2-tap hjemme og 3-3 borte mot dagens motstander i ligaen denne sesongen, 4-0- og 2-1-seier i to treningskamper. Sarpsborg 08 rotet bort 2-0-ledelse borte mot Molde søndag, men sikret likevel bronsen da Strømsgodset tapte mot Aalesund. Vi tror mest på Sarpsborg 08, men dekker oss for en eventuell U.


- Tatt mange kloke beslutninger
Sarpsborgs sesong har mildt sagt vært av det gode slaget. Klubben endte på 3. plass i Eliteserien, og nå kan det ende med cupgull søndag. Arbeidet som har blitt gjort over mange år har etter hvert skapt en toppklubb.

- De har hatt en positiv trend de siste årene og de har hatt en jevn fremgang. Nå har jeg ikke papirene foran meg, men jeg tok opp i studioet på fotballen direkte nå i helga at de har hatt en jevn framgang og det tyder på at dem gjør ting riktig i hverdagen. Dette gjelder alt fra treningsarbeid til spillerrekruttering. De har vært veldig opptatt av at man skulle bygge stein på stein og ikke ta for store jafs, og jeg tror de jobber litt sånn. Det virker som det har vært mange kloke beslutninger i hverdagen over tid, forteller Gauseth.

Kristoffer Zachariassen

- Typisk om han gjør en god finale
Det er alltid noen enkeltspillere som står frem i slike store kamper. En spiller som Krépin Diatta får mye oppmerksomhet og han blir stadig linket til større klubber i utlandet. Det er ingen tvil om at den senegalesiske 18-åringen besitter et stort potensial, men for Gauseth er det en nordmann som har imponert mest.

- Jeg ser det er mange som prater om han Diatta, men for meg har Kristoffer Zachariassen vært helt enestående. Han har kommet opp fra 2. divisjon og dominert, og jeg ble veldig overrasket da han ikke ble nominert som en av årets spillere. For meg er han definitivt det. Han endte på åtte mål, spiller fast og tar medalje i både cup og serie. Det er det ikke så mange som har gjort før han. For meg hadde det vært typisk om Zachariassen gjør en god finale også, sier Mjøndalen-spilleren.

- Tror du han vil være å se på landslaget i nærmeste fremtid?

- Kanskje ikke i aller nærmeste fremtid, men fortsetter han som dette vil han garantert ende opp med spill i andre ligaer og med plass på landslaget, spår Gauseth.

Sarpsborg 08 og Lillestrøm har møtt hverandre ved to tidligere anledninger denne sesongen. Den første kampen i mai endte med 2-1-seier til Sarpsborg på Åråsen, mens det ble 3-3 i den neste kampen i Sarpsborg.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18