Champions League: I krigen uten kapteinen

11/04/2017

Leicester slapp inn fire mot Everton, og enklere blir det garantert ikke i Madrid onsdag.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Atletico-Leicester: Uten stopperbauta og lagkaptein Wes Morgan klarte Premier League-mester Leicester seg bra og holdt nullen i hjemmekampene mot Stoke og Sunderland. Mot Everton søndag kom imidlertid nytt bevis for stopperens viktighet. Fire baklengs, inkludert to dødballmål, var fasit etter besøk på Goodison Park, og Foxes-fansen fikk det ikke enklere da manager Craig Shakespeare mandag ga beskjed om at Morgan er uaktuell også til onsdagens Champions League-møte med Atletico i Madrid.

- Hans fravær har gitt muligheter for andre, og hans erstattere har gjort det bra. Vi visste med en gang han pådro seg skaden at vi ville få utfordringer, og det er ekstra vanskelig når vi ikke vet når han er tilbake, sa Foxes-bossen til lokalavisa Leicester Mercury etter søndagens braktap.

Leicester

På sparebluss
Shakespeare vant alle sine fem første kamper som Leicester-manager, men hadde tydelig fokus på kvartfinale i Champions League da han plukket elleveren mot Everton. Fem bytter ble gjort fra forrige Premier League-kamp, mens Jamie Vardy og Riyad Mahrez bare spilte deler av kampen.

- Vi har flust med viktige kamper på programmet, og vi er helt avhengige av å bruke stallen. Resultatet mot Everton er allerede lagt i skuffen, og vi ser nå frem mot onsdag, sa Shakespeare etter kamp søndag.

Midtbaneanker Wilfred Ndidi hadde kjenning med skade, og ble ikke risikert mot The Toffees. Ndidi er uansett spilleklar mot Atletico, og hans tilstedeværelse vil garantert gjøre det enklere å hanskes med savnet av kaptein Morgan. Travelt nok skal det nok uansett bli for Leicesters defensive tropper.

Atletico misset også
I likhet med Leicester hadde også Atletico Madrid innkassert fem strake ligaseirer før helgens runde. Heller ikke Diego Simeones menn klarte kunststykket å hente hjem en sjette strake. Motstanden var da heller ikke den enkleste, da hovedstadsrival og ligaleder Real sto på motsatt side på sistnevntes hjemmebane. Pepe sendte Real i ledelse før Antoine Griezmann tross alt sikret poeng med hjem fra Santiago Bernabeu. Simeone var likevel ikke helt fornøyd.

- Vi slet tungt den første halvtimen, men forlater likevel byderbyet med bitter smak i munnen, da vi var svært nær alle poengene mot slutten, sa argentineren til klubbens hjemmesider etter 1-1-kampen.

Respekt
Atletico-fansen var neppe veldig skuffet da Leicester kom opp av hatten som motstander i kvartfinalen, men siden trekning har som kjent The Foxes tatt kvantesprang i riktig retning. Simeone har naturligvis fanget opp fremgangen, og treneren advarer den som måtte tro dette skal bli en tilnærmet walk over.

- Leicester er et helt annet lag etter trenerskiftet. De har et lag som er vanskelig å bryte ned, og det blir garantert tøffe kamper, sier Simeone til Atleticos hjemmesider.

Leicester City er fremme i kvartfinale i den gjeveste europacupen for aller første gang. England kan dermed vise til åtte forskjellige kvartfinalister gjennom Champions League-historien, mer enn noen annen nasjon. Atletico på sin side er der for niende gang, og for fjerde gang på rad.

TIPS-HJØRNET: Atlético Madrid - Leicester
Onsdag 12. april, kl. 20.45 | Vicente Calderón
Viasat Sport

Kampodds:
1,26    5,40    13,50  |  NordicBet     
1,26    5,40    13,50  |  Betsson      
1,29    5,60    13,00  |  Unibet   
1,26    5,40    13,50  |  Betsafe      
1,30    5,35    12,00  |  Coolbet

Tipset: Over 2,5 mål til 1,90 i odds hos Unibet
Atlético Madrid ladet opp med 1-1 i derbyet borte mot Real Madrid lørdag. Šime Vrsaljko (f), Augusto Fernández (mb), Nicolás Gaitán (mb), Kevin Gameiro (a), Tiago (mb) og Miguel Ángel Moyà (k) var ikke med. 4-2-seier borte og 0-0 hjemme mot Bayer Leverkusen i forrige runde. Leicester med seks strake seirer under Craig Shakespeares ledelse før det ble 2-4-tap for Everton sist. 1-2-tap borte ble snudd til avansement med 2-0-seier hjemme mot Sevilla. Vi tror på mål!


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18